Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Λεμόνια στη συντήρηση, μια συνταγή απ' το Μαρόκο

Αν σας αρέσουν τα λεμόνια και τα προτιμάτε στη μαγειρική σας, τότε αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε αυτή την πανεύκολη συνταγή, αλλά ταυτόχρονα τόσο νόστιμη και μοναδική. Ακόμη κι εσεις που δεν είστε φίλοι των όξινων γεύσεων δεν θα' ταν άσχημο να τη δοκιμάσετε για να ανακαλήψετε εναλλακτικές γεύσεις!



Θα χρειαστούμε:


-10 μικρά λεμόνια ακέρωτα


-200γρ. χοντρό αλάτι


-2 φύλλα δάφνης


-λίγους κόκκους πιπεριού και κόλιαντρου (αν σας βρίσκεται)


-δυο ξυλάκια κανέλας


Διαδικασία:


Πρώτα απ' όλα αποστειρώνουμε το γυάλινο βάζο μας. Στύβουμε τα 5 λεμόνια καλά και αφήνουμε στην άκρη το χυμό. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα άλλα 5 λεμόνια. Τα τεμαχίζουμε στη μέση και μετά το κάθε μισό στα τέσσερα.Τοποθετούμε τα κομμένα λεμόνια στο βάζο σε στρώσεις. Πάνω από κάθε στρώση πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγα από τα μπαχαρικά μας. Αφού γεμίσουμε όλο το βάζο με λεμόνια, βάζουμε και τα δαφνόφυλλα και την κανέλα. Προσέχουμε, όμως να αφήσουμε 3 εκ. κενό στο βάζο. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και κλείνουμε το βάζο, το οποίο το φυλάμε στο ψυγείο μας για 1 μήνα πριν από χρήση. Τα λεμόνια διατηρούνται για 1 χρόνο.
Αυτά τα νοστιμότατα λεμόνια ταιριάζουν αφάνταστα με αρνί και κατσίκι καθώς και με ψάρι. Μπορείτε να κοβετε λεπτά ραβδάκια και να τα βάζετε στα σάντουιτς σας για να εμπλουτίζετε τη γεύση! Δοκιμάστε τα ανεπιφύλαχτα. Θα έχετε μια λιχουδιά πάντα μέσα στο ψυγείο σας!

7 σχόλια:

lourdi lourdaki είπε...

KAΛΗΜΕΡΑ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ!!!
ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟΣΑ ΛΕΜΟΝΙΑ...
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ!!!!
ΦΙΛΙΑ!!!!

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ .ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Marina είπε...

Λεμονομεζές δηλαδή....χα...χα...!
Αλήθεια γίνεται τόσο ωραίο;;;
Καλημερούδια!!!!!!!!!!!!

Levina είπε...

Καλημέρα σας , πιο πετυχημένη συγκοιρία για τέτοια συνταγή δεν θα μπορούσε να βρεθεί! που έχω τόσα λεμόνια και δεν ξέρω τι να τα κάνω για να μη μου χαλάσουν και πάνε άχρηστα!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι αυτή την συνταγή, πάω τώρα να την φτιάξω.....
πολλά φιλάκια....

ΕΛΕΝΑ είπε...

Κορίτσια είστε θησαυρός!!!
Το αντιγράφω αμέσως μιας και με τα λεμόνια έχω μια σχέση λατρείας!
Φιλιά, καλό απόγευμα!

ιωαννα είπε...

τέλεια η συνταγη!και εχω παρα πολλά λεμόνια!και δεν ηξερα πως να τα διατηρήσω!

apinkdreamer είπε...

πολυ καλη ιδεα! δεν το ειχα σκεφτει κοριτσια!!!
καλημερουδια!