Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Μάλλινη θήκη για θερμοφόρα ανακυκλώνοντας παλιό πουλόβερ

Καλημέρα σε όλη τη γειτονιά!!

Μετά από αρκετές μέρες απουσίας επανερχόμαστε με μια ιδέα εμπνευσμένη από το πνεύμα των περισσότερων μπλόγκερς, εκείνη της ανακύκλωσης. Θήκη για θερμοφόρα φτιάξαμε αυτή τη φόρα. Για το ιστορικό της υπόθεσης, μια μέρα χρησιμοποίησα την κλασσική, μπλε θερμοφόρα μου για να ζεστάνω τα ωραία πατουσάκια μου, αλλά την επόμενη μέρα με περίμενε μια τρομερή έκπληξη: η θερμοφόρα είχε ξεβάψει (!!!) και το κάλλυμα του καναπέ είχε ένα ωραιότατο γαλάζιο περίγραμμα θερμοφόρας! Ευτυχώς, με το πλύσιμο έφυγε αλλά σκέφτηκα ότι έπρεπε να δράσω! Ετσι, βρήκα ένα παλιό, χοντρό πουλόβερ που δεν φορούσα πια και σκέφτηκα να του αλλάξω τα φώτα και να το διαμορφώσω καταλλήλως!




Χθες, λοιπόν ανέλαβα δράση. Εβαλα το πουλέβερ πάνω στο τραπέζι από την ανάποδη πλευρά του κι αφού μέτρησα διαστάσεις άρχισα να καρικώνω με μαλλινη κλωστή τα πλάγια όρια της θήκης ώστε να μην φύγουν οι πόντοι όταν θα έκοβα το πουλόβερ. Καρίκωσα επίσης το κάτω μέρος της θήκης, αλλά δεν ένωσα τα δυο φύλλα του πουλόβερ για να υπάρχει άνοιγμα για να μπαίνει η θερμοφόρα από κάτω. Τέλος, χρησιμοποίησα το ζιβάγκο γιακά ως σημείο από το οποίο θα βγαίνει το στόμιο της θερμοφόρας. Αφού ολοκλήρωσα το ράψιμο, εκοψα γύρω από τις καινούργιες ραφές και γύρισα τη θήκη από την καλή μεριά, ώστε οι ραφές να είναι από μέσα. Με αλυσιδοβελονιά έκανα τρία μικρά κυκλάκια για σχέδιο ενώ με το βελόνι πέρασα δυο μεγαλα κομμάτια μάλλινης κλωστής για να σουρώνουν και να κλείνουν τη θήκη. Το όλο εγχείρημα δεν μου πήρε πάνω από δύο ώρες.



Τώρα η θερμοφόρα μπορεί να χρησιμοποιείται άφοβα ενώ με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται και ο φόβος για χιονίστρες, εφόσον η καυτή θερμοφόρα δεν θα έρχεται σε επαφή με το κρύο δέρμα!

Κλείνωντας, σας ενημερώνω ότι το αδερφάκι θα παραλάβει σήμερα το νέο του Η/Υ (ο παλιός απεβίωσε πια...) και θα επανέλθει δριμύτερη!

Φιλάκια και καλημέρα

Υ.Γ.
Τώρα πρέπει να σκεφτώ τί θα κάνω με τα υπολλέιματα του πουλόβερ...



12 σχόλια:

verotronik είπε...

mou eixan parei prin 3 xronia dwro mia 8ermofora pou forouse pouloveraki! gri mallista! hehehehe

to hemline mporeis na to kaneis kordela gia ta mallia-autia! apla mallon 8a xriastei ligo mazema....h kaskol isws. ta manika isws mporeis na ta kaneis getes h gadia h kai manikia panw apo kodomanika

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Ωωωωω! Σ'ευχαριστούμε για τις ωραίες ιδέες!

KONSTANTINA είπε...

Πολύ έξυπνο και πολύ όμορφο!!! Μπράβο :)

Ειρήνη είπε...

Μπράβο κορίτσια!!Ανακύκλωση φουλ!!! ;)

Unknown είπε...

Πολύ ωραία η ιδέα σου Ευγενία...μπράβο..

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ωραία ιδέα Ευγενία!
Και πολύ χουχουλιάρικη;-)
Φιλάκια!

Rena είπε...

Πολύ ζεστή η ιδέα σου!!!!

el.mar είπε...

Αχ τι ωραία ιδέα..και όμορφο αποτέλεσμα!!!
Όσο για το υπόλοιπο υπάρχουν πολλές ιδέες...φαντασία έχεις :) οπότε θα περιμένουμε νεότερα...Και απο το Ευάκι :)..χιχι!!Φιλιά!!!!

Unknown είπε...

η δημιουργια σου ειναι γι αγκαλιες χαχαχα οτι πρεπει... οσο για τα υπολοιπα..τα μανικακια ωραιοτατο κασκολακι

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Κορίτσια οι ιδέες σας μας προκαλούν να συνεχίσουμε την ανακύκλωση!! Πάντως, χθες τα ποδαράκια μου ανακουφίστηκαν και το κάλλυμα έμεινε ανέπαφο! Φιλάκια!!

Kitchen Stories είπε...

Μια χαρά ιδέα και πολύ πρακτική, χώρια που μου ήρθε κουτί πάνω που μάζευα κάποια πουλόβερ...

Θενκς Ευγενία!

Dizzy button είπε...

Ωραία ιδέα η θηκούλα της θερμοφόρας!!!Τελικά όλα τα υλικά μπορούν να ανακυκλωθούν και τα μαγικά χεράκια να κάνουν θαύματα! Το αποτέλεσμα είναι τέλειο! Μπράβο κορίτσια!