Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Λαζανια με λαχανικά: νόστιμα, γρήγορα, υγιεινά!

Ναι, ναι, είναι γεγονός, λείψαμε για ένα μικρό χρονικό διαστημα. Οι διαθέσεις είχαν πέσει λιγάκι και η έμπνευση μας είχε αποχαιρετήσει! Ωστόσο, όταν βρισκόμαστε στην κουζίνα το κέφι μας φτιάχνει, η διάθεση ανεβαίνει και παίρνουμε τα πάνω μας. Γι' αυτό και σας προτείνουμε αυτό το καταπληκτικό πιάτο σήμερα, που θα λέγαμε ότι μπορεί να κερδίσει και τους μικρούς που αποφεύγουν τα λαχανικά. Γιατί πολύ απλά από γεύση κι εμφάνιση σκίζει!

Υλικά
1 πακέτο λαζάνια (δε θα τα χρειαστείτε όλα τα φύλλα)
λαχανικά ό,τι σας βρίσκεται σπίτι (κολοκυθάκια, πατάτες, κρεμμύδια, ντομάτες, μανιτάρια, πιπεριές, μελιτζάνες, καρότα,...)
ανθότυρο
φέτα
1-2 μπάλλες μοτσαρέλα σε φέτες ή 1 φλυτζάνι άλλο τυρί που λιώνει τριμμένο
1 αυγό
κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
μυρωδικά
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Τα βάζουμε σε ταψί, αλατίζουμε, πιπερώνουμε, λαδώνουμε ελαφρώς και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ σε ένα μπωλ προσθέτουμε τα τυριά και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Προσθέτουμε και το αυγό, αφού το χτηπήσουμε ελαφρώς, κι ένα ποτηράκι κρέμα γάλακτος. Τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά μας (βασιλικό, μέντα, δυόσμο, ό,τι μας βρίσκεται).
Αφού έχουν ψηθεί τα λαχανικά, στρώνουμε στο ταψί πρώτα μια στρώση λαχανικών. Από πάνω στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε το μισό μείγμα τυριών. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία: στρώση λαχανικών, λαζάνια, μείγμα τυριών. Αυτό ήταν! Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτού ή ώσπου σχηματιστεί μια ωραία, ρόδινη κρούστα. Δοκιμάστε το!

10 σχόλια:

Ειρήνη είπε...

Μιαμ,μιαμ...
Ακούγεται υπέροχο!!
Λατρεύω τα συστατικά του,οπότε και το συνδυασμό τους!
Φιλάκια!!

το χειρότεχνο είπε...

λατρευω τ λαζανιαααααα!!!

Aνθήλη είπε...

Καλησπέρα Ευγενία μου. Απίθανη συνταγή. Τα συστατικά του είναι από τα αγαπημένα μου. Είμαι μακαρονού και σαλατού και εντελώς τυρού, οπότε καταλαβαίνεις. Λίαν συντόμως μπάινει στον φούρνο. Οπότε να περιμένεις νέα. Φιλιά.

EVAGELIA VRETTOU είπε...

αδερφάκι, σκίζει η συνταγή σου! Περιμένω να τη δοκιμάσω από τα χεράκια σου!!! φιλιά σε όλη την παρέα

kot-itsa είπε...

loipon diabazw ena biblio gia to pws na ftiaxneis ta dika sou zymarika k exw porw8ei..dn jerw an 8a ta kataferw alla lew kapoia stigmh na jekinhsw tis prospa8eies!!

deyteron ..sthn leykada exw perasei 5-6 kalokairia..pou akribws eiste eseis?perysi emena sthn nikiana sto doukato!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Kot-itsa δεν ξέρεις πόσο κοντά μας βρισκόσουν!!Ακριβώς κάτω από το Δουκάτο έχουμε 2 μεζονέτες που νοικιάζουμε. Επίσης η Νικιάνα είναι το χωριό μας!!!!Το εστιατόριο της Ευαγγελίας είναι στην δυτική παραλία της πόλης. Οσο για τα ζυμαρικά keep going! Εμεις τα φτιάχνουμε μόνοι μας εδώ κι ένα χρόνο. Θα ετοιμάσω και σχετική ανάρτηση!!!!

eudokia είπε...

θα το δοκιμασω σιγουρα!!ευχαριστουμε!!

Veronica M είπε...

Einai πολυ ωραια συνταγη, την εκανα κι εγω αλλα μονο με cottage cheese (χωρις ανθοτυρο και μοτζαρελα) Νοστιμοτατα καλυτερα απο το κιμα.

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Veronoca θα συμφωνήσω. Με τον κιμά είναι πάνω κάτω σαν παστίτσιο, όχι οτι μου κακοπέφτει, βέβαια. Αλλά είναι η συνηθέστερη εκδοχή. Τώρα αλλάζει το πράγμα!

Unknown είπε...

Αχ βρε κορίτσια τι μας κάνετε! Αχ! χιχι! Τέλειο μου φαίνεται! Θα το δοκιμάσω σίγουρα! :-)