Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ρόμπα σε μινιόν διαστάσεις!!!!

Τα παιδικά ρούχα τελικώς σε ξετρελαίνουν τις περισσότερες φορές και λόγω ...διαστάσεων! Είναι γεγονός ότι το ράψιμό τους είναι εθιστικό! Θες γιατί είναι μινιόν διαστάσεων, θες γιατί ολοκληρώνονται άμεσα, θες γιατί τα παιδικά υφάσματα είναι τόσο κεφάτα!!!! Ε, λοιπόν, με το που παρήγγειλα το συγκεκριμένο φανελένιο ύφασμα ήδη μου είχε καρφωθεί στο νου να το μετατρέψω σε πιτζάμες για τον Ορφέα. 

Τελικώς αποφάσισα να φτιάξω μια ρομπίτσα, για να είναι πιο πρακτική και να μπορεί να τη φορέσει για περισσότερο διάστημα. Έτσι λοιπόν, προ καιρού άρχισα το νέο μου project, το οποίο περιελάμβανε και μανίκια. Και νομίζω την ξέρετε τη γνωστή φράση του λαού μας περί μανικιού.....!


Είναι γεγονός, στη μανικοκόλληση αντιμετώπισα πρόβλημα γιατί μου έπεφτε πιο μεγάλο απ' ότι έπρεπε κατά την ταπεινή μου γνώμη (χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω το πατρόν!!!!!) οπότε κι εγώ πήρα ψαλίδι -και το ρίσκο αντάμα- και το προσάρμοσα καταλλήλως. Μη φανταστείτε, το πολύ ένα πόντο να αφαίρεσα! 


Έφτιαξα και τη ζώνη της ρόμπας και θυλάκια με το ίδιο ύφασμα και τα έραψα στις πλαϊνές ραφές. Για το τέλος άφησα το ρέλι. Η κοπέλα που με εξυπηρετεί στη Χίο μου πρότεινε αυτή τη φορά πλεχτό ρέλι κι όχι υφασμάτινο και πράγματι είχε απόλυτο δίκιο. Όταν το είδα μου θύμισε πλεχτές ζακέτες της μαμάς, ανάμνηση από παλιές μόδες!!! 




Δεν το έραψα μονοκόμματο για να αποφύγω τις γωνίες. Πρώτα έραψα στο κάτω μέρος και μετά στα πλαϊνά φύλλα. Για το τέλος έμειναν τα μανίκια. 


Η αλήθεια είναι ότι με το ρέλι ομόρφυνε κι ολοκληρώθηκε. Και με αφορμή ένα ολιγοήμερο ταξίδι του Βασίλη στην Αθήνα, πακεταρίστηκε για να παραδωθεί στο βαφτιστήρι με την πρώτη ευκαιρία, ελπίζοντας να του αρέσει και να τον κρατάει ζεστούλη, ειδικά τώρα που είναι και κάπως άρρωστος!      

10 σχόλια:

Αγγελικη Ν είπε...

Υπέροχη! Και με πόση στοργή, φροντίδα και αγάπη φτιαγμένη ως την παραμικρή λεπτομέρεια! Μπράβο σου!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τυχερό το βαφτιστήρι που έχει τέτοια χρυσοχέρα νονά!
Καλοφόρετη να είναι η ρομπίτσα, είναι πανέμορφη και χουχουλιάρικη!
Φιλιά!

EVAGELIA VRETTOU είπε...

σούπερ, αδερφούλα! ούτε που μπορούσα να φανταστώ πόσο όμορφο θα γίνει! Σίγουρα θα ξετρελαθεί η μαμά Νάσια μόλις το δει!

Mamouli είπε...

Πόσο θαυμάζω τις γυναίκες που μπορούν και ράβουν και φτιάχνουν δικά τους ρούχα!
Εγώ, η ανεπρόκοπη, δε μπορώ να ράψω ούτε κουμπί (θα μου ζητήσουν καμία ώρα τα παιδιά μου να τους ράψω κάτι και θα τα στείλω σε εσένα!

Ουδείς τέλειος! Τί να κάνουμε..

ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ είπε...

πανεμορφη!!!!πραγματι το ρελι του χαρισε πολυ!!!καλο βραδυ!!!!

Tante Kiki είπε...

Πανέμορφη η ρομπίτσα!!! Το ρέλι της έδωσε άλλη ομορφιά!!! Γεια στα χέρια σου!

Parents Land Gr είπε...

Περαστικά στο βαφτιστήρι! Ειναι πολύ ομορφη η ρομπιτσα.

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφη η ρομπίτσα
Φιλάκια ...

Katrina είπε...

Πανεμορφη γεια στα χερακια σου!!!!!

alex είπε...

καλοφορετοοο!παντα ειναι προσεγμενο οτι φτιαχνεις με τα χερακια σου!!!σιγουρα θα το χαρει το βαφτιστηρι !!!!!σε φιλω και σου ευχομαι μια ομορφη και ξεγνοιαστη βδομαδα!!!!