Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΤΥ...10-15 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ





Κάθε μέρα που περνά μας φέρνει πιο κοντά στις γιορτές! Όσοι σκέφτεστε να κάνετε ρεβεγιόν, πάρτι ή γενικότερα μια συγκέντρωση φίλων και γνωστών, ξεκινήστε πιο έντονα τις προετοιμασίες σας, για να έχετε αρκετό χρόνο για μια επιτυχημένη οργάνωση. 






10-15 μέρες πριν το πάρτι… 

1. Αν οι φίλοι και συγγενείς έχουν εκφράσει τη διάθεση να σας βοηθήσουν, πείτε τους ακριβώς τι θέλετε από εκείνους. Αυτό θα μπορούσε να είναι το να επιμεληθούν το μουσικό πρόγραμμα, ή ακόμα και ένα μέρος από αυτό, ή να σας εφοδιάσουν με πράγματα που σας λείπουν και θα ήταν χρήσιμα. πχ σκαμπό, πιατέλες, διακοσμητικά, φώτα κ.λ.π., ή ακόμα και να κάνουν κάποια ψώνια για εσάς. 

2. Σκεφτείτε τι ενδεχόμενες αλλαγές θα κάνετε στη διαρρύθμιση των χώρων σας για το πάρτι, ώστε να δείτε καταρχήν εάν είναι όντως εφικτό να υλοποιηθούν οι ιδέες σας και να πετύχετε το πιο λειτουργικό αποτέλεσμα. Σημασία μεγάλη έχει ο μπουφές με τα ποτά και τα φαγητά, εφόσον ακολουθήσετε τη λογική του μπουφέ. Φροντίστε να είναι προσεγγίσιμος εύκολα από πολλά άτομα ταυτόχρονα, γιατί σίγουρα θα αποτελέσει σημείο συγκέντρωσης των καλεσμένων σας.

3. Ελάτε σε επαφή με τους καλεσμένους που ακόμη δε σας έχουν απαντήσει για να επιβεβαιώσετε τον αριθμό των ατόμων που θα παρευρεθούν. Θα πρέπει να κάνετε προμήθειες ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων, εάν θέλετε να έχετε έλεγχο του χρηματικού ποσού που θα διαθέσετε, αλλά και σίγουρα για να μη χρειαστεί να πετάξετε πολλά από τα φαγώσιμα που θα ετοιμάσετε.

4. Κάντε χώρο στο ψυγείο και στην κατάψυξή σας για τις αγορές που θα κάνετε τις επόμενες μέρες. Ότι μπορείτε να προμηθευτείτε από νωρίς, μη διστάσετε να το κάνετε. Καλύτερα να συγκεντρώνετε σιγά σιγά τις προμήθειες σας, όπως ποτά, αναψυκτικά και ξηρά συστατικά, ώστε να μη σας φανεί "βαριά" η δουλειά στο τέλος.

5. Ετοιμάστε τις συνταγές που διατηρούνται καλά για μια εβδομάδα (πχ. Σοκολατάκια, κουραμπιέδες, κα), αλλά και όλες τις ζύμες που μπορούν να μπουν στην κατάψυξη και να να διατηρηθούν για μερικές μέρες (π,χ ζύμες τάρτας, κρέπες, τυροπιτάκια ή άλλα πιτάκια που θα φτιάξετε και θα τα καταψύξετε). Προσέξτε, μόνο, να αποφύγεται πειραματισμούς που μπορεί τελικά να σας αφήσουν εκτεθειμένους την τελευταία στιγμή. Να είστε σίγουροι για το τι διατηρείτε και τι όχι και πώς, με τον καλύτερο τρόπο. Πάντως, αυτή η διαδικασία θα σας λύσει τα χέρια.

6. Αποφασίστε ποια θα είναι τα κεράσματά σας, σύμφωνα με το στυλ του πάρτι σας. Εάν πρόκειται για δείπνο ή γεύμα με πιο περιορισμένο αριθμό ατόμων που θα το σερβίρετε σε τραπέζι, φροντίστε το μενού σας να περιλαμβάνει 1-2 είδη σαλάτας, ορεκτικά, κυρίως πιάτο με τα συνοδευτικά του και ίσως ένα επιδόρπιο. Πολύ όμορφη εντύπωση και γιορτινή ατμόσφαιρα δημιουργεί ένα καλοστρωμένο τραπέζι, με ένα χαρούμενο επίσημο τραπεζομάντιλο και ίσως μια τραβέρσα (runner) με χριστουγεννιάτικα μοτίβα που θα διατρέχει το τραπέζι. Εάν σκέφτεστε έναν μπουφέ, τότε θα πρέπει να εστιάσετε σε φαγητά που κόβονται εύκολα σε κομμάτια (πίτες, τάρτες, πίτσες, σουφλέ κ.λ.π.), καναπεδάκια ή τέτοιου τύπου και γενικότερα finger food. Βέβαια, δεν αποκλείονται και πιο μαγειρευτά, εφόσον η λογική θα είναι οι καλεσμένοι να χρησιμοποιήσουν πιάτο και μαχαιοπήρουνο. Μια ακόμη πολύ όμορφη και πρωτότυπη ιδέα, εάν σκέφτεστε να κάνετε ένα πάρτι ή συγκέντρωση φίλων μεταμεσονύχτιο, που θα έχουν ήδη φάει, είναι ένα πάρτι με βάση καλά κρασιά (όχι κατ' ανάγκη πολύ ακριβά) και πιατέλες με τυριά και συνοδευτικά. Για wine and cheese party θα κάνουμε ειδική ανάρτηση.


Εάν δεν έχετε παρακολουθήσει τις προηγούμενες αναρτήσεις μας σχετικά με την οργάνωση εορταστικού πάρτι...μπείτε στο "ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ"


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχ, πολυ χαίρομαι που σας βρήκα...
Κορίτσι για σπίτι κι εγώ,χιχι...
Σας στέλνω την καλησπέρα μου.

Υ.Γ. Με βοήθησαν πολύ οι συμβουλές σας, καθώς θα κάνω το πρώτο μου επίσημο χριστ. τραπέζι το άλλο Σάββατο, οπότε καταλαβαίνετε.....

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Ω, τέλεια!! Μας αρέσουν πολύ τα μαγειρέματα και τα τραπέζια με φίλους και συγγενείς. Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε! Ο,τι απορία έχεις μη διστάσεις να μας ρωτήσεις. Αμεσα θα δεις και νέες μας αναρτήσεις σχετικά με το φαγητό, που θα σου αρέσουν!

lourdi lourdaki είπε...

A!ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑ!!!ΙΟΝΙΑ ΓΗ ΠΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!!!!και εγω απο ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΕΙΜΑΙ!!
ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ Τ ΛΟΓΙΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ..ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!
ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!

lourdi lourdaki είπε...

ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΟΥ!!ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ!!!και εγω θα σου ευχηθω..ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΓΕΜΑΤΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
Καλο σου βραδυ!!!

Ανώνυμος είπε...

The best possible 3D Blu Rays for ones 3D TELEVISION

Feel free to surf to my blog post :: videotomp3.pw