Γεια σας και πάλι!!! Ναι, ναι, ο Βασίλης μου έχει γενέθλια σήμερα κι εγώ του ετοίμασα εύκολο και ζουμερό γλυκάκι. Κι όλως τυχαίως (χμ....) το βρήκα στο νέο περιοδικό του Jamie και σας το προτείνω: τάρτα με βάση σφολιάτας, κρέμα και δροσερά φρούτα εποχής. Στην αυθεντική συνταγή παρουσιάζεται με φράουλες αλλά αφού εγώ δεν κατάφερα να βρω, τις αντικατέστησα με ωραιότατα ροδάκινα, νεκταρίνια και κεράσια.
Η διαδικασία ήταν πολύ απλή αφού πρώτα έψησα ένα φύλλο σφολιάτας ανάμεσα σε λαδόκολλες και βάζοντας ένα ταψί από πάνω ως βάρος για να μην φουσκώσει. Πέντε λεπτά πριν την ξεφουρνίσω την πασπάλισα με ζάχαρη άχνη για να καραμελώσει η επιφάνεια.
Μετά έφτιαξα την κρεμούλα, της οποίας τη συνταγή σας δίνω παρακάτω κι ένα απλό γλάσο με ζάχαρη άχνη και λεμόνι.
Η σύνθεση ήταν απλούστατη: πάνω στην κρύα σφολιάτα έστρωσα την κρέμα, από πάνω μπήκαν τα φρούτα και ράντισα με το γλάσο. Περίμενε υπομονετικά στο ψυγείο μέχρι να επιστρέψει ο εορτάζων από τη δουλειά για να γιορτάσουμε παρέα τα γενέθλια.
Αυτό ήταν!!! Απλό μεν, τραγανό και γευστικό δε.
Για την κρέμα χρειαζόμαστε:
80 γρ. ζάχαρη
5 μεγάλους κρόκους αυγών
25 γρ. custard powder (είναι άμυλο αραβοσίτου, θα το βρείτε δίπλα στις κρέμες άνθους αραβοσίτου)
225 μλ. γάλα
300 μλ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
1 λοβό βανίλιας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και την custard powder μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά ζεσταίνουμε το γάλα, τη μισή κρέμα γάλακτος και τους σπόρους της βανίλιας. Όταν πάρουν μια βράση αποσύρουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην ψηθούν και κόψουν.
Μεταφέρουμε το νέο μείγμα στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να κοχλάσει και να δέσει η κρέμα. Τη μεταφέρουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνειά της για να αποτρέψουμε το σχηματισμό υδρατμών και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Έπειτα την χτυπάμε για να αποκτήσει λεία υφή.
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε στην κρύα κρέμα με απαλές κινήσεις.
Σας αφήνω και βέβαια θα επανέλθω με θέμα γενεθλίων μιας και η Ευαγγελία μας ετοίμασε φωτορεπορταζ από το πάρτι της Ειρήνης που έγινε τριών χρονών!!
χρόνια πολλά!!!! Υπέροχο γλυκό!!! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστό το γλυκάκι σου, Ευγενία!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τον χαίρεσαι τον Βασίλη σου! Χρόνια του πολλά!!
Φιλάκια και καλό ξημέρωμα!
Χρόνια σας πολλά!!!Πολύ λαχταριστό το γλυκάκι σου.Να τον χαίρεσαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τον χαίρεσαι, να τον χαίρεσαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι να τον γλυκαίνεις πάντα τόσο όμορφα!
Φιλιά!
Πολύχρονος ο Βασίλης σου,χαρούμενος και ευτυχισμένος.Το γλυκάκι σου δροσερό και φρουτενιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρονια πολλα να τον χαιρεσαι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκακι τελειο!!!!!!!
♬✿゚。ه
ΑπάντησηΔιαγραφήQue delícia!!! Apresentação colorida e saborosa.
Bom fim de semana, com tudo de bom!
Beijinhos.
╰╮✿
✿✿ه° ·.
Πολύχρονος να είναι ο Βασίλης, να είναι γερός και να τον χαίρεσαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκάκι φαίνεται πεντανόστιμο!!!
Καλό σ/κ!!!:)))
Να τον χαίρεσαι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
ΑπάντησηΔιαγραφήthank you
سعودي اوتو
Χρόνια του πολλά, να τον χαίρεστε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκάκι σουπερ δροσερό και καλοκαιρινό!
Φιλιά πολλά!!