Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ποιοτικά, οικονομικά και βιολογικά Home Cosmetics!

Πίσω από το www.homecosmetics.gr κρύβονται η Κατερίνα κι ο Δημήτρης, δύο νέα παιδιά που δραστηριοποιούνται το τελευταίο διάστημα στο χώρο του χειροποίητου, βιολογικού καλλυντικού.

σπιτική κρέμα απ' τα χεράκια μας!

Ανακάλυψα τον ιστότοπό τους ψάχνοντας για ασφαλείς κι εύκολες συνταγές σπιτικών καλλυντικών. Στο ίντερνετ, βέβαια, κυκλοφορούν πολλές, αλλά πάντοτε το μεγάλο μου ερώτημα ήταν πού θα βρω όλα αυτά τα συστατικά (τα οποία σε έναν αρχάριο φαίνονται έως κι ακαταλαβίστικα) και φυσικά αν αξίζει τελικά τον κόπο και το κόστος όλη αυτή η προσπάθεια!

Ομολογώ ότι δεν είμαι φαν των καλλυντικών, κυρίως λόγω μιας απροσδιόριστης έλλειψης εμπιστοσύνης απέναντι στις εταιρίες καλλυντικών. Ωστόσο, εξερευνώντας την ιστοσελίδα τους άρχισα να βρίσκω ενδιαφέρουσες πληροφορίες όχι μόνο για τα φυτικά, βιολογικά συστατικά και τις συνταγές που προμηθεύεται κανείς από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα, αλλά και για το πώς να επιλέξω μια κρέμα, τί προσφέρουν το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ, τί κρύβεται πίσω από μια κρέμα του εμπορίου και πόσο αθώα είναι, κα.

Αποφάσισα να πειραματιστώ γιατί:
  • όλα τα προϊόντα τους είναι βιολογικά και πιστοποιημένα από το ECOCERT
  • το κόστος είναι αμελητέο: υλικά για βασική κρέμα 3 ευρώ και μίνι κιτ παρασκευής 9.80 ευρώ.
  • η εκτέλεση της συνταγής όπως την είδα στο βιντεάκι έδειχνε πανεύκολη!
  • μπορείς να διαλέξεις κρέμα από μια μεγάλη ποικιλία συνταγών (με φυτικό μπότοξ, με Q10 κτλ.) και να παραγγείλεις έτοιμο σετάκι υλικών συνοδευόμενο από τη συνταγή της κρέμας.
όλα όσα παραλάβαμε για την παρασκευή της κρέμας

Παρέλαβα πριν λίγες μέρες το πακετάκι μου και σήμερα έφτιαξα την κρέμα. Χμ, για να ακριβολογώ, την έφτιαξε ο Βασίλης για να επιμεληθώ εγώ το φωτορεπορταζ και ιδού τα αποτελέσματα!!!

εστιάζοντας στο θερμόμετρο!

η κρέμα μόλις χτυπήθηκε με το μιξεράκι του καφέ!


Έμεινα υπερευχαριστημένη γιατί:
  • δεν έχασα περιττό χρόνο για να προμηθευτώ ένα ένα τα υλικά.
  • η συνταγή ήταν πανεύκολη και κατατοπιστική.
  • η κρέμα έγινε όντως σε 10 λεπτά και η ποσότητα είναι ικανοποιητικότατη!
  • την εφαρμόσαμε και οι δυο μας και μας φάνηκε πλούσια κι αναζωογονητική. 
  • μπορώ να τη διατηρήσω στο ψυγείο μου για 3-4 μήνες!
λεπτομέρεια, η αυτοκόλλητη ετικέτα που συνόδευε το κιτ μας!
Μείνετε συντονισμένοι γιατί θα ακολουθήσουν δωράκια προσεχώς...!   

8 σχόλια:

Drastiria είπε...

Τέλεια!!!

Νίκη είπε...

Αυτό είναι ένα θέμα που ψάχνω γιατί όντως στις εταιρίες καλλυντικών δεν υπάρχει καμια εμπιστοσύνη- όπως και στις εταιρίες τροφίμων- και γενικά προσπαθούμε να φτιάχνουμε μόνοι μας όσα χρειαζόμαστε. Μέχρι στιγμής εχω κάνει δοκιμες με ικανοποιητικά αποτελέσματα για σαπούνια (ψυχρή μέθοδος) και κρέμες με κερί μέλισσας, όπως μου είχε μάθει να φτιάχνω μία θεία μου.
Καλή εβδομάδα παιδιά!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη ανάρτηση
Φιλάκια ...

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Ακριβώς όπως τα λες αδερφάκι! Και το δικό μου πακετάκι με άφησε απόλυτα ικανοποιημένη! Την προτείνω κι εγώ ανεπιφύλακτα!

DIMI είπε...

Δέν μένει παρά νά δοκιμάσουμε!!Καλή εβδομάδα Ευγενία!Φιλάκια!!

alex είπε...

σουπεεεεερ!!!!αυτο το εκανα και εγω παλιοτερα αλλα τωρα εχω μια φιλη φαρμακοποιο που τρελενεται να μας φτιαχνει τετοιες κρεμες!!!!!Αυτο το καιρο εγω το εχω ριξει στα "σπιτικα" απορρυπαντικα χιχιχιχ!
Αντε καλη μας συνεχειααααα!

ΘΑΛΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Pepi είπε...

Τόχει φαίνεται η εποχή !!!!! Κι εγω ψάχνομαι για χεροποίητα προιόντα ομορφιάς , και η ανάρτηση αυτή είναι σούπερ !!! Θα "επισκεφτώ" την ιστοσελίδα που προτείνετε !!! Φιλιά και να'στε καλά !!