Γεια χαρά σε όλους!
Το μικρό αφιέρωμα στη συντήρηση της φράουλας συνεχίζεται και σας προσκαλούμε να πειραματιστείτε σε νέους τρόπους που επιτρέπουν να γευόμαστε αυτό το όμορφο φρούτο κι εκτός εποχής.
Σήμερα τη φράουλα την κάνουμε... παγάκι αφού πρώτα την κάνουμε σάλτσα με ένα εύκολο και γρήγορο τρόπο. Τα βήματα είναι τα ακόλουθα:
- Πλένουμε τις φράουλες, ακόμη κι εκείνες που έχουν αρχίσει να μαλακώνουν και μετά αφαιρούμε το κοτσάνι.
- Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα και πολτοποιούμε κάποιες για να απελευθερωθούν οι χυμοί τους.
- Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τις φράουλες να βράσουν κι ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην κολλήσουν. Σιγοβράσουμε για 15' περίπου, μέχρι οι χυμοί να συμπυκνωθούν και οι φράουλες να διαλυθούν.
- Προσθέτουμε λίγο μέλι ή ζάχαρη σε περίπτωση που θέλουμε πιο γλυκιά τη σάλτσα μας.
- Είναι πιθανό οι φράουλες να μην έχουν διαλυθεί εντελώς, οπότε ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή το μούλτι.
Η σάλτσα φράουλας είναι έτοιμη. Μπορούμε να τη συντηρήσουμε σε μπουκάλι ή τάπερ στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Διαφορετικά παίρνουμε παγοκυψέλες, τις γεμίζουμε με τη φράουλα και τις συντηρούμε στην κατάψυξη. Μην χρησιμοποιείσετε τις σύγχρονες παγοκυψέλες, γιατί η σάλτσα είναι πυχτή και θα παιδευτείτε υπερβολικά. Πάρτε τις παραδοσιακές με καπάκι που θα σας βολέψουν.
Τέλεια και αυτή η πρόταση για να διατηρήσουμε τις φράουλές μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Ευγενία μου!
Μα τι φοβερά νοικοκυροκόριτσα είσαστε εσείς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανη και αυτή η ιδέα που μας δίνετε!!
Φιλιά και στις δυο σας!!
Πολύ καλή πρόταση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο κορίτσια!!
Καλό μεσημέρι!!
Υπέροχη πρόταση!! Την φαντάζομαι ήδη πάνω σε παγωτάκι βανίλια με κομματάκια μπισκότου τριμμένα!!! χαχα! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο κόλπο για να έχουμε ανά πάσα στιγμή φράουλες για τα γλυκά μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά!
Κορίτσια τι τέλεια ιδέα!!! Μπράβο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ απίθανη ιδέα και πρόταση. Φιλιά καληνύχτας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦραουλοκατάσταση βλέπω και μ'αρέσει! Τέλεια ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπιθανη συνταγη !!!!θα την κανωωωωω!!!!!ευχαριστουμε για την υπεροχη προταση σας!!!!φιλιαα
ΑπάντησηΔιαγραφήωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήKathy by anthomeli
ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!
Λατρεύω τις φράουλες! Ωραία η ιδέα της σάλτσας σε παγοθήκες! Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυγενία μου, οι ιδέες σου είναι πάντα μοναδικές και πολύ χρήσιμες! Σ'ευχαριστούμε.... φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη ιδεα και νοστιμηηηηηηηη!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το δοκιμάσω σήμερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνω και εγώ τέτοια σχέδια πάνω σε ύφασμα, αλλά εγώ τα γαζώνω και είναι πιο σύνθετο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ενδιαφέρει η δεύτερη τεχνική, αλλά ένα χαρτί που πήρα εγώ και το χρησιμοποίησα ξεκολλούσε.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ.