Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Εύκολα κοτλέ φορεματάκια για την Ειρήνη & την Κωνσταντίνα!

Όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα η θεία έχει κάθε λόγο κι αφορμή για να καταπιαστεί με κάτι εντελώς προσωπικό και χαριτωμένο για να δωρίσει στις ανιψιές της!! Και τί καλύτερο από φορεματάκια με καμπάνα μανήκια και λουλουδάτα μοτίβα! 


Το πατρόν το είχα αγοράσει από το καλοκαίρι από εδώ αλλά δεν είχα χρόνο να καταπιαστώ μαζί του. Ήρθε όμως η ώρα του, ξέθαψα και κάτι κοτλέ υφάσματα υπέροχης ποιότητας, τα οποία είχα παραγγείλει πριν 4-5 χρόνια από την Αμερική κι άρχισε να ξεδιπλώνεται η μοδιστρική μου τέχνη!!


Άρχισα με εκείνο που προοριζόταν για την Ειρήνη και διαπίστωσα ότι το σχέδιο είναι πολύ εύκολο ακόμη και στο κόψιμο, μιας κι αποτελείται από 2 ίδια φύλλα για το εμπρός και το πίσω ενώ και τα μανήκια είναι ίδια (δεν υπάρχει αριστερό και δεξί ώστε να κινδυνέψεις να κάνεις κάποια απροσεξία και να καταλήξεις με 2 μανήκια για το δεξί χέρι και με κανένα για το αριστερό!!!!!). Μη γελάτε, μου έχει συμβεί βεβαίως, βεβαίως!


Τα μανήκια που κάνουν σουρίτσα και καταλήγουν σε καμπάνα δεν είναι καθόλου δύσκολο να ραφτούν και δημιουργούν μια τσαχπινιά! Επίσης το γεγονός ότι η λαιμόκοψη σουρώνει με λάστιχο κάνει το φόρεμα να εβαζάρει όμορφα αλλά και να μπαινοβγαίνει από το κεφάλι με μεγάλη άνεση! Και πραγματικά τα παιδάκια δυσανασχετούν τόσο πολύ με τις στενές λαιμοκόψεις!!!



Για την Κωνσταντίνα που είναι ενάμιση έτους έκανα μια μετατροπή στο μανήκι για να μην την ενοχλεί η καμπάνα μετατρέποντάς το σε κοντομάνηκο διατηρώντας τη σούρα του. Και τα δύο φουστανάκια έγιναν στο άψε σβήσε και φωτογραφίστηκαν αποκλειστικά για σας προτού καταλήξουν στις τελικές αποδέκτριες! 


Κι επειδή δεν μπορούν ν' αναδειχθούν πραγματικά πάνω σε μια κρεμάστρα ελπίζω να καταφέρω να τα φωτογραφίσω με τα μοντέλα μέσα στις γιορτές και να σας τα παρουσιάσω πιο σωστά!   

Φιλάκια πολλά, 
Ευγενία

    

8 σχόλια:

Δημιουργία είπε...

Μεγειά και καλοφόρετα ,απλό σχέδιο αλλά πολύ όμορφο!

nikol είπε...

Υπέροχα φορεματάκια για τις μικρούλες σας !! Απλά αλλά πολύ χαρούμενα !!!

Rena είπε...

Μοντελιστ σε βλέπω,τέλεια τα φορεματάκια!!!
Καλές γιορτές!!!

Αϊντα είπε...

αχ αυτές οι ανεψιές, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από τις δημιουργίες που φτιάχνουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, πόσο μάλλον για τις μικρούλες μας. Πολύ χαριτωμένα τα φορέματα Ευγενία, να τα χαρούνε οι μικρές:

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

τέλεια τα φουστανάκια και το κοτλέ είναι αγαπημένο χειμωνιάτικο ύφασμα.Να τα χαρούν!

Unknown είπε...

Κοτλέ είναι αυτό?!? Τέλειο!

Marie-Anne είπε...

Πανέμορφα τα φορεματάκια που έραψες, Ευγενία μου!!!!!
Καλοφόρετα να είναι από τις δεσποινιδούλες σας!!!!

Tante Kiki είπε...

Πανέμορφα Ευγενία. Τα χρυσά σου τα χεράκια κάνουν θαύματα!!!
Πολλά φιλιά!