Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Οι λίστες του Σεπτέμβρη...

Ως δασκάλα που σέβεται τον εαυτό της, για μένα κάθε νέα χρονιά δε συμπίπτει με την πρώτη του Γενάρη αλλά με εκείνη του Σεπτέμβρη :) Όλα τα βασικά πλάνα γίνονται τότε: φροντιστήρια, μαθήματα, σεμινάρια, δραστηριότητες κι όνειρα, πολλά όνειρα....! Όνειρα ότι θα ξεκινήσω νέα πράγματα, ότι θα βάλω μεγαλύτερη τάξη και προγραμματισμό στις χειροτεχνίες μου κι όλα τα σχετικά που σίγουρα σκέφτεστε κι εσείς κάθε Σεπτέμβρη! 

Φέτος, όμως έκανα την επανάστασή μου! Κατέληξα στο ότι δε θα φτιάξω καμιά λίστα, γιατί ως γνωστό οι λίστες είναι για να σκονίζονται, ν' αραχνιάζουν, ν' αυτοκαταργούνται τελικώς χωρίς να καταλάβεις πώς σου συνέβη εσένα αυτό. Πώς σου συνέβη άραγε, ενώ ήσουν τόσο αποφασισμένη αυτή τη φορά;;  

Έτσι κι εγώ στα τέλη Αυγούστου είχα φτιάξει μια πρόχειρη λίστα στο μυαλό μου (ευτυχώς δεν έχασα χρόνο να τη γράψω!!!) η οποία ναυάγησε με το καλημέρα σας. Βλέπετε, το εγχειρίδιο που είχα να συντάξω για το φροντιστήριο αποδείχτηκε φυσικά πιο χρονοβόρο απ' ό,τι υπολόγιζα. Κι αν βάλετε και την τελειομανία που με πιάνει μπορείτε να φανταστείτε ότι τελικώς αντί για εγχειρίδιο έφτιαξα ολόκληρο βιβλίο. Για να το τελειώσω γρήγορα έγραφα ασταμάτητα αγνοώντας τους πόνους στον αυχένα, με μόνιμη συντροφιά το κολάρο στο λαιμό. Ολοκληρώθηκε ωστόσο, οπότε φωνάζω γιούπι κάθε φορά που το σκέφτομαι!! 

Στην πορεία με βρήκαν και κάτι άλλα ψιλά οπότε κι εγώ, αγαπητοί φίλοι μου, αποφάσισα ότι οι λίστες τελικώς δε μου ταιριάζουν. Ευτυχώς το κατάλαβα εγκαίρως κι αποδεσμεύτηκα από το επιπλέον άγχος της λίστας! Άλλωστε, μόνο μια λίστα έχει αντέξει μέσα στα χρόνια στο σπιτικό μας, εκείνη με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ! Είναι θέμα επιβίωσης βλέπετε, κι εξοικονόμησης χρόνου. 

Και χωρίς να νοιώθω πλέον τύψεις, μόλις σήμερα βρήκα το χρόνο και τη δύναμη να τελειώσω τις κατασκευές με το patchwork που σας είχα δείξει εδώ (17 μέρες μετά!!!!!!) αλλά διάθεση για φωτογράφιση δε βρήκα! Σας τη χρωστώ. 


Στο μεταξύ, έβαλα αρχή να φτιάξω λίγα μωρουδιακά πανάκια για το ρέψιμο μιας και η καλή μας φίλη Νατάσα περιμένει το πρώτο της παιδάκι σε ένα μήνα περίπου. 


Έψαξα και βρήκα ένα πατρόν, διάλεξα τέσσερα φανελένια και minky υφάσματα κι άρχισα το κόψε ράψε. Αυτά τα πανάκια είναι τόσο χαριτωμένη και γρήγορη κατασκευή κι όταν σκέφτεσαι ότι ο αποδέκτης τους θα είναι ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι τα φτιάχνεις με διπλή χαρά!!!


Ένα τελικό, διακοσμητικό γαζί μου έμεινε και το δώρο μου θα είναι έτοιμο για το μωράκι που έρχεται λίαν συντόμως! Όπως καταλάβατε πρόκειται για αγοράκι αλλά προτίμησα ν' αποφύγω τα πάααααρα πολλά γαλάζια. 


Σας αποχαιρετώ και σας εύχομαι ένα ξεκούραστο και χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο!
Φιλάκια πολλά, 
Ευγενία  

4 σχόλια:

Marie-Anne είπε...

Καλή χρονιά, λοιπόν, κυρία δασκάλα!!!
Εύχομαι να πραγματοποιήσεις όλα όσα έχεις στο μυαλό σου, χωρίς λίστες!
Κι εγώ, δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τις λίστες, γι'αυτό έσκασα στα γέλια πριν από πέντε λεπτά που διάβασα την ανάρτησή σου, γιατί μόλις είχα εκτυπώσει ένα ημερολόγιο (από αύριο και για έναν μήνα) για να σημειώσω τί έχω να κάνω έως τον γάμο της κόρης μου!!! Να δώ πως θα καταφέρω να κάνω όσα θα έχει η λίστα μου....χα χα χα!!!
Φιλάκια πολλά, Ευγενία μου και καλό Σαββατοκύριακο!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Μαριάννα μου, απαραίτητη η λίστα όταν πρόκειται για τόσο σημαντικό γεγονός!! Πολύ χαίρομαι για την κόρη σου και είμαι βέβαιη ότι θα περάσουν πολλά πράγματα από τα θαυματουργά σου χέρια! Τί πιο όμορφο πράγμα, άλλωστε. Εμένα τις μπομπονιέρες τις κέντησε η μαμά μου και τις έραψε η πεθερά μου και η συμβολή τους ήταν τόσο όμορφη και συμβολική ταυτόχρονα! Φιλάκια πολλά και καλή οργάνωση!!!

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Συγγνώμη αλλά πολύ γέλασα με τη γλαφυρή σου περιγραφή. εγώ πάλι δεν μπορώ χωρίς λίστα..χωρίς λίστες..έχω λίστες για τα πάντα..έχω κ μέχρι λίστα διαχείρισης των λιστών μου!!! άστο..χαμένη υπόθεση!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Λίστα διαχείρισης λιστών, ε;;; Αυτό Ευαγγελία μου με ξεπερνά κατά πολύ! Φιλάκια πολλά!!!!!