Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Το λουλουδάκι του μπαξέ...





Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά!


Περάσατε όμορφα τις μέρες του Πάσχα; 
Τα φαγοπότια έδωσαν και πήραν, σωστά; 
Λίγο η παρέα, λίγο τα ωραία παραδοσιακά εδέσματα, πώς να αυτοσυγκατηθούμε;


Και λίγο πριν προλάβουμε να συμμαζευτούμε από τις πασχαλινές εξορμήσεις και εορτασμούς να σου και η Πρωτομαγιά! Τι ωραία μέρα η πρώτη του Μαγιού... Λουλούδια, φως, μυρωδιές, παιχνίδια στην εξοχή... Η επισημοποίηση της Άνοιξης και της μετάβασης προς το καλοκαιράκι!
Εάν σας το επιτρέψει ο καιρός, μη διστάσετε να οργανώσετε ένα ωραιότατο πικ νικ με φίλους στην εξοχή. Ακόμη και στην Αθήνα μπορείτε να βρείτε ιδανικά σημεία για την εξόρμησή σας. Εμείς πέρυσι το είχαμε κατευχαριστηθεί στον Υμηττό. 


Και βέβαια Πρωτομαγιά σημαίνει λουλούδια και το παραδοσιακό στεφάνι με λογιών λογιών λουλούδια που κοσμεί μπαλκόνια και εξώπορτες. Στην πόλη της Λευκάδας μέχρι και πριν λίγα χρόνια τη νύχτα της  παραμονής της Πρωτομαγιάς ο κόσμος συνέρρεε στο δρόμο της Κουζούντελης που οδηγεί προς τον ελαιώνα έξω από την πόλη. Οι μικρές παρέες κάτω από τον έναστρο ουρανό και με τις πυγολαμπίδες να δημιουργούν φωτεινές εκλάμψεις μετατρέπονταν σε μια τεράστια που με τη συνοδεία  μαντολίνων και κιθάρων τραγουδούσε καντάδες οδηγούμενοι να "πιάσουν το Μάη", δηλαδή να κόψουν κλαράκια από το δέντρο που ονομάζουν Μάη και φύοταν εκεί...


Και μιας και τα λουλούδια έχουν την τιμητική τους, συγκεντρώσαμε διάφορα tutorials για να εμπνευστείτε τόσο για το αυριανό στεφάνι, όσο και για άλλες λουλουδάτες κατασκευές!





Βρείτε εδώ
Και πατροπαράδοτο στεφάνι με λουλούδια που θα μαζέψετε και βάση που θα φτιάξετε εσείς από βέργες ή χόρτο, αλλά και εναλλακτικά με φελιζόλ, σύρμα και χαρτιά scrapbooking...
Απ' όλα έχει ο μπαξές!


Εάν η χαρτοδιπλωτική τεχνική origami σας αρέσει, τότε μπορείτε εδώ να βρείτε διάφορες ιδέες και οδηγίες για να φτιάξετε το δικό σας λουλουδένιο μπουκέτο από χαρτί...




Δείτε εδώ μια τεχνική για να φτιάξετε λουλούδια από οργάντζα, τα οποία μπορείτε να κρεμάσετε, αλλά και να χρησιμοποιήσετε σα διακοσμητικά στοιχεία στα ρούχα σας ή για να φτιάξετε καρφίτσες και αξεσουάρ



Εάν πάλι προτιμάτε μια γιρλάντα που δε θα μαραθεί ποτέ, 
τότε ακολουθείστε το επόμενο απλό tutorial






Και για το τέλος σας αφήσαμε τα λουλούδια από γκοφρέ χαρτί (tissue paper). Δεν είναι πολύ εντυπωσιακό; Στο σύνδεσμο θα βρείτε ακόμη περισσότερα και πολύ όμορφα!




Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

Τις πιο θερμές ευχές μας...




Καλή Ανάσταση, φίλοι μας και καλό Πάσχα!

Να περάσετε πολύ όμορφα όπου και να βρεθείτε αυτές τις μέρες!

Φιλιά κι ευχές από την καρδιά μας!

Ευαγγελία & Ευγενία



Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Πασχαλινό καλάθι και μια σύνθεση με λουλούδια

Η πρώτη προσωπική απόπειρα να καταπιαστώ με την τεχνικη του ντεκουπάζ έγινε αυτές τις μέρες προσπαθώντας να διακοσμήσω τα πασχαλινά αυγά. Μάλλον, άρχισα με δύσκολο θέμα μιας και η επιφάνεια είναι κυρτή, δεν ήξερα και πώς ακριβώς εφαρμόζεται η τεχνική...Τα πρώτα δείγματα βγήκαν καλούτσικα. Μετά όμως, με συμβούλεψε η αδερφή μου (Ευαγγελία) να προτιμήσω λευκά αυγά ή να τα βάφω πρώτα με τέμπερα για να δημιουργείται ένα κατάλληλο φόντο και να κόβω πιο μικρά χαρτάκια.




Έτσι, λοιπόν, ο Βασίλης τρυπούσε και άδειαζε τα αυγά κι εγώ έβαφα, έκοβα και κόλλαγα. Όπως βλέπετε, ήταν συνεταιριστική η δουλειά! Και ιδού το αποτέλεσμά μας. Ένα καλάθι πασχαλινό, γεμάτο με σοκολάτες και διακοσμητικά αυγά. Το ξύλινο καλάθι διακοσμήθηκε με στοιχεία όπως μωβ πεταλούδες, πασχαλίτσες και μανιτάρια.


Λεπτομέρειες
Δίπλα στο καλάθι τοποθέτησα μια σύνθέση με λούλουδια που έφτιαξα με τριαντάφυλλα, τουλίπες και γυψόφυλλο. Σε ένα κασπώ που έχω, τοποθέτησα σφουγγάρι ανθοδετικής, στερέωσα τα λουλούδια και τα τοποθέτησα δίπλα στο πασχαλινό καλάθι, έτσι για να κάνουν παρέα. Την Μ. Πέμπτη θα ολοκληρωθεί η πασχαλινή γωνιά με τα κόκκινα αυγα και τα τσουρέκια. Ελπίζω όλοι οι γνώστες ντεκουπάζ (που είστε και πολλοί!!!!) να κρίνετε την προσπάθεια με επιοίκεια τέτοιες μέρες που είναι...!

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Έκτακτοοοο Παράρτημαααα....

Καλημέρα, καλημέρα!


Νέα σας έχουμε σήμερα...


Ξεκινάμε με την συνάντηση που κανονίζουμε για μια γνωριμία και εκτός διαδικτύου μεταξύ των φίλων Bloggers. Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλες τις φίλες που μένουν Αθήνα, ή κοντά στην Αθήνα, ανεξαρτήτως της ύλης του blog τους ή του χρόνου που είναι στον αέρα, ή πόσο καιρό συνομιλούμε...
Η πρόσκληση είναι ανοικτή και μόνο σκοπό έχει και το να πούμε και από κοντά πίνοντας ένα καφεδάκι...
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.


Η δεύτερη ανακοινωσούλα μας αφορά σε δώρο!!!
Και για την ακρίβεια, όχι δώρο, αλλά ΔΩΡΑ!!!
Ναι, ναι, επιτέλους μετά από πολύ καθυστέρηση, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε GIVEAWAY για να σας δείξουμε πόσο πολύ σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, για τις επισκέψεις σας και για την υποστήριξή σας. Κι επειδή τα δώρα ετοιμάζονται, επισήμως θα δηλώνετε συμμετοχή στην επόμενη ανάρτηση, όπου θα σας δείξουμε και τα δωράκια που σας ετοιμάζουμε. 


Τα φιλιά μας!

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Time for Tea! Ιδέες και συμβουλές...



Καλημέρα! 


Σίγουρα όλοι κάπου έχουμε ακούσει για τις ιδιότητες του τσαγιού...
Και σίγουρα όλοι έχουμε απολαύσει ένα φλυτζάνι τις κρύες μέρες του χειμώνα...
Όμως, το τσάι είναι κάτι παραπάνω από ένα αφέψημα. 
Για πολλούς είναι ολόκληρη ιεροτελεστία, δύσκολα κατανοητή από όσους αναφέρονται σε αυτό μόνο όταν έχουν κάποιο κρυολόγημα.


Σήμερα, σας έχουμε μερικές εναλλακτικές προτάσεις για τη χρήση του τσαγιού, αλλά και συνταγή για το πώς να παρασκευάστε δροσιστικό παγωμένο τσάι! Παρακαλώ, περάστε στα ενδότερα...





Καθώς το Πάσχα πλησιάζει, κοντεύει και η μέρα που θα βάψουμε τα αυγουλάκια μας!
Μια πολύ ωραία ιδέα είναι φέτος να αντικαταστήσουμε τις έτοιμες βαφές με φυσικές...ή τουλάχιστον για μερικά από τα αυγά μας, εάν δεν μπορούμε να αποχωριστούμε το έντονο κατακόκκινο!
Για φυσικές βαφές υπάρχουν ένα σωρό ιδέες. Σήμερα, όμως, η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στο τσάι! Οπότε, τσάι, λοιπόν, και για το βάψιμο των αυγών! Και με σχέδιο, παρακαλώ!
Πώς γίνεται; Αφού βράσετε καλά τα αυγά σας και τα αφήσετε να κρυώσουν, τα ρολάρετε σιγά σιγά πάνω στο τραπέζι, ή απλά τα τσουγρίζετε απαλά, να κάνουν ρωγμές, αλλά να μην σπάσει εντελώς το τσόφλι και αποκολληθεί.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό, κλείνετε το μάτι και προσθέτετε 8 φακελάκια τσαγιού, ή πολλά φύλλα τσαγιού για να γίνει έντονο σε περιεκτικότητα τσαγιού το διάλυμα. Αφήνετε για λίγο και προσθέτετε μέσα τα αυγά με προσοχή. Τα αυγά πρέπει να καλύπτονται καλά. Εάν όχι, τότε προσθέστε λίγο νερό. Ξαναβάλτε την κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει και βάλτε την κατσαρόλα στο ψυγείο. Αφήστε το εκεί για όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα τα αυγά σας θα είναι έτοιμα! Εντυπωσιακά και πρωτότυπα! Για περισσότερους χρωματισμούς, χρησιμοποιήστε διάφορους τύπους τσαγιού, πχ μαύρο, πράσινο κλπ.
Για πιο αναλυτικές πληροφορίες και εικόνες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, από όπου πήρα τις πληροφορίες 




Και βέβαια, μιας και η θερμοκρασία ανεβαίνει και όλο και κάτι δροσιστικό χρειαζόμαστε, τι καλύτερο από παγωμένο τσάι! Πανεύκολο στην παρασκευή του, μα πολύ γευστικό.
Βράζουμε σε κατσαρολάκι 4 κούπες νερό. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, κλείνουμε τη φωτιά και βουτάμε μέσα 8 φακελάκι τσαγιού. Αφήνουμε για 5 λεπτάκια και κατόπιν αφαιρούμε τα φακελάκια, αφού τα στραγγίξουμε. Μεταφέρουμε το τσάι σε κανάτα, όπου προσθέτουμε 4 κούπες κρύο νερό, ζάχαρη σύμφωνα με την αρεσκεία μας και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε μέσα μερικές φετούλες λεμονιού, εάν θέλουμε. Εάν πρόκειται να το πιούμε αμέσως, σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με πάγο, ειδάλλως το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι να έρθει η ώρα να καταναλωθεί. 
Στην υγειά σας!





Και βέβαια, όλα αυτά τα φακελάκι τσαγιού που χρησιμοποιήσαμε παραπάνω, δε τα πετάμε!
Εάν τα μάτια μας είναι κουρασμένα και πρησμένα, τοποθετούμε ένα φακελάκι τσαγιού, που έχει ήδη βράσει και κρυώσει, σε κάθε μάτι, χαλαρώνουμε και αφήνουμε να δράσουν για 15 λεπτά.  Παλιό, αλλά καλό το κόλπο!
Προσοχή, εάν τα μάτια μας έχουν κάποιο είδος μόλυνσης, δεν χρησιμοποιήσετε αυτό τον τρόπο για την καταπραΰνετε, μπορεί να επιδεινωθεί.




Και πριν σας αφήσουμε, δε θα μπορούσαμε να μη δείξουμε και κάτι σχετικό με χειροτεχνίες!

Χρησιμοποιήστε τσάι για να βάψετε λευκές δαντελίτσες και να τους δώσετε την όψη του παλιού! Για περισσότερες πληροφορίες και μια ιδέα για πρωτότυπα σκουλαρίκια, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα αυτή.


Δείτε και αυτά τα πανέμορφα αρωματικά χώρου με αποξηραμένη λεβάντα σε υφασμάτινα φακελάκια που παραπέμπουν σε φακελάκια τσαγιού.


φιλιά πολλά!



Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Πώς το κέντημα έγινε αξεσουάρ...





καλημέρα σε όλους!


Η Άνοιξη πλέον έχει πάρει τα σκήπτρα για τα καλά κι επιτέλους ανεβαίνει και η διάθεσή μας!
Ο καιρός ευνοεί πολύ τις βόλτες, ειδικά το βραδάκι μια βολτίτσα στο κέντρο για περπάτημα και μετά  μπυρίτσα ή ουζάκι είναι ότι πρέπει!


Αλλά δεν ξεχνάμε και τα εργόχειρά μας, που μας κρατούσαν συντροφιά όλες εκείνες τις μουντές μέρες του χειμώνα. Μερικές αναρτήσεις πριν, η Ευγενία σας έδειξε τα καινούργια της βιβλία για το κέντημα, με σχέδια για σταυροβελονιά και με άλλες βασικές βελονιές κεντήματος. Η πρώτη της απόπειρα για κέντημα ήταν η πολύ επιτυχημένη τσάντα για το φαγητό του άντρα της, τη θυμάστε; 


Όπως φαντάζεστε, δε σταμάτησε εκεί. Συνέχισε με άλλα σχεδιάκια, για τα οποία μας ήρθε η εξής έμπνευση: Να τα κάνουμε καρφίτσες! Ναι, καρφίτσες για τα ρούχα μας, ή για να διακοσμήσουν μια τσάντα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς! Έτσι η Ευγενία κέντησε, κι εγώ τις συνέθεσα. Απόλυτη συνεργασία. Το αποτέλεσμα; Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες...




τα σχέδια κεντήθηκαν σε καμβά, τα σταθεροποιήσαμε με καρίνα, τους ράψαμε τις δαντελίτσες και κορδελίτσες γύρω γύρω, προσθέσαμε ότι άλλο διακοσμητικό και κλείσαμε το πίσω μέρος με τσόχα. Προσθέσαμε και μια καρφίτσα και έτοιμες!
 Δείτε και μια όψη από το πίσω μέρος...


Πώς σας φαίνονται;

Το προβατάκι με το γαλάζιο κουδουνάκι 
ήδη έφυγε και κοσμεί την κούνια ενός μπέμπη!

φιλιά πολλά
Ευγενία+Ευαγγελία


Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Λεμόνια στη συντήρηση, μια συνταγή απ' το Μαρόκο

Αν σας αρέσουν τα λεμόνια και τα προτιμάτε στη μαγειρική σας, τότε αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε αυτή την πανεύκολη συνταγή, αλλά ταυτόχρονα τόσο νόστιμη και μοναδική. Ακόμη κι εσεις που δεν είστε φίλοι των όξινων γεύσεων δεν θα' ταν άσχημο να τη δοκιμάσετε για να ανακαλήψετε εναλλακτικές γεύσεις!



Θα χρειαστούμε:


-10 μικρά λεμόνια ακέρωτα


-200γρ. χοντρό αλάτι


-2 φύλλα δάφνης


-λίγους κόκκους πιπεριού και κόλιαντρου (αν σας βρίσκεται)


-δυο ξυλάκια κανέλας


Διαδικασία:


Πρώτα απ' όλα αποστειρώνουμε το γυάλινο βάζο μας. Στύβουμε τα 5 λεμόνια καλά και αφήνουμε στην άκρη το χυμό. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα άλλα 5 λεμόνια. Τα τεμαχίζουμε στη μέση και μετά το κάθε μισό στα τέσσερα.Τοποθετούμε τα κομμένα λεμόνια στο βάζο σε στρώσεις. Πάνω από κάθε στρώση πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγα από τα μπαχαρικά μας. Αφού γεμίσουμε όλο το βάζο με λεμόνια, βάζουμε και τα δαφνόφυλλα και την κανέλα. Προσέχουμε, όμως να αφήσουμε 3 εκ. κενό στο βάζο. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και κλείνουμε το βάζο, το οποίο το φυλάμε στο ψυγείο μας για 1 μήνα πριν από χρήση. Τα λεμόνια διατηρούνται για 1 χρόνο.
Αυτά τα νοστιμότατα λεμόνια ταιριάζουν αφάνταστα με αρνί και κατσίκι καθώς και με ψάρι. Μπορείτε να κοβετε λεπτά ραβδάκια και να τα βάζετε στα σάντουιτς σας για να εμπλουτίζετε τη γεύση! Δοκιμάστε τα ανεπιφύλαχτα. Θα έχετε μια λιχουδιά πάντα μέσα στο ψυγείο σας!