Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συντηρούμε γεμιστά ντοματάκια με φέτα και μυρωδικά στο λάδι

Νέα λιχουδιά με βάση την ντομάτα σας έχουμε και πάλι! Ίσως λίγο πιο μπελαλίδικη αυτή τη φορά, αλλά νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο. Σήμερα γεμίζουμε ντοματάκια με μια πάστα από φέτα και μυρωδικά και τα διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα γεμάτα λάδι στο ψυγείο για πολύ καιρό! Μεζεδάκι πρώτο σας λέμε. 

Υλικά:
500 γρ. ντοματάκια
150 γρ. φέτα
1 σκόρδο
λίγα κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
1-2 ξερές πιπερίτσες τσίλλι ή 1/2 κουτ. γλ. μπούκοβο
λίγα φύλλα βασιλικού
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε τα ντοματάκια και τα αδειάζουμε όπως θα κάναμε για να φτιάξουμε γεμιστά. Για να τα αδειάσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χερούλι ενός κουταλιού του γλυκού. Τοποθετούμε τα ντοματάκια  με το άνοιγμα προς τα κάνω, πάνω σε αρκετά φύλλα απορροφητικού χαρτιού. 

2. Παίρνουμε τη φέτα και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε στο μπλέντερ για να κάνουμε μια πάστα. Γεμίζουμε τα ντοματάκια με την πάστα. 


3. Στο μεταξύ αποστειρώνουμε τα βάζα μας και όταν είναι έτοιμα τα γεμίζουμε με τα ντοματάκια, σφηνώνοντάς καλά. Βάζουμε λίγα κλαδάκια θυμαριού και φύλλα βασιλικού στα βάζα και συμπληρώνουμε με το λάδι μέχρι να καλυφθούν όλα τα ντοματάκια. 


4. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα διατηρούμε στο ψυγείο. 

Πώς σας φαίνεται;; 


  

23 σχόλια:

  1. τελειο μου φαινεται! το θεμα ειναι με τι το σερβίρεις! προφανως ειναι σαν συνοδευτικό αλλά με τι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με όσπρια ή μεζέ για ούζο ή τσίπουρο ή σαν καναπεδάκια σε μπουφέ ή σαν ορεκτικό σε τραπέζι

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη ιδέα και ευκολη αφού οι ντοματούλες μπαίνουν ωμές.
    Ευχαριστούμε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικη ιδεα. Πολυ ευπαρουσιαστο και νοστιμο ορεκτικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απίθανο μεζεδάκι, μπράβο βρε κορίτσια με τις φοβερές ιδέες που μας δίνετε!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό θα πει "Κορίτσια για σπίτι"!!!!
    Και στην κουζίνα... και στη ραπτομηχανή... και στις χειροτεχνίες ΠΡΩΤΕΣ!!!!
    Μπράβο χρυσοχέρες μου, ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλε κοριτσια σας εχω και εγω κερασμα απο την περασμενη βδομαδα δεν περασατε να το παρετε http://katitimou.blogspot.gr/2013/07/blog-post_15.html
    μου φαινεται πολυ ομορφη η ιδεα θα δοκιμασω φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτικό μεζεδάκι, μπράβο κορίτσια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θαλεια Κεφαλονιά24 Ιουλίου 2013 στις 10:48 μ.μ.

    ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙ ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. A, κορίτσια, πολύς προβληματισμός έπεσε με τα συνοδευτικά!!! Βάλτε του δίπλα ελίτσες, κάππαρη, παξιμαδάκια κι ό,τι άλλο διαθέτει το ψυγείο. Η γιατί όχι να τα βάλετε μέσα σε μια πράσινη σαλάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιαμ, μιαμ θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!!! Θα είναι το τέλειο μεζεδάκι για το καλοκαίρι !!!! Να κάνω και μία ερώτηση...?
    Τα διατηρούμε στο ψυγείο και για πόσο?
    Αντε, να περάσουν και οι μέρες να τα πούμε κι από κοντά....
    Φιλάκια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ νόστιμο και δροσερό μεζεδάκι!!!Τέλεια ιδέα!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο μεζές που πάει παντού!τέλεια ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπόν, διατηρείστε όλο το περιεχόμενο σκεπασμένο με λάδι στο ψυγείο και τα ντοματάκια δεν θα πάθουν τίποτα. Το λάδι συμπεριφέρεται ως συντηρητικό και για να αποφύγετε να πήξει το ελαιόλαδο, βάλτε μισό σπορέλαιο και μισό ελαιόλαδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλώς σας βρήκα κορίτσια!!!Τα ντοματάκια φαίνονται υπέροχα!Θα τοπροσπαφήσω,αν και εγω δεν είμαι κορίτσι για σπίτι!!!Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κορίτσια για περάστε από το δικό σπιτάκι να παραλάβετε ένα βραβείο που σας περιμένει .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 4lifeidea.blogspot.gr

    ξέχασα να σας αναφέρω το σπιτάκι μου

    σας περιμένω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ ωραία ιδέα, κορίτσια!!! Πράγματι, πρέπει να είναι σούπερ μεζεδάκι!!!
    Τέλεια ιδέα!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πόσο καιρό διατηρούνται ? εγώ το έκανα αλά σε 10-15 ήμερες ξινίσανε και τα είχα στο ψυγείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαίρεται, πάει πολύ καιρός απ' όταν τα εφτιαξα τελευταία φορά και δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια ποσο μου κράτησαν. Σίγουρα πρέπει να είναι πάντα σκεπασμένα με λάδι, οπότε συμπληρώνεις όταν πέφτει η στάθμη του λαδιού για να μην εκτείθεται το περιεχόμενο στον αέρα και την υγρασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΟΟΛΑ!