Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Σχεδιάζοντας άλλο ένα quilt top με ρετάλια.

Γεια χαρά σε όλους!

Ο Ιούλιος αποδεικνύεται μήνας αφιερωμένος στα ρετάλια, αναμενόμενο, βέβαια, θα μου πείτε αν ασχολείσαι με το πάτσγορκ. Και μετά από τη συσσωρευμένη απραξία των τελευταίων μηνών είναι προφανές ότι ξέσπασα πάνω στη ραπτομηχανή μου!!! 

Δυο quilt top μέσα σ' ένα μήνα δεν είναι και λίγο πράγμα. Έτσι, μετά το quilt top σε σχήμα ψαροκόκαλου σειρά είχαν τα πολύ μικρά κομματάκια υφάσματος. Εκείνα που δεν ξεφορτώνεσαι ποτέ, που δεν σου πάει η καρδιά να τα πετάξεις, αλλά και που δύσκολα αξιοποιούνται. 

Η κεντρική ιδέα υπήρχε, με αρκετή έμπνευση από το pinterest, το λευκό μου σεντονόπανο κομμένο σε τετράγωνα των 6 ιντσών και μπόλικη ευρηματικότητα έβγαλα στην επιφάνεια ό,τι απομεινάρι διέθετα κι άρχισα να συνθέτω. 

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τα βήματα που ακολούθησα για να φτιάξω το βασικό τετράγωνο. 

Τα ρετάλια μου τα έκοβα με το ψαλίδι σε υποτυπώδες σχήμα τετράγωνου, τα έβαζα πάνω από τις γωνίες του άσπρου τετραγώνου (η καλή πλευρά του υφάσματος να κοιτάει πάντα προς τα κάτω) κι έκανα ένα διαγώνιο γαζί με το μάτι. 


Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη άλλοτε κάλυπτα τρεις γωνίες, άλλοτε δύο κι άλλοτε μια με σκοπό να δημιουργηθούν διάφορες ασυμμετρίες στην τελική σύνθεση. 






Με απολύτως αυτοσχεδιαστική διάθεση συνέχισα να φτιάχνω τετράγωνα και να τα ενώνω μεταξύ τους συνθέτοντας μεγαλύτερα τετράγωνα. 


Το quilt top ετοιμάστηκε στο άψε σβήσε και μόλις βρω την ευκαιρία να το φωτογραφίσω θα σας το παρουσιάσω. 

Το βέβαιο είναι ότι και τα πιο μικρά μου ρεταλάκια αξιοποιήθηκαν κι έδωσαν χρώμα και ζωή σε μια νέα ιδέα! 

Καλά να περνάτε, 

Ευγενία 

1 σχόλιο:

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Φανταστικό!
Ελπίζω να μην πέταξες τα υπολείμματα. Κι αυτά τα αξιοποιούμε.