Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ανανεώνοντας ένα μαξιλαράκι κειμήλιο

Το συγκεκριμένο μαξιλαράκι το κέντησε η μαμά μας όταν ήταν 16 χρονών, δώρο από μια Αμερικάνα. Όταν ήμασταν εμείς μικρές κοσμούσε το δικό μας παιδικό δωμάτιο και τώρα ήρθε ο καιρός να χαριστεί στην εγγονή! 


Αυτές, λοιπόν, τις μέρες καταπιαστήκαμε με τη μαμά με αυτό το project και θελήσαμε να ανανεώσουμε κάπως την εικόνα του εργόχειρου. Διαλέξαμε ένα ουδέτερο ύφασμα με σχέδιο πολύ μικρής κλίμακας ώστε να μην επισκιάσει την παράσταση με τα ζωάκια. Πρόκειται για ένα βαμβακερό με πολύ ψιλό καρώ κι αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή μας για τη μικρή αγορά της Χίου. 


Με αυτό το ύφασμα κόψαμε 4 λωρίδες και τις ράψαμε περιμετρικά του κεντήματος για να μεγαλώσει και να τετραγωνιστεί. Μετά φτιάξαμε την πλάτη του μαξιλαριού έτσι ώστε να υπάρχει και φερμουάρ στο μέσον για μεγαλύτερη ευκολία στο γέμισμα και το πλύσιμο. 


Η όλη διαδικασία δεν πήρε πάνω από μιάμιση ώρα. Τώρα η μαμά μας περιμένει πώς και πώς να δώσει το ανανεωμένο μαξιλαράκι στην Ειρήνη και το κειμήλιο αυτό να αποκτήσει ξανά ζωή! Ελπίζω η Ευαγγελία να μπορέσει να φωτογραφίσει το μαξιλαράκι γεμισμένο και να δείτε σύντομα την τελική κατασκευή!


Φιλάκια και καλή Καθαρά Δευτέρα!!   

5 σχόλια:

DIMI είπε...

Πανέμορφο καί ανεκτίμητη η αξία του Ευγενία μου!!Καλές Αποκριές!Καλή Σαρακοστή!!Φιλιά!

Rena είπε...

Πολύ όμορφο ενθύμιο με μεγάλη συναισθηματική αξία!!!!
Καλή Καθαρά Δευτέρα!!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφο
Φιλάκια ...

nasia είπε...

Καταπληκτικό!!!! Και η παρέμβασή σας το αναδεικνύει ακόμη περισσότερο. Τελικά, αυτό το μικρό εργόχειρο συνδέει τρεις γενιές....

Marie-Anne είπε...

Πραγματικό κειμήλιο το κέντημα της μαμάς!!!! Πολύ όμορφο έγινε το μαξιλαράκι!!!!
Φιλιά και καλή Σαρακοστή!!!!