Γεια χαρά σε όλη την παρέα!
Εδώ και λίγες μέρες βρισκόμαστε στα πάτρια κι απολαμβάνουμε τις χάρες του τόπου μας και την παρέα φίλων κι αγαπημένων. Πάτρια βέβαια, σημαίνει και καθημερινή επίσκεψη στο χωράφι των γονιών, όπου εκεί βρίσκονται φυτεμένοι διάφοροι θησαυροί.
Κι αν πέρυσι είχαν την τιμητική τους τα μήλα και τα σύκα, φέτος έχουν γίνει ανάρπαστα τα κορόμηλά μας. Πολύ παραγωγικό το δέντρο μας αυτή τη χρονιά, έχουν γείρει οι κλώνοι του από το βάρος, σε σημείο που οι γονείς μου μαζεύουν τα φρούτα με τα κιλά!!
Μάλλον δεν μας είχε ξανασυμβεί κι αφού μοιράσαμε σε όλη τη γειτονιά για να μην πάνε χαμένα, είπαμε να περάσουμε και σε πιο δραστικές λύσεις φτιάχνοντας μαρμελάδα, τσάτνεϊ κι ό,τι άλλη συνταγή μας κλείσει το μάτι.
Θέλοντας να χρησιμοποιήσω όσο το δυνατό λιγότερη ζάχαρη βρήκα την παρακάτω συνταγή.
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κορόμηλα κομμένα στη μέση
500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας λεμόνι
1 λοβός βανίλιας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα κορόμηλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και κρατάμε καμιά δεκαριά στην άκρη. Βάζουμε τα φρούτα σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο καλύτερα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε τα φρούτα να βγάλουν τους χυμούς τους για μια ώρα το λιγότερο.
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε.
Ευγενία
Καλοφάγωτη !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή έχω κορομηλιές στον κήπο, κόκκινες όμως, κάθε χρόνο κάνω μπόλικα βάζα μαρμελάδα για όλη την οικογένεια. Είναι η αγαπημένη μου γλυκόξινη μαρμελάδα! Τα τελευταία χρόνια, έχουμε κόψει εντελώς την ζάχαρη, κι έτσι την φτιάχνω, με ζάχαρη καρύδας, με φρουκτόζη αλλά και με κρυσταλλική στέβια. 'Ολες διατηρούνται μιά χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτες και οι δικές σας !!!