Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ο μαγικός κόσμος των περιοδικών μ' ένα κλικ!! Απολαύστε τον.

Από μικρές τα περιοδικά μας ενθουσίαζαν, πηγαίναμε στο κοντινό περίπτερο όποτε είχαμε χρήματα κι αγοράζαμε τα περιοδικάκια μας συνήθως εκείνες τις ατελείωτες μέρες βροχής στη Λευκάδα. Επίσης, ξεφυλλίζαμε εκείνα της μαμάς, τα οποία πια δεν χώραγαν σε καμία βιβλιοθήκη και ξεχείλιζαν από παντού! Μεγάλη η συλλογή της μαμάς από "Εκείνη" και "Πρακτική", συλλεκτικά κομμάτια θα λέγαμε! Από την εποχή που έκαναν 200 δραχμές, αναλογιστείτε!



Τώρα, βέβαια οι επόχες προχώρησαν, η "Πρακτική" πια δεν κυκλοφορεί εδώ και
χρόνια, τα ξένα περιοδικά φτάνουν εγκαίρως σε όλους τους διανομείς τύπου και οι τίτλοι είναι άπειροι κι εξειδικευμένοι με πλούσιο υλικό, σπουδαία εικονογράφιση και ποιότητα. Θες cross stitch, crochet, beading, knitting, scrapbooking, decoupage, sewing...όλα θα τα βρεις στην Αθήνα, αρκεί να ψάξεις καλά. Όμως, Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα κι εμείς τη θέλουμε την ενημέρωσή μας, είμαστε καλλιτεχνικές ψυχές, ασίγαστες. Θέλουμε πάντα το κάτι παραπάνω. Να έχουμε να ξεφυλλίζουμε βρε παιδί μου!


Στην τεχνολογική περίοδο που ζούμε ευτυχώς έχουμε πια την πολυτέλεια να κάνουμε ένα κλικ και να διαβάσουμε ό,τι μας κάνει η όρεξη. Βέβαια, η πιστωτική μας θα αναστενάξει, αλλά ευτυχώς λίγο κι ελεγχόμενα, αρκεί να μπορουμε να συγκρατηθούμε μπροστά στην ποικιλία! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επισκεφτούμε αυτό το ατιμούτσικο site που λέγεται Zinio, να εγγραφούμε και μετά να επιλέξουμε το ηλεκτρονικό περιοδικό που επιθυμούμε. Ουσιαστικά, είναι αγγλικά κι αμερικάνικα περιοδικά κυρίως, μηνιαίας κυκλοφορίας, που σε αυτή την πλατφόρμα προσφέρονται και σε ηλεκτρονική μορφή. Από τη στιγμή που θα αγοράσετε ένα τεύχος ή κάνετε μια συνδρομή (είναι πολύ πιο φτηνά από την ελληνική τιμή τους, πιστέψτε μας!!) εγκαθιστάτε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης στην Υ/Η και το "ξεφυλλίζετε" ηλεκτρονικά. Μπορείτε να εκτυπώσετε τις σελίδες που θέλετε ενώ τα περιοδικά σας βρίσκονται αρχειοθετημένα, τακτοποιημένα και σε άριστη κατάσταση. Ξερούμε, ξέρουμε, θα μας πείτε άλλη η χάρη του χάρτινου περιοδικού", αλλά σκεφτείτε ότι είναι οικονομικότερη μέθοδος και οικολογικότερη. Επίσης, αν θέλετε παλιότερα τεύχη είναι όλα στα πόδια σας όποια στιγμή το επιθυμήσετε!



Εμείς αρχίσαμε να γεμίζουμε την ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη και σας παροτρύνουμε να ρίξετε κι εσείς μια ματιά. Ίσως βρείτε κάτι ενδιαφέρον.

Φιλάκια πολλά!

20 σχόλια:

apinkdreamer είπε...

το εχω κανει γαι αμερικανικα καλλιτεχνικα περιοδικα που ειναι και δυσευρετα και πανακριβα και πραγματικα αξιζει!!!!
καλο βραδυ!

Άννα είπε...

Τι τέλειο πράγμα είναι αυτό. Έχω πάθει. Πειράζει που θέλω να τα αγοράσω όλα!!!!!!!!!!!!! Κορίτσια πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ. Αύριο θα πάω να γεμίσω την κάρτα για να... αρχίσω τις επιδρομές. Πολλά φιλάκια.

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

A pink dreamer, ευχαριστούμε για την πληροφορία και την εμπειρία!

Αννα, σε καταλαβαίνουμε!!

Litsa είπε...

Κορίτσια τι χρωματιστό blog είναι αυτό;; Μ'αρέσει και... λέω να μείνω!! Φαντάζομαι ότι η μαμά τώρα πια άλλαξε γνώμη ε; χαχα
Ωραία ανάρτηση αυτή με τα περιοδικά, είναι πολύ αγαπημένη συντροφιά μου!!
Την καλημέρα μου και θα τα λέμε

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Λίτσα, ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Σιγά σιγά πείθεται η μαμά για μας!! Χαιρόμαστε που σε βρήκαμε!!

Helen Gr είπε...

Καλημέρα, περάστε από το blog μου, ένα βραβείο σας περιμένει!

Konstantina είπε...

Καλημέρα!! πολύ ωραίο το άρθρο σου! φιλάκια!

Maria είπε...

Η πληροφορία σας τέλεια!!!!πολλά ευχαριστώ!!!!!!!!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Κορίτσια είσαστε ακούραστες, μπράβο και πάλι μπράβο για τις ανακαλύψεις σας!
Φιλάκια!

KaPaworld είπε...

Κορίτσια....τέλεια η ενημέρωση...ένα μεγάλο ευχαριστώ...

maya =^o^= είπε...

ευχαριστώ πολύύύύύ!!!!!!θα το ψάξω!!!

Kate Astolat είπε...

Καλημέρα κορίτσια.
Ενα βραβείο σας περιμένει στο blog μου.
http://rooflab.blogspot.com/2011/10/1-7-15-blogs.html

manousina είπε...

Θησαυρός!!!!
(Αγαπάω την Λευκάδα)

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Ευχαριστούμε κορίτσια για τα βραβεία! Οταν ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του μπλόγκ απεγκλωβιστεί θα συμμετάσχουμε ενεργά!

Γιώτα είπε...

Γειά σας.Με λένε Γιώτα και μου αρέσει κι εμένα πολύ το πλέξιμο.Ψάχνω να βρω μια σελίδα από το περιοδικό ΕΚΕΙΝΗ του Νοεμβρίου του 2010.Συκγεκριμένα ψάχνω τις σελίδες 67-68 που έχει τους πόντους για τον σκούφο!Το έχω ήδη αρχίσει αλλά μου σκίστηκε η σελίδα και δεν μπορώ να το τελειώσω!!!Ευχαριστώ πολύ!:)

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Γεια σου Γιώτα, δυστυχώς εμείς δε διαθέτουμε αυτό το τεύχος. Αν κάποια φίλη τη διαθέτει μπορεί να μας βοηθήσει!

Γιώτα είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ!Ελπίζω να το βρω για να μπορέσω να τελειώσω επιτέλους το σκουφάκι.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.Εχω πολλά τεύχη ΕΚΕΙΝΗ Κ ΕΣΕΙΣ από το 1977 εώς το 1999 αν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε στο τηλ .6971676963
Κα Βούλα

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1979 ΕΧΩ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 33.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΩ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,ψάχνω να βρω παλιά τεύχη του περιοδικού πρακτική. Όποια κοπέλα έχει και θέλει να τα δώσει ή έχει κάποια γνωστή της που δεν τα θέλει ας επικοινωνήσει μαζί μου στο email μου: vsl.pap@gmail.com