Άλλο ένα εξαιρετικό, μαροκινό πιάτο από τον J. Oliver, ένας περίεργος συνδυασμός για τα ελληνικά δεδομένα που μας δίνει μια χορτοφαγική πρόταση όλο νοστιμιά! Είναι εύκολο στην παρασκευή του, αρκεί να έχεις βράσει εκ των προτέρων τους γίγαντες ή χρησιμοποιήσει φασόλια σε κονσέρβα.
Υλικά για 4 άτομα:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
γίγαντες προβρασμένοι για 4 άτομα ή το περιεχόμενο από 2 κονσέρβες των 400 γρ.
800 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια των 2 εκ.
ελαιόλαδο
1 κουταλιά κόλιαντρο
1 κουταλιά κύμινο
1 κουταλιά πάπρικα
1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
250 γρ. κομμένες ντομάτες
500 μλ. ζωμός κοτόπουλου
30 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10' μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και την κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα΄για άλλα 5'. Προσθέτουμε τον πελτέ και τις ντομάτες και μετά το ζωμό.
Φέρνουμε σε βρασμό το φαγητό κι ανακατεύουμε περιστασιακά. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με την κατσαρόλα κλεισμένη για 20'.
Προσθέτουμε τα φασόλια και μαγειρεύουμε για άλλα 20-25' με ανοιχτή την κατσαρόλα έως ότου να μαλακώσει η κολοκύθα και να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας και το σερβίρουμε προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα αμύγδαλα.
Τι λέτε, θα τη δοκιμάσετε; Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο.
Φυσικά και θα την δοκιμάσουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστό φαγάκι όλο αρώματα και γεύσεις!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Λατρεύω Jamie καί ολες τίς συνταγές του Ευγενία μου!!Υπέροχο καί πρωτότυπο πιάτο!!Εχω κολοκύθα!Θά δοκιμαστεί πολύ γρήγορα!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτότυπο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒέβαια καιθα το δοκιμάσουμε, φαίνεται πολύ νόστιμος συνδυασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Ευγενούλα!
Πρωτότυπη συνταγή και πάντρεμα υλικών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφη συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Αγαπω τις συνταγες του Τζέιμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρηκα!
Καλό ξημέρωμα!
Φιλιά πολλά!
fetoula.blogspot.gr
Το μόνο που σκέφτομαι είναι το καθάρισμα της κολοκύθας. Δεν εχω μαγειρέψει ποτέ αλλά εω φαει και μου αρέσει πολύ. Νομίζω οτι θα δωσει αλλη γλύκα στους γιγαντες!
ΑπάντησηΔιαγραφήβρε τηον ατιμο και δεν το εχω δοκιμασει αυτό φιλι κοριτσι μου !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή