Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Με τί μπορώ να γεμίζω τα παιδικά, μαλακά παιγνίδια (soft toys);

Μια γρήγορη ανάρτηση για σήμερα, η οποία προέκυψε μετά από ερωτήσεις σχετικά με το γέμισμα των soft toys που σας έχουμε παρουσιάσει κατά καιρούς.

Ρωτήσαμε και μάθαμε ότι:

  • το συνθετικό βαμβάκι ή αλλιώς comforel  είναι υποαλλεργικό, πλενόμενο και είναι ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται και στα ανατομικά μαξιλάρια ύπνου. Δημιουργεί "λείες" επιφάνειες και είναι εύκολο στη χρήση του, μιας και κόβεται απαλά σε τούφες. Η τιμή του σε 2 καταστήματα που ρωτήσαμε κυμάνθηκε από 10 έως 12 ευρώ. 
  • το τρίμμα αφρολέξ είναι ουσιαστικά κομμένο αφρολέξ σε ασύμμετρα μικρά κομμάτια. Κυκλοφορεί σε λευκό και κίτρινο χρώμα και είναι πλενόμενο. Δημιουργεί πιο συμπαγές γέμισμα, μα εξίσου μαλακό, αλλά με την πάροδο των χρόνων τείνει να κιτρινίζει το ύφασμα. Επίσης, το γέμισμα δεν είναι καθόλου εύκολο αν υπάρχει μικρό κενό γιατί πετιέται δεξιά κι αριστερά!! Οι τιμές όμως είναι δελεαστικές: το βρήκαμε 3, 4.5, κι 6 ευρώ! 
οι κύβοι είναι γεμισμένοι με τρίμμα και
οι κουκουβάγιες με συνθετικό βαμβάκι

  • Ο υαλοβάμβακας είναι άλλος ένας όρος που αφορά και σε γέμισμα (γενικώς με τον όρο υαλοβάμβακα εννοούμε ένα από τα υλικά που γεμίζουν παπλώματα ή επενδύουν μπουφάν) και έχει την όψη του comforel. Δεν ξέρουμε όμως αν έχει και τα ίδια χαρακτηριστικά ποιότητας (υποαλλεργικός).    
  • το κλασσικό κομμάτι αφρολέξ (σαν αυτό που γεμίζουν τα καθίσματα καναπέ) είναι το πιο σταθερό αν προορίζεται για γεωμετρικά σχήματα, αλλά και το πιο ακριβό, αφού κόβεται κατόπιν παραγγελίας.    
πουλάκι γεμισμένο με τρίμμα

Συμπέρασμα: ανάλογα με το βαλάντιο επιλέγεις ότι σε εξυπηρετεί, αλλά μια ωραία λύση που μας πρότεινε ένας σχετικός έμπορος είναι να αναμείξει comforel με τρίμμα. Το τρίμμα θα "κολλήσει" πάνω στο άλλο υλικό εξαιτίας της τριβής και το γέμισμα θα γίνει πιο εύκολα. Εννοείται ότι και το κόστος κατεβαίνει. 
Και μην ξεχάσετε, για περισσότερες ιδέες σε soft toys και mobiles επισκεφτείτε το http://evacreates.blogspot.com

25 σχόλια:

eleni είπε...

Καλή χρονιά,Ευγενία,υγεία και όσα επιθυμείς να πραγματοποιηθούν!

Με την καινούρια χρονιά βλέπω πληθώρα δημιουργιών και ιδεών,πάντα αστείρευτη να είναι η δημιουργικότητά σου!
Φιλιά!

Νίκη είπε...

Καλή και δημιουργική χρονιά σας ευχομαι κορίτσια!
Τα παιχνίδια είναι πανέμορφα και οι πληροφορίες κατατοπιστικές.
Φιλιά,καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά!!!Πολύ όμορφο το μπλογκ με εξαιρετικές κατασκευές!!!Μπράβο!Μια απορία: Σε ποια καταστήματα βρίσκουμε τα υλικά για το γέμισμα που προτείνετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γεωργία Μ.

Dizzy button είπε...

Κορίτσια,εύχομαι Καλή Χρονιά γεμάτη όμορφες δημιουργίες!
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνετε σχετικά με το γέμισμα. Φιλιά!
(εγώ χρησιμοποιώ comforel)

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Στην προηγούμενη ανάρτηση κάνουμε λόγο για ένα κατάστημα στο κέντρο που θα βρείτε μεγάλη ποικιλία γεμισματων! Γενικώς θα βρείτε σε όλες τις γειτονιές της περιοχής σας.

para-kelsoscooks είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσες αλλά και χρήσιμες οι πληροφορίες που μας δίνεις σήμερα Ευγενία

ikaxela είπε...

Καλή και δημιουργική χρονιά. Εύχομαι τα καλύτερα κορίτσια!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ευγενία μου πάντα δημιουργική, πάντα με ένα σωρό χρήσιμες πληροφορίες!
Φιλιά!

Χρυσούλα είπε...

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες Ευγενία...Να περνάς όμορφα!

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Τι καλές πληροφορίες!! Μου αρέσουν πολύ τα amigurumi κι εμένα !!!
Καλή Χρονιά!!

Unknown είπε...

παντα χρησιμες οι πληροφοριες σου

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας.
Φιλάκια ...

DIMI είπε...

Ευγενία μου πάντα με ένα σωρό χρήσιμες πληροφορίες!Πάω νά δώ!!Φιλάκια!!

maria είπε...

Κοριτσια καλημερα και καλη χρονια!! Θα ηθελα να μου πειτε απο που μπορω να αγορασω τετοιες υπεροχες συλλογες υφασματων γιατι εδω στην Κρητη τα υφασματαδικα ειναι πολυ λιγα και δεν εχουν συλλογες. Επισης κατι ασχετο με τη ραπτικη θα ηθελα αν υπαρχει καποιος ή καποια να με ενημερωσει για τη μηχανη κοπης σχηματων για χαρτοτεχνιες το cricut. Ευχαριστω πολυ, Μαρια

Ερμιόνη είπε...

Καλή χρονιά Ευγενία μου, ευτυχισμένη και πολύ δημιουργική!
Εύχομαι ότι καλύτερο σε σένα, την Ευαγγελία και τις οικογένειές σας!
Πολλά φιλιά!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Μαρία, δυστυχώς δεν μπορείς να βρεις τέτοια υφάσματα στην Ελλάδα, έτσι λέει τουλάχιστον η εμπειρία μας. Σε καταστήματα του εξωτερικού θα βρεις τεράστιες συλλογές. Κάνε μια έρευνα σε παλιότερες αναρτήσεις του μπλογκ μας, όπου και παραθέτουμε αναλυτικές πληροφορίες για μερικά αγγλικά site που αποστέλλουν και στην Ελλάδα. Cricut εμείς δε διαθέτουμε, οπότε και δεν μπορούμε να σε πληροφορήσουμε. Αν κάποιες φίλες scrapbookers ξέρουν κάτι θα ήταν ενδιαφέρον να αφήσουν κάποιο σχόλιο. Και μια ερώτηση: το cricut το θες για να κόβεις ύφασμα ή χαρτί;

el.mar είπε...

Κορίτσια ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες!!!!Μ'αρέσουν πολύ πολύ αυτά...ναι λέω να φτιάξω κάααποια στιγμή..χιχι...Φιλάκια και καλή χρονιά να έχετε!!!!!

maria είπε...

Καλημερα Ευγενια σ'ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση σου ήδη χθες μετα που σας εστειλα το σχολιο βρηκα παλιοτερη αναρτηση σας και το ελυσα το θεμα.By the way εχω ξετρελαθει με τα υφασματα που εχετε στη φωτο με τους κυβους.Οσο για το cricut ηθελα γενικα πληροφοριες γιατι θα χρειαστω οπωσδηποτε ενα μηχανημα που θα με βοηθησει να κοβω σχηματα σε διαφορα υλικα. Μια φιλη μου ζητησε να αναλαβω τη βαφτιση του παιδιου της προσκλησεις,μπομπονιερες,διακοσμηση στο χωρο κλπ και επειδη θα εχει περιπου 300-400 ατομα νομιζω οτι ειναι δυσκολο να τα κοβω στο χερι. Εσεις εχετε κατι υπ'οψην σας; Ευχαριστω Μαρια.

SPYRIDOULA είπε...

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!Είναι πολύ πολύ χρήσιμες και κατατοπιστικές!Και τα παιχνίδια υπέροχα!Φιλάκια πολλά!

manousina είπε...

Να είστε καλά
Καλή χρονιά
Φιλάκια

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Μαρία, σε αυτό τον σύνδεσμο http://ucutathome.com/blog/2012/04/25/die-cutting-embossing-machine-reviews-comparison/ θα δεις αναλυτική κριτική σχετικά με μηχανές κοπής. Αν καταλήξεις σε κάποιο μπορείς να διαβάσεις σε διάφορα φορουμ τις εντυπώσεις τους!!! Ειδικά τα αμερικανικά φόρουμ έχουν πολλές κριτικές. Καλή αναζήτηση και καλύ επιτυχία στο project που ανέλαβες!!!

Parents Land Gr είπε...

Πολύ χρήσιμη η ανάρτηση κορίτσια!

maya =^o^= είπε...

φανταστική ανάρτηση ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις φωτογραφίες!!! που μπορούμε να βρούμε μαγαζιά που να τα πουλάνε όλα αυτά;έχετε κάποια υποψην σας;Αθήνα Κέντρο βρίσκονται;και όταν αναφέρεστε σε τιμές εννοείται οτι το κιλό κοστίζει τόσο;πχ 5-6-12 ευρώ το κιλό;ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!!!!

maya =^o^= είπε...

*όταν έγραψα φωτογραφίες ..για τις πληροφορίες ήθελα να πω χιχιχι

Ανώνυμος είπε...

Είναι υπέροχες οι δημιουργίες σου!!!Χρειάζομαι τη βοήθειά σου!!!Που μπορώ να βρω συνθετικό βαμβάκι?Ετοιμάζω τη βάφτιση της μικρής μου και δεν ξέρω με τι να γεμίσω τις μπομπονιέρες μου!!!!!!!!!!!!!!!