Χαιρετώ την πιο όμορφη ιντερνετική παρέα!
Ελπίζω ν' απολαύσατε τις μέρες των Χριστουγέννων με τους αγαπημένους σας και να τα περάσατε πραγματικά όμορφα. Εμείς συνεχίζουμε να περνάμε οικογενειακές στιγμές στην Αθήνα και ειδικά η παραμονή των Χριστουγέννων ήταν πολύ ξεχωριστή! Για εκείνη τη βραδιά την τιμητική της είχε η σπάτουλα, αυτή η μοναδική καρυδόπιτα που μας παρουσίασε η Κική πρόσφατα και σας συστήνω να τη δοκιμάσετε. Στο σπίτι μας έγινε τόσο ανάρπαστη που δεν πρόλαβε καν να φωτογραφηθεί!
Τώρα πλέον οδεύοντας προς την Πρωτοχρονιά και τη γιορτή του Βασίλη, όλο και κάτι ετοιμάζουμε για τους φίλους μας. 'Ετσι αρχίσαμε τις μαγειρικές πρόβες κι ετοιμασίες από καιρό και τις προάλλες, ζυμώσαμε για πρώτη φορά ζύμη για κρουασάν ακολουθώντας τις οδηγίες του Michel Roux από το βιβλίο του "Ζύμες" (ένα από τα αγαπημένα της βιβλιοθήκης μας).
Το πείραμα πέτυχε κι έτσι σήμερα αρχίσαμε ξανά αυτό το περίεργο ζύμωμα, αφήνοντας το ζυμαράκι μας στο ψυγείο για 5 ώρες ενώ μετά του ενσωματώσαμε μια πλάκα βούτυρου.
Έπειτα το ανοίξαμε με τον πλάστη σε μεγάλο φύλλο, το διπλώσαμε στα 3 και το ξεκουράσαμε για 30' στο ψυγείο.
Αφού επαναλάβαμε την τελευταία φάση για 2 φορές ήμασταν έτοιμοι να ετοιμάσουμε 2 μπαγκέτες με γέμιση pesto βασιλικού και φυσικά κρουασάν.
Τα τυλίξαμε προσεχτικά σε λαδόκολλα και μεμβράνη και τα βάλαμε στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η στιγμή για να αποψυχθούν, να φουσκώσουν, να ψηθούν και να σερβιριστούν.
Κι αν οργανώνετε κι εσείς κάτι για να υποδεχθείτε τη νέα χρονιά μπορείτε να πάρετε ιδέες για την οργάνωση του τραπεζιού σας εδώ. Αν τώρα ψάχνετε ιδέες για εύκολες συνταγές ρίξτε μια ματιά κι εδώ. Τέλος, τι θα λέγατε να κάνετε τη διαφορά με ένα cheese and wine party, το οποίο δεν είναι πολυ απαιτητικό σε επίπεδο προετοιμασίας;
Φιλάκια πολλά και καλώς να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά!
Ευγενία