Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μαμά, εγώ γιατί δεν πήγα μπαλέτο;;;;

Λοιπόν, κορίτσια, αυτό το παιδικό τραύμα με καταδιώκει! Εγώ δεν πήγα ποτέ μπαλέτο, η μοναδική παρηγοριά μου ήταν να κλέβω τα κορμάκια της Ευαγγελίας, να τα φοράω και να προσποιούμαι κι εγώ τη μπαλαρίνα.


Ειδικά, ένα κόκκινο με ανοιχτή πλάτη το θυμάμαι ακόμα και τώρα. Άλλο, βέβαια, που η μαμά δεν με έγραψε για να με προστατέψει από τον κακό δάσκαλο χορού, ο οποίος ήταν κι η αιτία για να σταματήσει και η αδερφή τα μαθήματα. Αυτό δεν μετράει. Το τραύμα είναι τραύμα, τελεία και παύλα!


Το θέμα είναι ότι το καλοκαίρι, η Ειρήνη (ανηψούλα) είδε για πρώτη φορά μαζορέτες κι από τότε δε χάνει την ευκαιρία να μεταμορφώνεται και η ίδια σε μια μικρή μαζορέτα με τα αυτοσχέδια πον πομ της και να επιδίδεται σε χορευτικές φιγούρες όλη την ώρα. Πώς, λοιπόν, να αντισταθώ και να μη της φτιάξω μια τούλινη φούστα για να είναι μια μικρή μπαλαρίνα με τα όλα της!


Η φουστίτσα έγινε σε χρόνο ρεκόρ! Σίγουρα θα έχει πάρει το μάτι σας κάτι παραπλήσιο μιας και είναι τόσο εύκολη, χωρίς να χρειάζεται ραπτομηχανή ή ιδιαίτερο εξοπλισμό. Για τη δική μου εκδοχή, έκοψα τα τούλια σε λωρίδες 6x28 ίντσες κι άρχισα να τις περνάω σε χοντρουλό λάστιχο κάνοντας τη γνωστή θηλιά. Τα χρώματα μπήκαν σε μια σειρά για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και σε λιγότερο από μισή ώρα η τουτού ήταν έτοιμη. 


Αλλά, δεν αρκέστηκα μόνο σε αυτή. Σήμερα της έφτιαξα κι ένα στεφανάκι με τα υπολειπόμενα τούλια κι έτοιμο το σετάκι μπαλαρίνας! Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε την ευκαιρία να τα προβάρουμε, κιόλας. Βλέπετε, εν όψη εκλογών θα κάνουμε ταξίδι αστραπή. 


Κι επειδή πλησιάζουν κι απόκριες μπορείτε να προσαρμόσετε την ιδέα και να φτιάξετε ανέξοδα κουστουμάκια για τα παιδιά σας! 

Φιλάκια και καλή συνέχεια!!!     

14 σχόλια:

nasia είπε...

Μμμμ τι ρομαντική ιδέα!!!! Αν και η κατασκευή είναι απλή σύμφωνα με την περιγραφή, είναι ιδιαίτερα καλόγουστη και εντυπωσιακή. Τα συγχαρητήριά μου και καλοφόρετη.

DIMI είπε...

Πανέμορφο τό σετάκι τής μπαλαρίνας Ευγενία μου!!Η ανηψούλα σου θά ξετρελάθηκε!Καλοφόρετη!!Μπράβο χρυσοχέρα μου!!

Marie-Anne είπε...

Πάρα πολύ ωραίο έγινε το tutu!!! Και πόσο εύκολο!!! Σίγουρα θα αρέσει πολύ στην ανηψούλα σου!!!!
Αντε, και καλό βόλι την Κυριακή!!!
Φιλιά!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

τελεια!!!

ikaxela είπε...

Αχ μπράβο βρε κορίτσι! Μου ζήτησαν μια τούτου λευκή και το σκέφτομαι να πάω να πληρώσω κάτι που ενδεχομένως να μη μου αρέσει. Μόνο που δε θυμάμαι τον κόμπο, υπάρχει κάπου στο αρχείο σου? Κι εγώ το ίδιο απωθημένο έχω να ξέρεις. Ευχαριστώ πολύ Φιλιά!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Κορίτσια, πολύ χαίρομαι που σας αρέσει!!

Καλή μου IKAXELA, δεν έχω κάποια φωτό στο αρχείο για να προβάλω, αλλά αν ψάξεις στο διαδίκτυο ή το pinterest "no sew tutu diy/tutorial" σίγουρα θα βρεις αυτό που ψάχνεις!!

Ειρήνη Ε. είπε...

Πολύ όμορφο συνολάκι για την μικρή ανηψούλα, Ευγενία! Απλό και εύκολο στην προετοιμασία του, αλλά τόσο όμορφο!! Θα ξετρελαθεί η μικρούλα!!
Καλό βράδυ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πανέμορφο, όταν ήμουν μικρη έκανα ΚΑΙ αυτό, μπαλαρίνα , γαλάζια στολή όμως.Καλημέρα όλη μέρα γλυκιά μου.

EVAGELIA VRETTOU είπε...

τρέλα τρέλα! μόνο αυτό θα πω! Η μικρή δεν ήθελε να τη βγάλει από τη μέση της! Ευχαριστούμε πολύ θεία Ευγενία

love2love είπε...

μπραβο χρυσοχερα
σε περιμενω στον διαγωνισμο μου
http://love-love2love.blogspot.gr/2015/01/blog-post_24.html

Δημιουργία είπε...

Καλοφόρετη η τουτού από τη μικρούλα.

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα
Φιλάκια ...

Drastiria είπε...

Υπέροχο! Θα ξετρελαθεί η μικρή! http://plektomaniac.blogspot.gr/

Pepi είπε...

Γλύκα η tutu φουστίτσα της μικρούλας! Καλοφόρετη να της είναι, Ευγενία!! Φιλιά !