Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΤΑΝΟΥΝ!


καλημέρα, καλημέρα...

Κάθε φορά που ακούω τους μεγαλύτερους να γκρινιάζουν για τις νεαρές νοικοκυρές και να τις κατηγορούν ότι δεν είναι τόσο προκομμένες όσο ήταν κάποτε οι γυναίκες, σκέφτομαι πόσο άδικο έχουν. Μπορεί να μην φτιάχνουμε ολόκληρα σετ κεντήματος με τις πιο περίτεχνες βελονιές, αλλά κάτι κάνουμε κι εμείς! 

Θέλετε να δείτε τι ωραία πράγματα φτιάχνουν αυτές τις μέρες δυο κορίτσια, η Κατερίνα και η Τασία που είναι όνομα και πράγμα...ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ;

Θα ξεκινήσω με την ξαδέρφη Κατερίνα, την οποία επισκέφτηκα χτες και τη βρήκα να φτιάχνει ένα μπισκοτένιο σπίτι με ζαχαρωτά! Μεγαλεπήβολο σχέδιο!!! Με το που έφτασα, το σπίτι της μοσχομύριζε ζάχαρη και καραμέλα, η Κατερίνα πάλευε με το γλάσο, ενώ η μικρή Κυβέλη (1,5 ετών) ήθελε να βάλει τα χεράκια της παντού και να βοηθήσει, αλλά παράλληλα να χορεύει, να τραγουδάει και να σκορπάει παντού κουπ-ατ...ΤΡΕΛΑΑΑΑ! Το τι γέλιο ρίξαμε προσπαθώντας να κάνουμε όλα αυτά τα ζαχαρωτά να σταθούν, δεν περιγράφεται! Τράβηξα και μερικές φωτογραφίες για να σας δείξω...


Αρχικά έφτιαξε με τη ζύμη τα μέρη του σπιτιού (τοίχους-σκεπή) και τα έψησε
Αφού τα άφησε για κάμποσες ώρες να σφίξουν, τα κόλλησε με καραμέλα...


χρησιμοποιώντας γλάσο κόλλησε ζαχαρωτά, γκοφρέτες και καραμέλες
στα διάφορα μέρη του σπιτιού

ενώ με χρώμα ζαχαροπλαστικής, χρωμάτισε ένα μέρος του γλάσου 
για να βάψει του τοίχους που δεν είχαν ζαχαρωτά



Αφού περιμέναμε κάμποση ώρα κρατώντας τα διάφορα μέρη,
για να κολλήσουν καλά κι αφού κόντεψε να μας πονέσει η κοιλιά
από όλα τα ζαχαρωτά και τα γκοφρετάκια που φάγαμε...

....ΤΑ ΡΑΑΑΑΑΜ!

Έκανε ο Θεός και στάθηκε!
Και Ιδού...έτοιμο για φάγωμα!!!




Και μη νομίζετε ότι τελείωσε εκεί... 
Σειρά μετά είχαν τα μπισκότα σε χριστουγεννιάτικα σχέδια, εννοείται!
Και πάλι χρωμάτισε τη ζύμη με χρώμα ζαχαροπλαστικής...




Και κάποια που ήταν σκέτα, τα διακόσμησε με χρωματιστό γλάσο!




Εάν θελήσετε να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας ζαχαρωτόσπιτο, θα βρείτε πολλές συνταγές στο διαδίκτυο. Με μια γρήγορη αναζήτηση και στο youtube θα δείτε και συνταγές και ιδέες για διακόσμηση του σπιτιού. 
Για διευκόλυνση σε καθαρά ελληνικά λέγεται...gingerbread house!!!

Το άλλο κορίτσι για σπίτι η Τασία, φίλη της ξαδέρφης, σε λίγες μέρες θα φέρει στον κόσμο με το καλό δυο κοριτσάκια! Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καταπιάστηκε με το πλέξιμο κι έκτοτε οι βελόνες της πήραν ... φωτιά! Δείτε δυο κουβερτούλες μωρουδιακές που έφτιαξε!



Δεν είναι γλύκα;;; 


Φιλιά πολλά σε όλους! Χρόνια πολλά και στις Άννες! 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια στα προκομενα κοριτσια για σπιτι............χαχα περασαμε τελεια μεχρι να σταθουν τα ζαχαρωτα......μα ποια ειναι η Βαγγελια?????????????? προκομενη Κατερινα

Ανώνυμος είπε...

mpravo sta koritsia!!!prepei na sas pw pws zhleuame pou den hmastan ekei k emeis na faromanhsoume k pio polu, giati xasame to koutsompolio pou tha epese!k mh peite pws den epese, giati tha peite psemmata!
na rwthsw kati, to spitaki trwgetai twra h einai mono gia na to koitame...???

panagiwta, the best!

EVAGELIA VRETTOU είπε...

...ΠΑΠΑΠΑΠΑΓΑΛΟΣ! Κατερίνα ΚΑΤΕΡΓΑΡΑ!
...Παναγιώτα χάσατεεεεε!!! Άμα ήμασταν όλες μαζί ούτε σπιτάκι θα υπήρχε τώρα, ούτε και θα μας είχε μείνει ανάσα από τα γέλια!!! Και το σπιτάκι τρώγεται! Αλλά προς το παρόν είναι...φάτε μάτια ψάρια!

lourdi lourdaki είπε...

Περασα να σου πω ευχαριστω!!και καλο βραδυ!!οσο για το σπιτακι τελειο!!και η κουβερτουλες ομορφες!!με το καλο να γεννηση η φιλη σου!

Maite - vitoma είπε...

Quiero darte las gracias dejarme el mensaje, así he podido conocer tu blog y gracias a el traductor de google haré mas de una receta.
Bss.

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Maite-vitoma, estamos muy contentas con tus comentos. Verdad que a nosotras tambien nos encantan tus ideas. Hasta pronto!!

Ανώνυμος είπε...

Vizio Television for computer Reviews Enable you to Select
The very best Vizio Tv set Model

Feel free to surf to my web page - casino euro