Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Τα ραψίματα του 2016

Γεια χαρά σε όλους! 

Σήμερα ο καιρός έκανε την έκπληξή του και στην πόλη του Ηρακλείου, αφού είδαμε κι εμείς τις οροφές των αυτοκινήτων χιονισμένες!! Είναι αλήθεια ότι εδώ βρέχει ασταμάτητα και το κρύο είναι αισθητό! Ιδανική ευκαιρία για να παραμείνεις στο σπίτι και να κάνεις την ανασκόπηση της χρονιάς, να χαλαρώσεις και να δημιουργήσεις μια νέα χειροτεχνία!!


Έκανα κι εγώ τη δική μου ανασκόπηση μέσω του μπλογκ και πράγματι είναι ωραίο να βλέπεις συνολικά τις δημιουργίες της χρονιάς, να βλέπεις με τί παθιάστηκες, με τί "κόλλησες" πραγματικά, τί σε δυσκόλεψε, τί εγκατέλειψες στην πορεία...


Φέτος, λοιπόν, την τιμητική τους είχαν τα παιδικά ρουχαλάκια, τα υφασμάτινα καλάθια αλλά και τα πειράματα με το patchwork. Όπως καταλαβαίνετε, οι ανηψιές μου είναι πάντα πηγή έμπνευσης και μπορεί να μην έχω ράψει ούτε ένα ρούχο για μένα, αλλά αυτές ήδη διαθέτουν την προσωπική τους μοδίστρα. Για την καθεμιά έραψα ένα παντελονάκι κι ένα καπελάκι, για την Ειρήνη τρία φουστανάκια και για την Κωνσταντίνα ένα. Μερικά από τα πατρόν που χρησιμοποίησα τα αγόρασα σε μορφή pdf από το etsy.com και τα εκτύπωσα στο σπίτι. Μπορείτε να βρείτε εδώ το AUDREY DRESS κι εδώ το MAISIE TOP DRESS.

Τα υφασμάτινα καλάθια είχαν μεγάλη απήχηση όπου κι αν χαρίστηκαν με τις μαμάδες να τα χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως! Άλλες αποθηκεύουν τα παιγνίδια των παιδιών τους, άλλες τις πάνες των μωρών κι άλλες κουβαλάνε τα παιδικά ρούχα στα ταξίδια αντί βαλίτσας! Πραγματικά ευρηματικές!! Αν θέλετε να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας καλάθι ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ


Τέλος, το πάτσγορκ φέτος μπήκε σε άλλη τροχιά για μένα δοκιμάζοντας νέες τεχνικές και σχεδιάζοντας μεγαλύτερα projects. 


Για παράδειγμα έμεινα πολύ ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα του flying geese block, ενώ έπαιξα και πάρα πολύ με τα half-square trianglesΒέβαια, κλείνοντας την ανασκόπηση της χρονιάς δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε εκείνα τα μεγαλεπήβολα projects που κάπου στην πορεία έχασαν το δρόμο τους... 


Για παράδειγμα τον περσινό Γενάρη δήλωνα ότι θα έφτιαχνα κάθε βδομάδα δύο τετράγωνα πάτσγορκ από ρετάλια ώστε να τ' αξιοποιήσω. Όπως αποκαλύπτεται σήμερα αναλώθηκα μόνο σε δηλώσεις (!!!) αφού μετακομίζοντας στην Κρήτη σκέφτηκα -μάλλον σοφά- να μην κουβαλάω και τα ρετάλια μου! 


Τέλος, το άλλο ημιτελές project είναι το χριστουγεννιάτικο πάπλωμά μου. Αλλά σας υπόσχομαι ότι αυτό θα έχει καλύτερη μοίρα. Ήδη παρέλαβα και το ύφασμα για την πίσω όψη του κι από βδομάδα θα βάλουμε ξανά μπρος αν και θα είμαστε εκτός εποχής!!!

Σας εύχομαι καλή βδομάδα, 
Ευγενία

       

  
       

  

  

9 σχόλια:

Δημιουργία είπε...

Έφτιαξες τόσα όμορφα πράγματα πού αν έμειναν και λίγα ημιτελή δεν πειράζει θα τα τελειώσεις φέτος.

Maria είπε...

Καλή και Ευλογημένη Χρονιά με υγεία,αγάπη και κάθε ευτυχία!!!
Όμορφες δημιουργίες φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη,για τα αγαπημένα σου πρόσωπα,εύχομαι πρώτα ο Θεός,μέσα στο 2017,να ολοκληρώσεις τα μισοτελειωμένα!!!
Φιλάκια!!!

Χρυσούλα είπε...

Εύχομαι Ευγενία μου το 2017 να είναι ακόμα πιο δημιουργικό!!
Καλή Χρονιά κι`Ευλογημένη!!!

Marie-Anne είπε...

'Εραψες τόσα ωραία πράγματα, εκτός από τα υπέροχα φορεματάκια!!!
Καλή δημιουργική χρονιά να έχεις, με υγεία, πάνω απ'όλα και σιγά-σιγά είμαι σίγουρη πως θα τα τελειώσεις όλα!
Φιλάκια πολλά!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα όλα
Φιλάκια ...

Unknown είπε...

Καλή χρονιά να έχουμε! Είναι ωραίο να τα βλέπεις όλα μαζι...

Nikos Taskos είπε...

Καλησπέρα και καλή χρονιά,

Ονομάζομαι Τάσκος Νίκος και είμαι υπεύθυνος επικοινωνίας του DesignIsThis.com. Επειδή δεν βρήκα στοιχεία επικοινωνίας εάν μπορείτε να μου στείλετε ένα email στο n.taskos@designisthis.com καθώς έχω μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση συνεργασίας!

ΜΕ εκτίμηση,


Taskos Nikos
Marketing & Communications
n.taskos@designisthis.com
​DESIGNISTHIS.COM

Unknown είπε...

Χρυσοχέρα παιδί μου, όχι απλώς κορίτσι για σπίτι... και έτσι να συνεχίσει και αυτή η χρονιά!
Γεμάτη όμορφες, ευφάνταστες δημιουργίες απο τα χεράκια και των δυο σας!
Καλή μας χρονιαααα!
Σμουτς

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Υπέροχα Ευγενία μου και..καταζήλεψα γιατί πριν χρόνια έραβα κι εγώ και έχω μάλιστα μία θαυμάσια αυτόματη μηχανή που την..παράτησα!!Ντροπή μου!Τι πανέμορφα πράγματα έκανες!