Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πλεκτα διακοσμητικα χωρου!





Καλημέρα σε όλους!


Χειμώνας χωρίς πλεκτά...δεν πάει...έτσι δεν είναι;
Πουλόβερ, ζακέτες, φορέματα, κασκόλ, σκουφάκια χαρακτηρίζουν τις χειμερινές μας εμφανίσεις, κρατώντας μας ζεστούς με στυλ.


Πώς, όμως, τα πλεκτά γίνονται διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού; 
Ίσως έχετε δει σε καταστήματα με είδη σπιτιού τα πλεκτά μαξιλάρια που κυκλοφορούν φέτος και είναι απλησίαστα στην τιμή! Επειδή είμαστε τυχερές κι έχουμε τη μαμα-πλεκτομηχανή στο σπίτι, της ζητήσαμε να πλέξει (βελόνες) τα μαξιλάρια που δε μπορούσαμε να αγοράσουμε. Της δώσαμε τις διαστάσεις από το εσωτερικό των μαξιλαριών του καναπέ, επιλέξαμε χρώματα και αποφασίσαμε να κυριαρχούν οι "κοτσίδες" ως σχέδιο...και ιδού το αποτέλεσμα! 


Δεν είναι πολύ ωραία; Διαφορετικά, χουχουλιάρικα και πολύ φθηνότερα από αυτά της αγοράς!




Η δεύτερη ιδέα βασίζεται στα πλεκτά πουγκάκια (βελονάκι) που μας είχε φτιάξει από παλιά η γιαγιάκα μας. Εκτός του ότι μπορείς να αποθηκεύσεις διάφορα πραγματάκια, όπως μπιζού, κ.λ.π., μπορείς να τοποθετήσεις στο εσωτερικό τους λεβάντα, ποτ πουρί και άλλα αρωματικά και να τα κρεμάσεις σε κάποιο σημείο, όπως κρεμάστρα για παλτό και ντουλάπα. 
Έτσι έχεις ένα ωραιότατο οικολογικό αρωματικό χώρου!



13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα πουγκάκια μου άρεσαν πάρα πολύ, άσε που έχω πολλά κεντήματα κι εγώ απο τη γιαγιά μου.
Καλημέρα κορίτσια!!!

Σιροπιαστό Μπρόκολο είπε...

καλημερα!! τα μαξιλάρια είναι πολυ όμορφα...για χουχουλιασμα !!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τι να πω??
Εχω μείνει άφωνη η ... ασχέτου από τέτοιου είδους καλλιτεχνίες, είναι πανέμορφα και τα μαξιλαράκια και τα πουγκάκια!!!!

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Ευχαριστούμε κορίτσια! Τα χεράκια της μαμάς και της γιαγιάς...!

Konstantina Chryssanthopoulou είπε...

Τα μαξιλάρια είναι παραμυθένια! Όντως θέλεις να τυλιχτείς μ΄αυτά και να τεμπελιάσεις... Και τα πουγκάκια πολύ ντελικάτα...

lourdi lourdaki είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ!!ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΤΥΧΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΚΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!!ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ!ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ!!
ΣΕ ΦΙΛΩ!!

ιρινι είπε...

Tα πουγκάκια της γιαγιάς ,ειναι εκπληκτικά!!!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Κορίτσια, σας πληροφορώ ότι εκείνα των καταστημάτων έκαναν από 60 ευρώ και άνω. Η μαμά με μόλις 2 ευρώ(!!!!!!) αγόρασε νήμα για κάθε μαξιλάρι. Αν πιάνουν λίγο τα χεράκια σας ή έχετε διάθεση να πειραματιστείτε, πλέξτε κι εσείς τα δικά σας!!

misirlouka είπε...

τελειααααααα!!!!!Φανταστικεεεεες ιδεεεεες!!!!!
θα δοκιμασω και τις 2!!!!!!

Konstantina είπε...

Είναι πανέμορφα!!

Σαμάνθα είπε...

Μπράβο και οι δύο τέλειες ιδέες!
Δείτε: velonakigr.blogspot.com
βίντεο στα Ελληνικά για πλέξιμο, γραπτές οδηγίες, δωρεάν σχέδια κ.τ.λ

Ismini Vasileiou είπε...

Πολύ όμορφα και χουχουλιάρικα τα πλεκτά σας! ψάχνω ιδέες για μαξιλαράκια γιατί έχω αυτό το λευκό καναπέ ανάκλινδρο https://www.welhome.gr/epipla-spitiou/saloni/anaklindra/1138926-kanapes-anaklindro-me-apothikeutiko-xoro-ufasma-cappuccino-velure.html και θέλω να του βάλω ένα χρωματάκι για μεγαλύτερη ένταση. Τί χρώματα θα προτείνατε; γενικά το σαλόνι μου δεν έχιε πολύ χρώμα οπότε όλες οι προτάσεις κολλάνε. Ευχαριστούμε :)

Unknown είπε...

Όπως το είπες Ισμήνη, όλα τα χρώματα μάλλον θα γράφουν ωραία στο χώρο σου. Διάλεξε τη διάθεση που θες να εκπέμπει το εσωτερικό του σπιτιού σου και γίνε δημιουργική! Ελπίζω να σε βοήθησα με τα λίγα που γνωρίζω από διακοσμήσεις!