Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Οργανώνοντας τις κορδέλες

Το τελευταίο πενθήμερο υπήρξα πολύ παραγωγική, το ομολογώ! Με αφορμή την απουσία του Βασίλη είχα αρκετές ελεύθερες ώρες βάζοντας το νοικοκυριό σε δεύτερη μοίρα!! Πέρα από μια παραγγελία πάνινων κύβων που είχα να ολοκληρώσω μου ήρθε η διάθεση να οργανώσω με αποτελεσματικό τρόπο τις κορδέλες μου. Κι ενώ στο ίντερνετ οι ιδέες είναι άπειρες, στην πλειοψηφία τους αφορούν σε ολόκληρα ρολά. Το θέμα είναι ότι ειδικά για όποιον ασχολείται εντελώς ερασιτεχνικά αρχικά αγοράζει κορδέλες με το μέτρο, οπότε αυτού του είδος οι λύσεις δε βοηθούν. Μια όμορφη ιδέα είναι να τυλίξεις τις κορδέλες γύρω από ξύλινο μανταλάκι το οποίο θα συγκρατεί και την άκρη της, αλλά προσωπικώς δε θα με εξυπηρετούσε, γιατί θέλω να βλέπω όλες τις κορδέλες για να κάνω πιθανούς συνδυασμούς. Στο πλαστικό κουτί που μέχρι τώρα τις αποθήκευα τις ομαδοποιούσα ανά χρώμα, αλλά και πάλι στο τέλος απικρατούσε αταξία. 


Άρχισα κάποιους πειραματισμούς με ρετάλια από χοντρά χαρτόνια και τελικά κατέληξα να φτιάξω πάνω από 15 καρτελάκια για σχεδόν όλες τις κορδέλες! Η κατασκευή είναι απλή κι όχι τόσο χρονοβόρα ενώ τα υλικά είναι απολύτως ταπεινά: απομεινάρια από τα αγαπημένα μου χαρτιά βιβλιοδεσίας, ατλακόλ, κόκκαλο και σουβλί βιβλιοδεσίας, σπαγκάκια, πινέλο, κοπίδι και χάρακα. Για να ντύσω τα χαρτόνια ακολούθησα τα βήματα με τα οποία ντύνω τα εξώφυλλα των σημειωματαρίων μου. 


1: Έκοψα το χαρτόνι στην επιθυμητή διάσταση, ένα κομμάτι διακοσμητικό χαρτί ελαφρώς πιο μεγάλο από το χαρτόνι κι ένα δεύτερο ελαφρώς πιο μικρό από το χαρτόνι. Άλειψα με αλτακόλ το χαρτόνι και το κόλλησα στην ανάποδη όψη του χαρτιού με τις μεγαλύτερες διαστάσεις κεντράροντάς το. Μετά έτριψα την επιφάνεια με το κόκκαλο για να στρώσει καλά το χαρτί και να μην υπάρχουν φουσκάλες ή ζάρες. 


2: Έκοψα τις τέσσερις γωνίες του χαρτιού περίπου 5 χιλιοστά πάνω από τις γωνίες του χαρτονιού. Πέρασα με κόλλα το χαρτί που εξείχε και με τη βοήθεια του κόκαλου δίπλωσα τις γωνίες. Με αυτό τον τρόπο οι γωνίες στρώνουν καταπληκτικά χωρίς χοντράδες. 

3: Έπειτα άλειψα με κόλλα την ανάποδη όψη του μικρότερου χαρτιού και το κόλλησα στην ακάλυπτη όψη του χαρτονιού. Με τη βοήθεια του κόκκαλου αφαίρεσα ζάρες ή φουσκάλες και άφησα να στεγνώσει καλά. Με το σουβλί άνοιξα μια τρύπα και πέρασα ένα σπαγκάκι. Τέλος τύλιξα το χαρτόνι μου με κορδέλες της ίδιας χρωματικής παλέτας.  
   


Στόχος μου είναι να φτιάξω μια κατασκευή στην οποία θα κρέμονται όλα τα καρτελάκια μου για να μπορώ να έχω μαζί τους οπτική επαφή. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ακόμη και τώρα που τα κρατώ αποθηκευμένα στο πλαστικό κουτί η εύρεση της κορδέλας της αρεσκείας μου είναι πολύ πιο άμεση! 

14 σχόλια:

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Πως φαίνεται παιδι μου η νοικοκυροσύνη.. τις ταχτοποίησες πολυ ωραια τις κορδελίτσες σου...η ιδεα πολύ καλή... οι δικες μου βρίσκονται στην κατασταση που ειναι πανω δεξια μες το κουτί σαν της τρελής τα μαλιά λεμε εδώ.. !!! ..χι.χι.χιχ. φιλακια

alex είπε...

πωπωωωω τελειααα!εχω γεμισει κορδελες και δαντελες και σκαφτομουνα πως να τα οργανωσω!με εσωσεεεες!!!!!περα απο τη νοικοκυροσυνη ειναι θεμα ευκολιας!!να σαι καλαααα Καλη βδομαδαααα

xarotoart είπε...

μπράβο κοριτσια, καταπληκτικη ιδέα, θα την εφαρμοσω! φιλιά

Rena είπε...

Μια χαρά τα τακτοποίησες όλα,εγώ να δούμε πότε;
Φιλιά!!!!

Δημιουργία είπε...

Και εγώ σε καρτέλες τις διπλώνω είναι ο μόνος τρόπος για να τις βρίσκεις εύκολα. Γεια στα χέρια σου για τη δουλειά που έκανες.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μα τι νοικοκυροκόριτσο είσαι και τι όμορφα και έξυπνα που τις τακτοποίησες!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

skepiloges είπε...

Μένω άναυδη! Καλέ τι υπομονή και νοικοκυροσύνη είναι αυτή??? Πάαααρααααα πολύυυυ μου άρεσε όπως τις τακτοποίησες!!!Μπράβο σου!!! Καλημέρα και καλή βδομάδα!!!

nasia είπε...

Μερακλίδικη δουλειά!!!!! Μας δίνεις ιδέες. Γιατί δεν αρκεί η δημιουργία μόνο.... Μετράει και η σωστή τακτοποίηση των υλικών για να μην χανόμαστε.

ikaxela είπε...

Εύγε!!!!

Νίκη είπε...

Τι όμορφο αποτελεσμα! Εκτός από τάξη αυτές αποτελούν πηγη έμπνευσης από μόνες τους πλέον!
Φιλιά!!

vasolefk είπε...

kataplikthki idea ua thn efarmosw to nikokirgio den kribete koristia mprabw............... filia

Katrina είπε...

Τελεια ιδεα μπραβο!!!!!!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Ευγενία είσαι ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ!!!
Η επόμενη ανάρτησή μου αφιερωμένη εξαιρετικά...με πολύ ΑΓΑΠΗ φυσικά κι ευγνωμοσύνη...χαχαχαχαχα
Φιλάκια πολλά και θαυμαστικά πολλά!!!

Tante Kiki είπε...

Πωππωωωωωωω!!!!!!! Ξετρελλάθηκα Ευγενία μου!!! Πόσο ωραία τα τακτοποίησες όλα!!!
Μπράβο!!!!!!!!