Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Έχουμε γενέθλια, κερνάμε ζουμερό γλυκάκι!!

Γεια σας και πάλι!!! Ναι, ναι, ο Βασίλης μου έχει γενέθλια σήμερα κι εγώ του ετοίμασα εύκολο και ζουμερό γλυκάκι. Κι όλως τυχαίως (χμ....) το βρήκα στο νέο περιοδικό του Jamie και σας το προτείνω: τάρτα με βάση σφολιάτας, κρέμα και δροσερά φρούτα εποχής. Στην αυθεντική συνταγή παρουσιάζεται με φράουλες αλλά αφού εγώ δεν κατάφερα να βρω, τις αντικατέστησα με ωραιότατα ροδάκινα, νεκταρίνια και κεράσια. 


Η διαδικασία ήταν πολύ απλή αφού πρώτα έψησα ένα φύλλο σφολιάτας ανάμεσα σε λαδόκολλες και βάζοντας ένα ταψί από πάνω ως βάρος για να μην φουσκώσει. Πέντε λεπτά πριν την ξεφουρνίσω την πασπάλισα με ζάχαρη άχνη για να καραμελώσει η επιφάνεια. 


Μετά έφτιαξα την κρεμούλα, της οποίας τη συνταγή σας δίνω παρακάτω κι ένα απλό γλάσο με ζάχαρη άχνη και λεμόνι. 

Η σύνθεση ήταν απλούστατη: πάνω στην κρύα σφολιάτα έστρωσα την κρέμα, από πάνω μπήκαν τα φρούτα και ράντισα με το γλάσο. Περίμενε υπομονετικά στο ψυγείο μέχρι να επιστρέψει ο εορτάζων από τη δουλειά για να γιορτάσουμε παρέα τα γενέθλια. 

Αυτό ήταν!!! Απλό μεν, τραγανό και γευστικό δε.

Για την κρέμα χρειαζόμαστε:
80 γρ. ζάχαρη
5 μεγάλους κρόκους αυγών
25 γρ. custard powder (είναι άμυλο αραβοσίτου, θα το βρείτε δίπλα στις κρέμες άνθους αραβοσίτου)
225 μλ. γάλα
300 μλ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
1 λοβό βανίλιας

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και την custard powder μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά ζεσταίνουμε το γάλα, τη μισή κρέμα γάλακτος και τους σπόρους της βανίλιας. Όταν πάρουν μια βράση αποσύρουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην ψηθούν και κόψουν. 

Μεταφέρουμε το νέο μείγμα στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να κοχλάσει και να δέσει η κρέμα. Τη μεταφέρουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνειά της για να αποτρέψουμε το σχηματισμό υδρατμών και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Έπειτα την χτυπάμε για να αποκτήσει λεία υφή. 

Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε στην κρύα κρέμα με απαλές κινήσεις.

  
Σας αφήνω και βέβαια θα επανέλθω με θέμα γενεθλίων μιας και η Ευαγγελία μας ετοίμασε φωτορεπορταζ από το πάρτι της Ειρήνης που έγινε τριών χρονών!!    

11 σχόλια:

  1. χρόνια πολλά!!!! Υπέροχο γλυκό!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ λαχταριστό το γλυκάκι σου, Ευγενία!!!!!!!!
    Να τον χαίρεσαι τον Βασίλη σου! Χρόνια του πολλά!!
    Φιλάκια και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια σας πολλά!!!Πολύ λαχταριστό το γλυκάκι σου.Να τον χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τον χαίρεσαι, να τον χαίρεσαι!
    Και να τον γλυκαίνεις πάντα τόσο όμορφα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύχρονος ο Βασίλης σου,χαρούμενος και ευτυχισμένος.Το γλυκάκι σου δροσερό και φρουτενιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρονια πολλα να τον χαιρεσαι!!!!!!
    Το γλυκακι τελειο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ♬✿゚。ه
    Que delícia!!! Apresentação colorida e saborosa.

    Bom fim de semana, com tudo de bom!
    Beijinhos.
    ╰╮✿
    ✿✿ه° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύχρονος να είναι ο Βασίλης, να είναι γερός και να τον χαίρεσαι!!!
    Το γλυκάκι φαίνεται πεντανόστιμο!!!
    Καλό σ/κ!!!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια του πολλά, να τον χαίρεστε!
    Το γλυκάκι σουπερ δροσερό και καλοκαιρινό!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΟΟΛΑ!