Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Είστε για πατινάζ;;

Κάτι η Αριάδνη που μας επισκέφτηκε, κάτι τα δεκατάκια που με περιτριγυρίζουν, κάτι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πατινάζ που αρχίζει σε λίγες μέρες, όλα έγιναν  αφορμή ν' αφιερωθώ σήμερα σε κάτι καθ' όλα χαλαρωτικό και δημιουργικό. Χωρίς ν' αποχωρίζομαι πιτζάμες, ρόμπα και χαρτομάντηλα πήρα τα μολύβια μου κι άρχισα να σκιτσάρω παγοπέδιλα πάνω σε μια κόλλα χαρτί με σκοπό να τα ζωγραφίσω" με τη ραπτομηχανή μου. 


Το πρώτο ρεταλάκι που βρέθηκε μπροστά μου ήταν ήδη ενισχυμένο με καρίνα, ό,τι έπρεπε για να έχω ένα σταθερό πανί. Σκέφτηκα να ξεφύγω από την κλασσική μαύρη κλωστή κι επιλέγοντας τελικά μια μπλε γκρι άρχισα να σχεδιάζω τα παγοπέδιλά μου με πολλή υπομονή και προσήλωση. Κάθε φορά που έκανα διάλειμμα σκεφτόμουν τί σημαίνει πραγματικά για το σπίτι μας αυτό το ιδιαίτερο άθλημα, στο οποίο μας μύησε από πολύ μικρές η μαμά μας. Θυμάμαι ατελείωτα μεσημέρια τυλιγμένες με κουβέρτες να χαζεύουμε τους αθλητές να κάνουν τις περίεργες φιγούρες τους κι εμείς να προσπαθούμε να μαντέψουμε αν ήταν Axel, loop, ή toe loop. Δεν μπορώ να ξεχάσω τις υπέροχες περιγραφές του αγαπημένου Αλέξη Κωστάλα -τις πάντα εύστοχες, κομψές, σχεδόν ποιητικές ορισμένες φορές- να μας μεταφέρουν το κλίμα και να μας διδάσκουν τα μυστικά του αθλήματος. Και φυσικά το gala το περιμέναμε πώς και πώς για να τους θαυμάσουμε όλους για μια τελευταία φορά!


Το 2010 ήταν η χρονιά που το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και πήγαμε στο Τορίνο για να παρακολουθήσουμε από κοντά τους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Με μεγάλη προσμονή θα βλέπαμε όλους τους αγαπημένους μας να εκτελούν το πρόγραμμά τους, αλλά τί να πω κάποιος μιας μάτιαξε και όλοι τους αποσύρθηκαν τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμών!!! Απίστευτο ε; Εκτός κι ο Plushenko, κι ο Lambiel και το ζευγάρι Domnina-Shabalin! Η εμπειρία ωστόσο ήταν συγκλονιστική! 

Φέτος, το πανευρωπαϊκό διοργανώνεται στην Οστράβα της Τσεχίας κι αρχίζει στις 25 Γενάρη. Ανυπομονώ και πάλι να δω όλους τους αγαπημένους μου αθλητές και πάνω απ' όλα το ζευγάρι Gabriella Papadakis (εννοείται ελληνικής καταγωγής!) και Guillaume Cizeron που είναι απλώς φανταστικοί. Ρίξτε κι από μόνοι σας μια ματιά. 


Αλήθεια, εσείς παρακολουθείτε καλλιτεχνικό πατινάζ; 
Φιλάκια πολλά και καλή βδομάδα!
Ευγενία

   

10 σχόλια:

Αϊντα είπε...

Καλά τώρα με έστειλες, έχω γράψει αμέτρητες κασέτες από το καλλιτεχνικό πατινάζ, ειδικά αυτές που έχουν τον Γιαγκούντιν τις έβλεπα ξανά και ξανά αμέτρητες φορές.Ο Κωστάλας είναι ο πιο ευγενικός άνθρωπος στην ελληνική τηλεόραση και πάντα εξέφραζε το πάθος του για το καλλιτεχνικό πατινάζ . Όταν είδατε από κοντά το Ευρωπαϊκό στο Τορίνο μήπως μιλήσατε και με τον Κωστάλα; θυμάμαι είχε μιλήσει με δυο αδερφές κάποια στιγμή.

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφο
Φιλάκια ...

Άννα είπε...

... τι μου θυμησες... παρακολουθούσα πάντα πατινάζ και ναι... το εχω συνδιάσει με τη φωνή του Κωστάλα! Θυμαμαι δε και παραστασεις που έδειχνε η τότε Ερτ...ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων... Καρυοθραύστης κα...

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Λοιπόν, Αϊντα, δεν ήμασταν εμείς που μιλήσαμε με τον Κωστάλα...Σε καταλαβαίνω πλήρως όταν μιλάς για βιντεοκασέτες και Γιακούντιν! Κι εμείς τα ίδια κάναμε :) Συντονίσου στην Ερτ για το φετινό πρωτάθλημα!!

EVAGELIA VRETTOU είπε...

μπράβο αδερφάκι! πολύ ωραία η δουλειά που έκανες με τα πεδιλάκια! Όσο για το πατινάζ... είναι κόλλημα!

Δημιουργία είπε...

Και εμένα μου αρέσει να παρακολουθώ αγώνες πατινάζ, ειδικά το γκαλά στο τέλος. Τα κεντημένα χιονοπεδιλα κουκλίστικα. Περαστικά σου και γρήγορα.

Νίκη είπε...

Απο μικρούλα καθόμουν ώρες να παρακολουθώ τους αγώνες, ακούγοντας τη μελωδική φωνή του Αλέξη Κωστάλα. Μια μαγεία το πατινάζ, πιο πολύ τέχνη παρά άθλημα,πιστεύω.Δυστυχώς ποτέ δεν έχω παρακολουθήσει από κοντά ούτε έχω δοκιμάσει, φυσικά. Καθε Χριστούγεννα στηνεται στην Τρίπολη ένα παγοδρόμιο -ο θεός να το κάνει- και τα παιδιά μου δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους.
Πολύ όμορφο το σχέδο-κέντημα!
Φιλιά και περαστικά!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αν μου αρεσει λέει; τι λες τωρα..!!! τρελα σκετη το πατιναζ.. η πρωτη φορα που το ειδα ηταν πριν απο αμνυμονευτων χρονων Ευγενια μου και το λατρεψα .. να το βλεπω .. ναι; οχι να δοκιμασω..χα..χα
Ο Κωσταλας ηταν εκεινος που είχε την πιο μελωδικη φωνη στην περιλυψη των αγώνων... το ζευγαρι που εβαλες στο βιντεο .. καταπλκτικο τι αρμονια κινησεων..και απο οτι ειδα το ονομα της ειναι Ελληνίδα; μαλλον εχω χασει επεισοδια... σε ευχαριστουμε για το βιντεο.. ποτε θα γινουν οι αγωνες; με αυτα ξεχαστηκα να σου πω ποσο ωραια εκανες τα παγοπαιδιλα τι θα τα κανεις τελικα; μας αφηνεις με την απορια..χα.χα.. καλο Σαββατοκυριακο να περνας ομορφα .. φυλακιααα!!

Sunday at Home | Κυριακή στο σπίτι είπε...

Λατρεύω πατινάζ! Πρέπει να ήταν φοβερή εμπειρία να δεις από κοντά μια τέτοια διοργάνωση!

spoon_n_love είπε...

Αγαπώ πατινάζ.....