Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Σελτεδάκια τα σωτήρια...

Αν με ρωτούσατε πριν τρία χρόνια τί είναι τα σελτεδάκια θα δήλωνα παντελή άγνοια, αλλά με το που άρχισαν να γεννούν οι πρώτες ξαδέρφες η λέξη αυτή είχε καταλάβει τρανή θέση στο λεκτικό τους ρεπερτόριο! "Πιάσε το σελτεδάκι", "στρώσε το σελτεδάκι στον καναπέ", "το σελτεδάκι μην ξεχάσεις να βάλεις στην τσάντα". Κι αν κάποιοι από σας δεν γνωρίζουν ακόμα αυτή τη λέξη είναι γιατί δεν έχετε εμπλακεί ακόμα με μωρά!!! 

Το σελτεδάκι, λοιπόν, είναι ένα κομμάτι ύφασμα με αδιάβροχη κάτω όψη. Εκεί ξαπλώνουν τα μωρά για να τα αλλάξουν συνήθως κι έτσι αποφεύγονται απρόοπτα ατυχήματα σε έπιπλα και στρώματα...


Φέτος σε ένα από τα καταστήματα της Καλαμιώτου ανακάλυψα σελτέ σε τόπι κι αμέσως σκέφτηκα να πειραματιστώ. Με αυτό έφτιαξα τις πρώτες μου σαλιάρες και τώρα τελευταία επεκτάθηκα και στα γνωστά πλέον σελτεδάκια. Μάλιστα, πλαισιώνουν τα δωράκια που φτιάχνω για τα τρία νεογέννητα ανηψάκια και σήμερα σας παρουσιάζω το πρώτο.   

Σχεδίασα ένα πατρόν αρκετά μεγαλύτερης επιφάνειας από τα σελτεδάκια του εμπορίου, γιατί αυτά μου φαίνονται κάπως τσουρούτικα!!! Έπειτα ρέλιασα το ύφασμα με ένα υπέροχο, παιδικό ρέλι με ζωάκια και μετά άρχισα να κατεβάζω ιδέες για να το διακοσμήσω. Οι γιρλάντα μου άρεσε πολύ ως ιδέα. Έτσι, έφτιαξα πατρόν για μικρά σημαιάκια, έκοψα τα υφάσματα στις ανάλογες διαστάσεις και με θερμοκολλητικό χαρτί άρχισα να κάνω απλικέ. Στο τέλος στερέωσα με τη ραπτομηχανή. 



Συνέχισα τη διακόσμηση απλικάροντας στην κάτω αριστερή γωνία ένα λιονταράκι και κάνοντας όλα τα περιγράμματα και τις λεπτομέρειες με το χέρι. 



Από αυτό το σχέδιο εμπνεύστηκα να φτιάξω και τρισδιάστατη γιρλάντα ασορτί για να διακοσμήσει το παιδικό δωμάτιο, γι' αυτό και διάλεξα παρόμοια υφάσματα και κίτρινη κορδέλα για να ταιριάζει με το ρέλι. 



Πώς σας φαίνεται; Περιμένω τα σχόλιά σας. 
Φιλάκια πολλά

25 σχόλια:

Eυθυμία Κάρμη είπε...

Α!!!! Σελτεδάκια τα σωτήρια....πραγματικά σωτήρια!!!! Να'ξερες πόσα ατυχήματα θα γλυτώσετε, είναι πολύ όμορφο, Ευγενία μου!!!

Πραγματικά κάνεις τέλεια και πολύ προσεγμένη δουλειά!!!

Φιλάκια πολλά!!!

Ειρήνη Ε. είπε...

Όμορφο το σελτεδάκι και απολύτως χρήσιμο στις μωρομάνες!! Γεια στα χέρια σου!
Καλό βράδυ.

Sweetcrafts είπε...

Τσουρούτικα να υποθέσω ότι σημαίνει μικρά??? χαχα αστεία λέξη:)) Πολύ γλυκό πάντως το λιονταράκι στο σελτεδάκι σου!

Unknown είπε...

Ευγενία μου είναι υπέροχα!!!!!! Καλά την λέξη <> την λέτε και εσείς??? Εμείς εδώ την χρησιμοποιούμε πάρα πολύ!!!!! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ιδέες σου!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Μέσα στα εισαγωγικά είναι η λέξη Τσουρούτικα!!!!!!!!!

Άννα είπε...

Πολύ πολύ όμορφα! ΄Ολο μου δίνεις ιδέες!!!

Taelia88 είπε...

Τέλειο το σελτεδάκι σου! Και πράγματι πολύ ταιριαστό με την γιρλάντα!! Μπράβο στα χέρια σου που κάνουν θαύματα!!!
Φιλιά!!

DIMI είπε...

Μπράβο σου Ευγένία μου!!Πολύ όμορφα φτιαγμένα!Τήν λέξη τσουρούτικα τήν έλεγε καί η μητέρα μου πού ήταν από Ζάκυνθο!!Πολλά φιλιά στήν όμορφη Λευκάδα μας!!!

Niatta είπε...

Πολύ χαριτωμένα!

Μελίνα είπε...

Πολύ όμορφο Ευγενία μου, μπράβο! (Μάθαμε και μία νέα λέξη :-) )

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Πόσα χρόνια είχα να ακούσω αυτή τη λέξη!
Ιδιαίτερα προσεγμένη δουλειά και φαντάζομαι πόση υπομονή θέλει!

Καλή σου μέρα!

Pinelia είπε...

Πολύ όμορφη δουλειά!Γεια στα χέρια σου και στην όρεξή σας!Πάντα οι κατασκευές για μωρά μας φέρνουν μια γλύκα στην όρεξη και μια χαρά για αυτό που κάνουμε!Καλότυχα τα νέα μωράκια!

Daphnofila art jewelry είπε...

Ενώ τα χρησιμοποίησα στα παιδιά μου, δεν ήξερα ότι τα λένε σελτεδάκια.Τι μαθαίνει κανείς μετά από χρόνια! Έκανες καταπληκτική δουλειά,το σελτεδάκι είναι χαριτωμένο.Να το χαρεί το μωράκι!!

Daphnofila art jewelry είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Owl Mommy Βέρα είπε...

Ε, από σελτεδάκια άλλο τίποτα!
Πήρε η μαμά μου από το ίδιο μαγαζί και έφτιαξε για τη μικρή. Όχι βέβαια σαν τα δικά σου! Το έκανες καλύτερο από έτοιμο, δεν το συζητώ! Θα την φωνάξω να της το δείξω!

Ελένη είπε...

Φοβερή δουλειά! Ωραιές ιδέες!

Tante Kiki είπε...

Καλά είσαι μοναδική!!! Φοβερή δουλειά!!!! Όσο για τα σελτεδάκια είναι πράγματι σωτήρια!!!
Φιλιά

Χρυσούλα είπε...

Πολύ καλά έκανες και τόκανες μεγαλύτερο....το χρειάζεται. Ευγενία έβαλες πολύ δουλειά επάνω... και ασορτί γιρλάντα!...Μπράβο σου!
Καλή συνέχεια!

SPYRIDOULA είπε...

Είναι πάρα πολύ όμορφο και πολύ προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια!!!Γειά στα χέρια σου!!!Φιλάκια!!!

ArtAtHome είπε...

ΥΠΕΡΟΧΑ ΔΕ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΓΙΝΑΝ!!

Momma's daily life είπε...

απιστευτα ειναι! πολυ σε ζηλευω που μπορεις και φτιαχνεις τοσο ομορφα πραγματα, ιδιως την ραπτικη πολυ θα θελα να την κατειχα!!

mirsini's creations είπε...

Πώ..πώω...είσαι υπέροχη !!!! Χρυσοχέρα και ταλεντάρα χειροδημιουργός...το ίδιο ισχύει βέβαια και για την γλυκύτατη αδελφή σου !!!! Τί τέλεια που τα έφτιαξες !!! Άντε έμαθα και το σελτεδάκι !!! Είμαι απο αυτές που δέν έχει εμπλακεί με μωρά...τώρα όμως είναι μιά κοντινή μας φίλη έγκυος...άρα θα τα μάθω κάπως κι εγώ...χάχά...και η γιρλάντα τέλεια είναι !!!! Μπράβο σου Ευγενία !!!!! ;ο)

Unknown είπε...

Ευγενία μέσα στο μυαλό μου είσαι και εγω ήθελα να φτιάξω για την τσάντα ένα μικρό σελτεδακι γιατι του εμπορίου είναι πολυ μπεμπε κ ήθελα πιο σοβαρό ·:)
Το θερμό κληρικοί χαρτί που το βρίσκεις ; Είναι αυτό πουλενε αυτοκόλλητο ;

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Λοιπόν, εγώ το βρήκα στο κατάστημα kangaroo, έχουν site και μπορείς να δεις πληροφορίες. Σε αλλα blogs το αναφέρουν ως βλυζελινη αυτό το υλικό, ίσως το ψάξεις κι έτσι!

Unknown είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ