Πέρασε το Πάσχα και σας περίσσεψαν πολλά κουλουράκια, που βαρεθήκατε να τα τρώτε; Τότε ανήκετε στη δική μας περίπτωση. Και να φανταστείτε ότι εμείς δεν ψήσαμε, ήταν όλα δώρα. Ευτυχώς,ο Βασίλης είχε τη φαεινή ιδέα να τα μετασχηματίσουμε και δεν αντισταθήκαμε στην ιδέα του κορμού σοκολάτας.
Έπεσα κατευθείαν στη συνταγή του γνωστού Άκη και τα υλικά με ικανοποίησαν πάρα πολύ. Ούτε ωμά αυγά, ούτε κονιάκ, ούτε μίξερ. Η μοναδική δυσκολία ήταν να βράσω για 3 ώρες ζαχαρούχο γάλα ώστε να γίνει το γνωστό αργεντίνικο dulce de leche, κάτι σαν καραμέλα βουτύρου.
Κι αν σας φαίνεται βαρετό, δοκιμάστε το, γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο!!!!! Και βράστε πάνω από 1 βαζάκι, γιατί θα εξαφανιστεί εν ριπή οφθαλμού! Αλλά, για να αποφύγετε ατυχήματα, βράστε την κονσέρβα σε χαμηλή φωτιά και προσέξτε να είναι πάντα καλυμμένη με νερό, ειδάλλως υπάρχει πιθανότητα να σκάσει.
Ακολουθήστε τη βασική συνταγή και αντί για τα μπισκότα που αναγράφονται σπάστε σε χοντρά κομμάτια τα πασχαλινά κουλούρια σας κι αυτοσχεδιάστε καθώς στρώνετε τον κορμό.
Αφήστε τον στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον και μετά απολαύστε τον!!!! Θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
Εμείς έχουμε κι άλλα περισσεύματα, τα οποία προορίζονται για βάση cheesecake αλλά θα δοκιμάσουμε και κάτι περίεργο για τα ελληνικά δεδομένα σχετικά με τα πασχαλινά αυγά! Όπως καταλάβατε έχουμε μπόλικα leftovers, άρα αφορμή για πειράματα!
3 ΩΡΕΣ ΒΡΑΣΙΜΟ !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπαπαπα !
(μού' κατσε βαρύ)
αχ αυτο με το βρασιμο του ζαχαρουχου πως το βαριεμαι...
ΑπάντησηΔιαγραφήπαντως παρα πολυ καλη ιδεα αν και εγω τα κουλουρακια τα εχω ξεσκισει, τωρα τρωω και ενα κεηκ που εφτιαξα και εχει μεινει απο την προηγουμενη εβδομαδα, βαζοντας πανω παγωτο και σιροπι! μουρλια!
περιμενω να δω τι θα κανετε με τα αυγα αν και εγω τα δικα μου τα πεταξα και ας τα ειχα ψυγειο
koritsia omwrfo fenetai sthn prajh ua to dw den exw janakanh brasimo sto blaxas kai den jerw an to kataferw alla ua to prospauisw filakia.......
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σας προκομμένα κορίτσια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι νοστιμιά φτιάξατε!!
Περιμένουμε και την συνέχεια των leftovers εννοείται!
Φιλιά!
Πω Πω !!!!!!!!!!φαίνεται φανταστικό
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι η ώρα είναι δύσκολή........τι μου κάνετε αχ!!!!!!!!
Θα το προσπαθήσω και εγώ.
Θα σας περιμένω και από μένα να τα λέμε ... φιλάκια πολλά.
Ευγενία,νοστιμόταο φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξίζουν οι τρεις ώρες βράσιμο,΄εχω φτιάξει και είναι τέλεια η γεύση του-καραμελένια!
Φιλιά!
Καλημέρα κορίτσια!!Τέλεια συνταγή!!Κρίμα πού τά έφαγαν όλα τά κουλούρια πού είχα φτιάξη!!Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπόλικα leftovers, άρα αφορμή για πειράματα! -> και χώρο για επιπλέον κιλά! αχ.... :(
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο και λαχταριστο! Αλλα κουλουρακια γιοκ για μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια πολλα
Τι ωραία ιδέα να βάλεις dulce de leche στον κορμό! Σίγουρα θα δίνει απίστευτη νοστιμιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥποθέτω μετά από αυτό το γλύκισμα, τα κουλουράκια σας εξαφανίστηκαν τάχιστα!
Φιλιά πολλά!
Φαίνεται πολύ νόστιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Απα, πα, ποιος κάθεται να βράσει
ΑπάντησηΔιαγραφή3 ώρες......
Φαίνεται υπέροχη συνταγή,
για υπομονετικούς !!!!!!!
Φοβερή ιδέα ο κορμός με τα κουλουράκια! Αλλά να σας πω ένα μυστικό;;; Εγώ το ζαχαρούχο το βράζω στη χύτρα... Με μπόλικο νερό να καλύπτει τις κονσέρβες - εννοείται ότι και εγώ δεν βράζω μόνο μία - για 20 μόλις λέπτα! Μην το φοβηθείτε! Δοκιμάστε το!
ΑπάντησηΔιαγραφήñam ñam! jajaja
ΑπάντησηΔιαγραφήesta para comérseloooo
Besos
Victoria
Καλησπέρα κορίτσια.Συναρπαστική η ιδέα του κορμού με τα περισσευούμενα κουλουράκια..Εξαιρετικό το μπλόγκ σας,γράφτηκα μέλος και θα σας επισκέπτομαι!θα χαρω να περάσετε και από το δικό μου σπιτάκι ,να με διαβάσετε και να σας κεράσω ένα μουσικο-ποιητικό κοκτέιλ!!καλό βραδάκι!Κέιτ.
ΑπάντησηΔιαγραφή