Γεια σας και πάλι!
Επιστρέφουμε στο αφιέρωμα για τις φράουλες με μια τελευταία ανάρτηση γεμάτη γευστικές προκλήσεις!!
Αρχίζουμε με τη φραουλένια βότκα. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην Πολωνία οι αρωματισμένες βότκες είναι κάτι σύνηθες. Στο περσινό μας ταξίδι είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποιες.
Για να φτιάξουμε τη δική μας εκδοχή με αυτό το υπέροχο, παλλόμενο χρώμα θα χρειαστούμε 500γρ. φράουλες και δύο φλ. τσαγιού βότκα. Δεν χρειάζεται να είναι εξαιρετικής ποιότητας!
φραουλένια βότκα |
Βάζουμε τα δύο υλικά σε γυάλινο βάζο για μια εβδομάδα. Φυλάσσουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος και ανακινούμε κάπου κάπου. Οι φράουλες θα αποχρωματιστούν σχεδόν ολοσχερώς!
το άρωμα είναι υπέροχο, έχουν εκχυλιστεί όλες οι ουσίες του φρούτου |
Μετά το πέρας της εβδομάδας σουρώνουμε τη βότκα σε ένα μπωλ και πιέζουμε τις φράουλες με ένα κουτάλι για να βγουν όλοι οι χυμοί.
Ξανασουρώνουμε και φυλάσσουμε σε καθαρό γυάλινο μπουκάλι. Αυτό ήταν! Καθόλου δύσκολο, αλλά εξαιρετικά πρωτότυπο. Πίνεται κρύα ή γίνεται βάση για διάφορα κοκτέιλς. Μια βόλτα στο διαδίκτυο θα σας δώσει ιδέες!
Για το φραουλένιο ξύδι θα χρειαστούμε 500γρ. κομμένες φράουλες και δύο φλ. τσαγιού λευκό ξύδι. Βάζουμε τα υλικά σε γυάλα για 7-15 μέρες σε σκιερό και δροσερό μέρος. Ανακινούμε κάθε τόσο και μέτα την έβδομη μέρα δοκιμάζουμε το ξύδι. Ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της φράουλας αποφασίζουμε πότε θα σουρώσουμε το ξύδι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που κάναμε και στη βότκα μόνο που εδώ είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε τουλουπάνι για να πάρουμε ένα πιο "καθαρό" ξύδι.
το λευκό ξύδι χρωματίστηκε από τις χρωστικές της φράουλας |
Χρησιμοποιείστε το για τις σαλάτες σας ετοιμάζοντας τη δική σας βινεγκρέτ!
Φιλάκια πολλά
Υπέροχη ανάρτηση! Ερώτηση: Μήπως να μετονομάζατε την φραουλένια βότκα σε λικέρ φράουλας;; Γιατί κάπως έτσι είναι το λικέρ φράουλας μόνο που προσθέτουμε και σιρόπι!! Το φραουλένιο ξύδι φαίνεται ενδιαφέρον! Καλό σας βράδυ! Φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεθυστική ανάρτηση κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το φραουλένιο χρώμα είναι απίθανο!
Καλό βραδυ!
Καλη εβδομαδα να εχεις,με τη δροσια και τα αρωματα της φραουλας.
ΑπάντησηΔιαγραφήTaelia, η διαφορά είναι όντως η ζάχαρη. Με τη ζάχαρη κάνουμε λικέρ, χωρίς ζάχαρη δίνουμε απλώς γεύση στη βότκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήooooπππ...εδώ είμαστε...
ΑπάντησηΔιαγραφήέχω φράουλες στη βεράντα μου που κρέμονται ολοκόκκινες σαν τα τσαμπιά...
έφτιαξα μαρμελάδα,σιρόπι,γλυκό και μπλάστρι για τη μουσούδα ( τίγκα στα αντιοξειδωτικά )...
κι έλεγα τί άλλο να κάνω...
το ξύδι σας ήρθε πάνω στην ώρα γιατί συνεχίζουν να βγάζουν και πόσες να φας κάθε μέρα...???
πολλές ευχαριστίες κορίτσια μου για τη συνταγή και την ιδέα...
φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα σε όλους...-:))
Οπως φτιάχνεις την βότκα, φτιάχνω το λικέρ φράουλα, μόνο που του προσθέτω και ζάχαρη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αρωματισμένη βότκα όμως ακούγεται εξίσου ενδιαφέρουσα.
Οσο για το ξύδι, θα το δοκιμάσω στα σίγουρα!
Φιλιά, καλό βράδυ!
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΑΣ ΒΟΤΚΑΣ!!!!!!ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!ΦΙΛΙΑ!!!
Το ξυδάκι με άρωμα φράουλας φαίνεται πολύ ενδιαφέρον! Ίσως το δοκιμάσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίες ιδέες!! Φαντάζομαι ότι μπορούμε να βάλουμε και άλλα φρούτα στην βότκα και να έχουμε και άλλες γεύσεις όπως π.χ βότκα με βερύκοκα. Την συνταγή αυτή για το ξύδι την έχω ακούσει και με ρόδι. Την δοκίμασα και είναι φανταστική!! Κορίτσια ευχαριστούμε για τις ωραίες ιδέες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φραουλένια βότκα υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην ονειρεύομαι με άφθονα παγάκια!
Φιλιά Ευγενία μου!
Ευγενία μου, την φραουλένια βότκα θα την φτιάξω σίγουρα, για τα καλοκαιρινά βράδια στην βεράντα με φίλους!! Να΄χεις μια υπέροχη εβδομάδα, φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει η ιδέα για την φραουλένια βότκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦραουλένια βότκα ουάου και είναι πανεύκολο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπω απλα φραουλες κι οτι εχει το αρωμα τους!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυγενία,τι όμορφο χρώμα,που έχουν και τα δυο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τη βότκα το ήξερα,μα το ξιδάκι θα είναι μοναδικά αρωματισμένο-αύριο θα αγοράσω και βάζω μπρος.
Φιλιά!
Γλυκό και λικέρ φράουλας έκανα αλλά για το ξυδάκι δεν είχα ιδέα!!Και φαίνεται τόσο ενδιαφέρον !!!Ευχαριστώ κορίτσια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια καλημέρα κι ευχαριστούμε για τη συνταγή.Πολύ ενδιαφέρον το ξύδι φράουλας.Θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΧ ΤΙ ΌΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήkalo
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε κοριτσια το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι εγω αναρωτιέμαι
ΑπάντησηΔιαγραφήναι και εγω
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κυρίως χρησιμοποιείται άνετα στις σαλάτες, ειδικά αν βάλετε φράουλες και ξυρους καρπούς. Στο ίντερνετ θα βρείτε αρκετές βινεγκρετ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινεται τοσο νοστιμη :Ρ Μμμ νομιζω θα την δοκιμάσω και εγω! Ευχαριστώ για την ιδέα ειναι αρκετά ευκολο!!
ΑπάντησηΔιαγραφή