Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πύλινες γλάστρες στο μπαλκόνι

Γεια σας και πάλι!

Στη σημερινή ανάρτηση σας παρουσιάζουμε μια μικρή γωνιά που δημιουργήσαμε στο μπαλκόνι μας και μας αρέσει πολύ! Δεν σταματάμε να την παρατηρούμε και θελήσαμε να μοιραστούμε τις ιδέες μας μαζί σας!




Ουσιαστικά εκμεταλλετήκαμε μια μικρή ντουλάπα που έχουμε στο μπαλκόνι για να τη μετατρέψουμε σε σημείο εστίασης. Επειδή δε διαθέτουμε πολύ φως διαλέξαμε φυτά που αντέχουν στη μερική σκιά, όπως τη δαφνούλα, διάφορα παχύφυτα και μια δράκαινα μαρτζινάτα.

Επίσης, επιλέξαμε πύλινες γλάστρες, στην πλειοψηφία. Έχουν σίγουρα τα προτερήματά τους, γιατί ταιριάζουν σε κάθε διακοσμητικό ύφος, χαρίζουν εξ' αρχής ένα γήινο χρώμα και είναι ανθεκτικές. Σίγουρα κοστίζουν περισσότερο από τις πλαστικές, είναι βαρύτερες κι επειδή το υλικό είναι πορώδες, το χώμα ξεραίνεται πιο γρήγορα. Ωστόσο, για να περιορίσουμε τη γρήγορη εξάτμιση του νερού, μπορούμε να καλύψουμε την επιφάνεια της γλάστρας με φυσικά υλικά, όπως πέτρες, πριονίδι, κοχύλια. Εμείς επιλέξαμε λευκές πέτρες, γιατί αντικατοπτρίζουν το φως του ήλιου και δημιουργείται μια φωτινότητα.



Είναι καλό να δημιουργήσετε κι εσείς μια παρόμοια προστατευτική στρώση στις γλάστρες σας, γιατί θα ωφεληθείτε και με άλλο τρόπο: θα εμποδίσετε την ανάπτηξη των ζιζανίων στο χώμα καθώς και την απόθεση χιλιάδων(!!!!!) αυγών από τα διάφορα βλαπτικά ζουζούνια που κυκλοφορούν ανάμεσα στις γλάστρες σας, μα δεν τα βλέπετε...δυστυχώς!

Τέλος, διακοσμήσαμε με δυο λευκά φαναράκια, μπουμπουνιέρες ενός μπόμπιρα, και με ένα πύλινο κάδρο, ανάμνηση από το ταξίδι του μέλιτος με το Βασίλη στο Amalfi (Ιταλία).


Amalfi: διάσημο για το λικέρ του limοncello, από λεμόνια εξαιρετικής ποιότητας
και για την κεραμοποιϊα του


οι δαφνούλες είναι φτηνές, ανθεκτικές, πολυετείς αν δεν τις κάψει
το χειμωνιάτικο κρύο και πολύχρωμες




προτιμήστε τα παχύφυτα γιατί δεν είναι απαιτητικά. Τέλεια επιλογή αν ξεχνάτε το πότισμα
ή παραμένετε εκτός για πολύ καιρό. Επιλέξτε ρηχές και απλωτές γλάστρες. Ανθίζουν μια φορά το χρόνο, κρατά πολύ διάστημα το άνθος και είναι εντυπωσιακότατο!




Αύριο πάλι, για να υποδεχτούμε τον Ιούλιο!!!

9 σχόλια:

Κατερίνα είπε...

Ωραία η γωνίτσα σας!!!!Τέλεια για ένα καφεδάκι στη βεράντα..-)

para-kelsoscooks είπε...

΄Μπράβο σας. Φτιάξατε μια πολύ όμορφη γωνιά.Και οι συμβουλές σας, χρήσιμες.

Unknown είπε...

πολυ ωραια γωνια,εγω παντα προτιμω τα πολυχρωμα ανθησμενα,αλλα δεν μου κρατανε πολυ,πρεπει να στραφω προς τα κακτοειδη μου φαινεται,και με λιγη διακοσμηση,βοτσαλα και οτιδηποτε δειχνει καθετι ομορφο!

Ειρήνη είπε...

Υπέροχη η γωνίτσα σας!!Πόσο μου αρέσουν οι πήλινες γλάστρες και τα φαναράκια σας!!
Φιλιά!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τι υπέροχη γωνίτσα!!!
Χαίρεσαι να την βλέπεις!
Μπράβο κορίτσια!

Unknown είπε...

Πολύ όμορφη γωνιά...Και οι γλάστρες και τα λουλουδάκια σας αλλά και οι λεπτομέρειες όλα υπέροχα...Φιλάκια Ευγενία.

χαραυγή είπε...

Κορίτσια πολύ όμορφη η γωνιά σας!Να κάνει ζέστες να τη χαρείτε!Καλό μήνα!

ArtAtHome είπε...

ομορφηηηηηη γωνια φιλακια κοριτσια

keywoman είπε...

Θέλω κι εγωωωωωω....!!!!πολύ ωραίες φωτογραφίες.Πολύ όμορφη γωνιά.