Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Tο πρώτο παιδικό patchwork παπλωματάκι μας είναι επιτέλους έτοιμο!!

Ναι, ναι, το τελείωσα επιτέλους το πάπλωμα που είχα αρχίσει. Το εγχείρημα ήταν τολμηρό, δεν λέω, αλλά είναι γεγονός ότι ο πρωτεύων λόγος που αγόρασα τη ραπτομηχανή ήταν γιατί χάζευα με τις ώρες αυτά τα patchwork παπλώματα και είχα μπει στον πειρασμό να δοκιμάσω κι εγώ τις δυνάμεις μου! 


Διάλεξα τα υφάσματα κι ένα σχέδιο της Amy Butler, το οποίο κι έκρινα σχετικά εύκολο και μετά άρχισα να κόβω υφασμάτινες λωρίδες. Αυτό είναι πράγματι και το πιο χρονοβόρο, γι' αυτό και πλέον τα καταστήματα του εξωτερικού πουλάνε έτοιμα πακέτα κομμένων λωρίδων, που ονομάζουν charm packs και precut rolls. Πολύ βολική λύση, αλήθεια!!!

Περνώντας στη φάση του ραψίματος, έπρεπε να ενώσω τις λωρίδες με τέτοιο τρόπο ώστε να φτιάξω τρία διαφορετικά μπλοκ, δύο από δυο φορές και το τρίτο οχτώ φορές. Όσο εύκολη κι αν ήταν τεχνικά αυτή η φάση, ήθελε μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση για να μην μπερδέψω τις λωρίδες μεταξύ τους. Δεν σας κρύβω ότι τα έκανα τα λαθάκια μου και μετά ξήλωνα για να βγει το σχέδιο σωστό! 


Μετά ήρθε η φάση της σύνθεσης του παπλώματος. Διάλεξα ένα μονόχρωμο, πράσινο ύφασμα, που το έκοψα σε μεγαλύτερη διάσταση από την όψη του patchwork, μετά έστρωσα τη βάτα κι από πάνω το πολύχρωμο patchwork. Στερέωσα με παραμάνες το "σάντουιτς" κι έπειτα άρχισα να ράβω για να στερεώσω όλες αυτές τις στρώσεις μεταξύ τους. Έραψα ακριβώς πάνω στις υπάρχουσες ραφές. Αυτή η τεχνική είναι η πιο παραδοσιακή και ονομάζεται stitch in the ditch


Για το τέλος χρειάστηκα τη βοήθεια της ειδικού, βλέπε μαμά, η οποία με βοήθησε τόσο πολύ ώστε να φτιάξουμε τις γωνίες του παπλώματος. Όπως σας είπα πριν το πράσινο ύφασμα ήταν μεγαλύτερης διάστασης γιατί το γύρισα ώστε να κάνω το τελείωμα του παπλώματος. Θα μπορούσα να είχα φτιάξει ρέλι και να το ρελιάσω, αλλά προτίμησα αυτή την τεχνική. 


H μαμά ανέλαβε τις γωνίες, μιας και τόσες έχουν φτιάξει τα έμπειρα χεράκια της στα κεντήματά της ενώ εγώ μάθαινα δίπλα της! Αφού το τελειώσαμε δεν χορταίναμε να το κοιτάμε και να το θαυμάζουμε. 


Πραγματικά το patchwork είναι μια δημιουργικότατη διαδικασία που καλλιεργεί τη φαντασία και το αποτέλεσμα σε γεμίζει ικανοποίηση. Γι 'αυτό και δεν χάσαμε καθόλου χρόνο κι αρχίσαμε να κόβουμε λωρίδες για το επόμενο, το οποίο είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό!!


Παραμείνετε συντονισμένοι, σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται!! 

19 σχόλια:

eleni είπε...

Υπέροχο έγινε,Ευγενία!
Τόσο όμορφα,χαρούμενα χρώματα και πολλήηη δουλειά-μπράβο!
Μ΄αρέσουν πολύ,τα χαζεύω,αλλά καθόλου δεν το έχω με τη ραπτική.
Φιλιά!

ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ είπε...

ειναι το κατι αλλο!!!και εμενα μου αρεσουν πολυ αλλα δισταζω να δοκιμασω!τα υφασματα που εκοψες για το δευτερο δειχνουν τελεια, περιμενουμε...

Φιλία είπε...

Αααααααα..... Τι ωραίο πάπλωμα έφτιαξες!!!! Ωραία χρώματα, τέλεια και προσεγμένη δουλειά..... Μπράβο κορίτσι μου και ένα μπράβο και στη μαμά, οι γωνίες είναι αλφάδι!!!!!!
Φιλιά πολλά

κατερινα είπε...

πάρα πάρα πολύ όμορφο!!! πολύ!!! μπράβο!!χρώματα και σχέδιο σούπερ!!! οντως θέλει υπομονή αλλά το αποτέλεσμα ...σε δικαιώνει!

Άννα είπε...

πολυ πολυ ομορφο!!!!!!!!!!
ωραια χρωματα και καλοδουλεμένο! περιμένω και το επόμενο!

ArtAtHome είπε...

ΟΥΑΟΥ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΜΑΜΑ ΚΙΑ ΚΟΡΗ !!

Anzouya είπε...

Πω-πω! Πολλή δουλειά αλλά σίγουρα η ανταμοιβή ήταν το αποτέλεσμα. Χίλια μπράβο! Εμένα κάτι τέτοιο θα μου φαίνοταν βουνό. Μόνο και μόνο το ότι κάθησες και έκοψες τόσες διαφορετικές λωρίδες ύφασμα και όλα έπρεπε στο τέλος να ταιριάζουν μεταξύ τους. Χαρά στην υπομονή σου, πραγματικα!

ikaxela είπε...

Μπράβο βρε κορίτσια, υπέροχο είναι!

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

Ωραίοοοοο!!!!!!!Δεν είναι τέλεια η αίσθηση όταν τελειώνεις;;;;
Μπράβο!!!

Handmade by Mika είπε...

Πω πω το παπλωματακι ειναι μουρλια!! Μπραβο κοριτσι, περιμενουμε και τα υπολοιπα τωρα που πηρες φόρα!!
Φιλια πολλά

Unknown είπε...

Καλή μου Ευγενία το πάπλωμα σας έγινε υπέροχο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Ευγενία μου τι να σου πω!!!! ΕΥΓΕ!!!!!
Είναι για να μην το θαυμάζεις;!!! Έγινε τόσο όμορφο!!!Πάντα μου άρεσαν αυτού του είδους τα παπλώματα, είναι τόσο κουλτουριάρικα και χαρίζουν μια ζεστασιά στον χώρο.
Καλή συνέχεια!!!
Πολλά φιλάκια!!!

Taelia88 είπε...

Τι πανέμορφο που έγινε, Ευγενία!! Ανυπομονώ να δω το επόμενο δημιούργημά σου!!!! Πάντως το παπλωματάκι, απίθανο!! Μπράβο!!!
Φιλιά!!

Δέσποινα είπε...

Κορίτσια, θα συμφωνήσω απόλυτα με το σχόλιο της Ελένης! Μία από τα ίδια!Επί τη ευκαιρία, Χρόνια Πολλά για την ημέρα της γυναίκας! Α, και κάτι άλλο! Στο σπιτάκι μου σας περιμένει βραβείο!

Kiki Aposeki είπε...

Μπράβο σας κορίτσια κάνετε φοβερή δουλειά!!!! Πραγμαρικά γεια στα χεράκια σας!!!! Καλό ΣΚ σας εύχομαι!!!

Χρυσούλα είπε...

Πολύ όμορφο έγινε!...Μπράβο Ευγενία!..Συγχαρητήρια και στη μαμά!
Με το καλό να τελειώσει και το άλλο και να μας το δείξεις...
Όμορφο Σαββατοκύριακο σας εύχομαι!

Beauty Follower είπε...

Παρα πολύ ωραίο, ευγε!

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

απίστευτα όμορφο Ευγενια μου μπραβο σας

Unknown είπε...

Θέλω να μάθω να ράβω και εγώ!!!!!!!!!! Όσο και να το παλεύω με τις οδηγίες αρχάριων που μας έχετε δώσει, ΕΓΚΩ ΟΥΓΚΑ ΟΥΓΚΑ... ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ... εσείς πάλι.. κλαπ κλαπ κλαπ (παλαμάκια για όσους δεν έχουν φαντασία!!) χαχαχαχα!!!!