Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η sauce φραουλας γίνεται παγάκι και συντηρείται στην κατάψυξη

Γεια χαρά σε όλους!

Το μικρό αφιέρωμα στη συντήρηση της φράουλας συνεχίζεται και σας προσκαλούμε να πειραματιστείτε σε νέους τρόπους που επιτρέπουν να γευόμαστε αυτό το όμορφο φρούτο κι εκτός εποχής. 

Σήμερα τη φράουλα την κάνουμε... παγάκι αφού πρώτα την κάνουμε σάλτσα με ένα εύκολο και γρήγορο τρόπο. Τα βήματα είναι τα ακόλουθα: 

  1. Πλένουμε τις φράουλες, ακόμη κι εκείνες που έχουν αρχίσει να μαλακώνουν και μετά αφαιρούμε το κοτσάνι. 
  2. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα και πολτοποιούμε κάποιες για να απελευθερωθούν οι χυμοί τους. 
  3. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τις φράουλες να βράσουν κι ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην κολλήσουν. Σιγοβράσουμε για 15' περίπου, μέχρι οι χυμοί να συμπυκνωθούν και οι φράουλες να διαλυθούν. 
  4. Προσθέτουμε λίγο μέλι ή ζάχαρη σε περίπτωση που θέλουμε πιο γλυκιά τη σάλτσα μας. 
  5. Είναι πιθανό οι φράουλες να μην έχουν διαλυθεί εντελώς, οπότε ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή το μούλτι. 
Η σάλτσα φράουλας είναι έτοιμη. Μπορούμε να τη συντηρήσουμε σε μπουκάλι ή τάπερ στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Διαφορετικά παίρνουμε παγοκυψέλες, τις γεμίζουμε με τη φράουλα και τις συντηρούμε στην κατάψυξη. Μην χρησιμοποιείσετε τις σύγχρονες παγοκυψέλες, γιατί η σάλτσα είναι πυχτή και θα παιδευτείτε υπερβολικά. Πάρτε τις παραδοσιακές με καπάκι που θα σας βολέψουν.
Η σάλτσα φράουλας συνοδεύει παγωτά,  βάφλες, pancakes, γιαούρτι, γίνεται η βάση για καλοκαιρινά κοκτέιλ, ...κι ό,τι άλλο σκεφτείτε εσείς!     

16 σχόλια:

  1. Τέλεια και αυτή η πρόταση για να διατηρήσουμε τις φράουλές μας!
    Φιλιά Ευγενία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι φοβερά νοικοκυροκόριτσα είσαστε εσείς!!!
    Απίθανη και αυτή η ιδέα που μας δίνετε!!
    Φιλιά και στις δυο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή πρόταση!!
    Μπράβο κορίτσια!!
    Καλό μεσημέρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη πρόταση!! Την φαντάζομαι ήδη πάνω σε παγωτάκι βανίλια με κομματάκια μπισκότου τριμμένα!!! χαχα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο κόλπο για να έχουμε ανά πάσα στιγμή φράουλες για τα γλυκά μας!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κορίτσια τι τέλεια ιδέα!!! Μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ απίθανη ιδέα και πρόταση. Φιλιά καληνύχτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φραουλοκατάσταση βλέπω και μ'αρέσει! Τέλεια ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. απιθανη συνταγη !!!!θα την κανωωωωω!!!!!ευχαριστουμε για την υπεροχη προταση σας!!!!φιλιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λατρεύω τις φράουλες! Ωραία η ιδέα της σάλτσας σε παγοθήκες! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευγενία μου, οι ιδέες σου είναι πάντα μοναδικές και πολύ χρήσιμες! Σ'ευχαριστούμε.... φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάνω και εγώ τέτοια σχέδια πάνω σε ύφασμα, αλλά εγώ τα γαζώνω και είναι πιο σύνθετο.
    Με ενδιαφέρει η δεύτερη τεχνική, αλλά ένα χαρτί που πήρα εγώ και το χρησιμοποίησα ξεκολλούσε.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΟΟΛΑ!