Η Τσικνοπέμπτη κοντοζυγώνει και βεβαίως το ψήσιμο στα σπίτια είναι μια παράδοση που κρατάει καλά! Και γιατί να μη δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό φέτος, όπως για παράδειγμα μια κορεάτικη Bbq sauce που θα σας αρέσει πολύ. Εμείς τη δοκιμάσαμε προ καιρού και είχε επιτυχία!
Ρίξτε μια ματιά στα υλικά (για 6 άτομα):
4 κουταλιές ξύδι από ρύζι ή οποιοδήποτε άλλο
3 κουταλιές σόγια σως
4 κουταλιές καστανή ζάχαρη
ένα μικρό κομμάτι (2,5 εκ.) τζίντζερ ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1,5 κουταλιά τσίλι σως (εμείς δεν είχαμε και βάλαμε πιπεριά τσίλι)
4 κουταλιές κέτσαπ
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπρίκι το ξύδι και τη σόγια σως κι ανακατεύουμε. Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με μι κουταλιά νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά σιγοβράζουμε ώσπου να πάρει ένα βαθύ, καραμελένιο χρώμα. Όταν πήξει ρίχνουμε το ξύδι και τη σόγια. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες. Τότε προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σως ανακατεύοντας καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι η σως να πήξει να να πάρει μια μεταξένια υφή.
Χρησιμοποιήστε τη sauce με το συγκεκριμένο τρόπο: προτού αφαιρέσετε τα κρεατικά σας από την ψησταριά ή το φούρνο αλείψτε τα με τη σως και ψήστε για άλλα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να καραμελώσουν τα κοψίδια σας!
Ουάου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ!
Εννοείται θα την δοκιμάσω!
Φιλιά χρυσοχέρες μου!
Καλημέρα! Πρέπει να είναι πολύ ωραία η σάλτσα αυτή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Μας άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί....
ΑπάντησηΔιαγραφήγιαμι γιαμι! φαίνονται πεντανόστιμα και ψάχναμε κάτι διαφορετικό για αύριο! ευχαριστούμε για την ιδέα σίστερ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα και θα δοκιμαστεί σύντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ'αρέσουν τα συστατικά της!
Ζ.
Σκέτος Πειρασμός!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή