Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Αποχαιρετώντας την καλοκαιρινή Λευκάδα...

Φέτος τη Λευκάδα την απόλαυσα! Δυο μήνες γεμάτους έμεινα στο πατρικό σπιτι και τώρα που βρίσκομαι Αθήνα μόλις μια βδομάδα, ήδη μου λείπει! Μου λείπει το αδερφάκι μου -αν και θα το δω λείαν συντόμως- η καθημερινή ρουτίνα, το τοπίο. Και η αλήθεια είναι ότι είχα να πάω στη Λευκάδα δύο καλοκαίρια. 

το ανεπανάληπτο Πόρτο Κατσίκι
οι εξωτικοί Εγκρεμνοί
Αν και οι διακοπές μας ήταν πολύ διαφορετικες αυτή τη φορά, μιας και ήταν γεμάτες με baby-sitting, είχε κι αυτή η εμπειρία το γούστο της. Είδα κι εγώ από κοντά πόσο ευρηματικός πρέπει να είσαι αν έχεις παιδιά για να αντεπεξέλθεις των συνθηκών (!!!) ώστε όλοι να είναι ευτυχισμένοι. Βεβαίως, μεταξύ μας, πάντα η μαμά καταλήξει να είναι το πτώμα, αλλά αυτό μάλλον το ξέρετε!

Έτσι λοιπόν, φτιάξαμε κλόουν με φρούτα για να τα φάμε ευχάριστα και δημιουργικά, 


κάναμε βόλτες και κάτσαμε σε όοοοοολα τα πεζούλια για να ξεκουραστούμε και να φάμε το κάτι τις μας, 


απλαύσαμε τα απογεύματά μας "Στον Πόντε", το εστιατόριο της Ευαγγελίας και του Αποστόλη, και θαυμάσαμε τα ηλιοβασιλέματα γαληνεύοντας λιγάκι. 


Κάπου κάπου είχα την ευκαρία να κάνω βόλτες με το vintage, παδικό ποδήλατο της Ευαγγελίας, με προορισμό την παραλία του Κάστρου. 


Απ' όλ' αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει και η Κιουρί, η οποία έγινε προσωρινά Λευκαδίτισσα. Εκανε κι αυτή το μεγάλο ταξίδι από Χίο Λευκάδα, μέσω Αθήνας. Και σε πλοίο μπήκε και τις Εθνικές Οδούς μας τις γνώρισε. Δεν ήταν το καλύτερό της, αλλά άντεξε και τώρα χαίρεται την ελευθερία της αλωνίζωντας στην εξοχή. Αρχόντισσα σας λέω!!!!


Τελευταία στάση προτού αναχωρήσω, η παραλία των Μύλων. Δεν κάναμε απολύτως τίποτε, απλώς καθόμασταν κι ακούγαμε τον παφλασμό των κυμάτων πίνοντας καφέ. Μόνο η θέα ενός συμπαθητικού σκυλάκου μας ξεκούνησε, ο οποίος απολάμβανε το μπάνιο του. Τρέξαμε με την Ειρήνη να τον δούμε και να τον χαϊδέψουμε!!



Τώρα βρισκόμαστε στην Αθήνα σε κατάσταση αναμονής για να δούμε πού θα βρεθούμε, εφόσον η επιστροφή μας στη Χίο είναι αβέβαιη ως ώρας. Βγάλαμε δυόμησι μήνες ο Βασίλης κι εγώ περιφερόμενοι ανάμεσα σε Λευκάδα, Αθήνα και Χίο κι έχοντας τα ρούχα μας σε μια βαλίτσα, αλλά δεν πειράζει, γιατί γεμίσαμε αγάπη, εικόνες κι εμπειρίες. 

Σας χαιρετώ κι εύχομαι αύριο να μην βρέχει για να απολαύσω τον αγαπημένο μου Φοίβο Δεληβοριά στο Γκάζι. Να κι ένα καλό της στάσης αναμονής!!!! Φιλάκια πολλά.  

13 σχόλια:

My Little Cosy World είπε...

Καλή προσαρμογή με όλες τις καλοκαιρινές αναμνήσεις να σε συντροφεύουν για καιρό!

Marie-Anne είπε...

Χαίρομαι που περάσατε ένα τόσο όμορφο καλοκαίρι!!!!
Καλό φθινόπωρο και καλή χρονιά να έχετε, όπου κι αν βρεθείτε!
Φιλάκια πολλά!!!!

Φιλία είπε...

Καλό και γλυκό φθινόπωρο, όπου κι' αν βρεθείτε. Οι δυόμισι μήνες στο πανέμορφο νησί σας μου φαντάζουν σαν όνειρο. Δυστυχώς, μόνο δυο βδομάδες έμεινα στην αγαπημένη μου Σύρο, δεν γινόταν παραπάνω! Ας είμαστε καλά όλοι, να ξαναπάμε σύντομα στα αγαπημένα μέρη!!!
Φιλιά πολλά

κυκλάμινο είπε...

Καλό φθινόπωρο!!!Να τα περνάτε όμορφα όπου κι αν είστε!!! Φιλιά

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφες φωτος
Φιλάκια ...

Νίκη είπε...

Υπέροχες εικόνες από το καλοκαιρινό νησί σας! Καλό φθινόπωρο εύχομαι τώρα και... καλή προσαρμογή. Να περνάτε παντού και πάντα καλά!!
Φιλιά!

alex είπε...

Αχχχ αυτα τα καλοκαιρια στο πατρικο σπιτι.αλησμονητα!
Καλο φθινοπωρο και καλη βδομαδα

LitsArt είπε...

εκπληκτικές εικόνες....
εύχομαι καλό φθινόπωρο και όπου καταλήξετε...να είναι για το καλό σας!

θαλεια κεφαλονια είπε...

τα νησακια μας εδω στο ιονιο ειναι απολαυστικα ολους τους
μηνες του χρονου.καλο χειμωνα γειτονισσα.
θαλεια κεφαλονια

Tante Kiki είπε...

Καλησπέρα Ευγενία! Η Λευκάδα ανήκει στα αγαπημένα μου νησιά και το εστιατόριο "Στον Πόντε" επίσης γιατί έχω καθίσει εκεί για φαγητό. Η κούκλα σας είναι υπέροχη και δίκιο είχε να ξεκουράζεται και να θέλει κάτι να τσιμπήσει!!! Όσο για τη μαμά είναι κλασσικό να μαζεύει όλη την κούραση αλλά είναι χαρούμενη κούραση αυτή... έτσι δεν είναι;;
Και του χρόνου να περάσετε υπέροχα και, προσωπικά, σε ευχαριστώ πολύ για τις εικόνες γιατί μου θύμισες την αγαπημένη Λευκάδα!!!
Καλό βράδυ!

Elliniko Xreos sti Gastronomia είπε...

Δεν έχεις ιδέα πόσο αγαπώ τη Λευκάδα! έχω περάσει υπέροχες διακοπές εκεί!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Τί ωραία που είναι τα λόγια σας κορίτσια και πόσο χαίρομαι που αγαπάτε κι εσείς το νησί μας! Ομορφη όλη η Ελλάδα βρε παιδί μου, αλλά αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας το Ιόνιο ποιό θα παινέψουμε!!

Katrina είπε...

Γλυκια αναρτηση!!!!!!!!
Φιλια!!!!!!