Γεια σας φίλοι μου!
Αυτός ο μήνας είναι η γιορτή των παρασκευών για το σπίτι μας αφού όλα τα λαχανικά είναι στα φόρτε τους. Ήδη φτιάξαμε το κέτσαπ της χρονιάς κι αν θέλετε κι εσείς να πειραματιστείτε θα βρείτε τη συνταγή μας εδώ. Πριν ένα μήνα έπεσε στα χέρια μου και μια συνταγή από αγγλικό περιοδικό που με εξίταρε πολύ. Μαρμελάδα ντομάτας έλεγε και η φωτό ήταν πολλά υποσχόμενη. Τη δοκιμάσαμε και σας την παραθέτουμε. Ιδιαίτερη η γεύση της, αφού εμπλέκεται και το πορτοκάλι στη μέση αλλά και πικάντικη.
Υλικά για τρία βαζάκια
1.5 κιλό διάφορες ντομάτες
300 γρ. ζάχαρη λευκή
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. σπόροι κόλιαντρου
1 κουτ. γλ. κόκκοι μαύρου πιπεριού
2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι κι 1 λεμόνι
1. Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο τοποθετούμε χοντροκομμένες τις ντομάτες κι αρχίζουμε το βρασμό σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ βάζουμε όλα τα μπαχαρικά σε τηγάνι και τα καβουρδίζουμε μέχρι να αρχίσουν να αναδύουν τα αρώματά τους. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα, τα θρυμματίζουμε είτε στο μπλέντερ είτε στο γουδί.
2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τους χυμούς, το ξύσμα, το αλάτι και τη ζάχαρη στις ντομάτες και συνεχίζουμε το βρασμό σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο της κατσαρόλας.
3. Βράζουμε μέχρις ότου το μείγμα πάρει την υφή της μαρμελάδας, αλλά προσπαθώντας να μην παραλιώσουν οι ντομάτες για να διατηρήσει κάποια υφή η μαρμελάδα.
4. Τοποθετούμε το μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Η μαρμελάδα μας θα διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
Καλό υπόλοιπο Κυριακής!
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘυμάμαι που η μητέρα μου εφτιαχνε
ντοματάκι γλυκό του κουταλιού και είχε υπέροχη γεύση !!
Ευχαριστούμε !!!!!!!
Πολύ μου άρεσε η πρόταση σας. φτιάχνω μαρμελάδα πιπεριάς τώρα θα βάλω στο πρόγραμμα και μαρμελάδα ντομάτας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
πολυ ωραιο! Δεν το ηξερα οτι η ντοματα μπορει να γινει μαρμελαδα! καλη σου μερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ωραιο! Δεν το ηξερα οτι η ντοματα μπορει να γινει μαρμελαδα! καλη σου μερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκό ντοματάκι ήξερα, μαρμελάδα όμως όχι. Αν και δε το έχω με τις μαρμελάδες θα δοκιμάσω να τη φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩ!Ω!Ω!ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ!!!Ευχαριστουμε!!!!θα το τολμησω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή...irida...
Αντιγράφω συνταγή μαρμελάδας που με εξιτάρισε επίσης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και στις δυο σας!
Ήξερα το ντοματάκι γλυκό, τώρα έμαθα και την μαρμελάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω δοκιμάσει ποτέ,αλλά θα κάνω λίγη,γιατί με έφαγε η περιέργεια να δω πως θα είναι. Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε τρώω μαρμελάδες αλλά αυτή θα την δοκιμάσω γιατί λατρεύω τις τομάτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Ενδιαφέρουσα η εκδοχή που μάλλον προς τσάντνεϋ με πάει... Θα τη δοκιμάσω στα σίγουρα... Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Κορίτσια μου
ΑπάντησηΔιαγραφήομολογώ οτι στέκομαι επιφυλακτική μπροστά σε τούτη τη βερσιόν, γιατί ούτε και ντοματάκι γλυκό του κουταλιού έχω δοκιμάσει. Δεν είμαι τόσο ανοιχτή σε νέες ασυνήθιστες γεύσεις.
Αλήθεια θα μπορούσατε να δώσετε μία ιδέα τι επίγευση δίνει το συγκεκριμένο ή ζητάω πολλά;
Φιλάκια πολλά-πολλά
Λοιπόν, δεν είμαι και Μαμαλάκης αλλά είναι ελαφρώς πικάντικη, αρωματική και σχετικά γλυκιά παρασκευή. Χθες ήταν σκέτο όνειρο η μπρουσκετούλα μου με θρυμματισμένη φέτα κι από πάνω μαρμελάδα ντομάτας! Θα έλεγα να δοκιμάσεις έστω τη μισή ποσότητα αρχικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική πρόταση για μια μαρμελάδα πέρα από τα συνήθη!
ΑπάντησηΔιαγραφήZ.
χμμμμ, εξαιρετικά πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα. πες μου όμως πως την χρησιμοποιείς???
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αλμυρές γεύσεις Ευαγγελία μου είναι εξαιρετική! Με κρέας και τυρί όπως καταλαβαίνεις πάει μια χαρά. Αλλά και σε σαντουιτσάκια και μπέργκερ για μια πιο πλούσια γεύση αντί για ντομάτες ή κέτσαπ. Έτσι, για την αλλαγή...
ΑπάντησηΔιαγραφή