Γεια σας, γεια σας!!!
Ξέρω, ξέρω και τ' ομολογώ... τεμπέλιασα, βαριόμουνα ν'ανοίξω τον υπολογιστή και να μπω στη διαδικασία να γράψω έστω και μια φρασούλα. Απ' την άλλη ήταν και τα γενέθλια του Βασίλη και μαγείρευα και ψώνιζα για κάνα διήμερο. Μου βγήκαν τα χέρια, αλλά άντεξα! Τα περάσαμε τόσο ωραία και τα μεζεδάκια μας ήταν πολύ πετυχημένα. Γι' αυτό και σκέφτηκα να μοιραστώ αυτές τις μέρες τις συνταγές μου μαζί σας, ώστε να τις δοκιμάσετε κι εσείς!
Σήμερα, λοιπόν διάλεξα να σας παρουσιάσω δυο σουβλάκια τόσο καλοκαιρινά κι ανάλαφρα, που δε θέλουν και καμια σπουδαία προετοιμασία! Εφοδιαστείτε με φρέσκο τόνο και γαρίδες. Ναι, ναι τα σουβλάκια μας είναι θαλασσινά!
Ξέρω, ξέρω και τ' ομολογώ... τεμπέλιασα, βαριόμουνα ν'ανοίξω τον υπολογιστή και να μπω στη διαδικασία να γράψω έστω και μια φρασούλα. Απ' την άλλη ήταν και τα γενέθλια του Βασίλη και μαγείρευα και ψώνιζα για κάνα διήμερο. Μου βγήκαν τα χέρια, αλλά άντεξα! Τα περάσαμε τόσο ωραία και τα μεζεδάκια μας ήταν πολύ πετυχημένα. Γι' αυτό και σκέφτηκα να μοιραστώ αυτές τις μέρες τις συνταγές μου μαζί σας, ώστε να τις δοκιμάσετε κι εσείς!
Σήμερα, λοιπόν διάλεξα να σας παρουσιάσω δυο σουβλάκια τόσο καλοκαιρινά κι ανάλαφρα, που δε θέλουν και καμια σπουδαία προετοιμασία! Εφοδιαστείτε με φρέσκο τόνο και γαρίδες. Ναι, ναι τα σουβλάκια μας είναι θαλασσινά!
Σουβλάκια τόνου
Πάρτε από τον ψαρά σας τόνο (2,90 ευρώ/κιλό), ζητήστε του να τον φιλετάρει και να αφαιρέσει κόκκαλα και πέτσα. Κόψτε τον σε μεγαλούτσικα μπαστούνια και βάλτε τον σε μπολ. Αλάτιστε και πιπερώστε, αφήστε τον για ώρα στο ψηγείο για να μαριναριστεί. Περάστε τα μπαστούνια ψαριού σε ξυλάκια για σουβλάκια και ψήστε τα. Εμείς τα ψήσαμε στα κάρβουνα και ήταν τέλεια. Βέβαια, και η κουζίνα σας μια χαρά θα τα μαγειρέψει σε περίπτωση που βαριέστε το BBQ! Μην τα παραψήσετε, για να παραμήνουν ζουμερά.
Γαρίδες σουβλάκι
Αφαιρέστε το κέλυφος και το κεφάλι κι αφήστε μόνο την ουρά για όμορφο εφέ. Βάλτε τες σε μπολ και αναμείξτε με αλάτι, λάδι, πιπέρι καγιέν, και μια σκελίδα σκόρδο τριμμένο. Αφήστε τες στο ψηγείο για το ελάχιστο μια ώρα να μαριναρστούν. Μετά περάστε την κάθε γαρίδα σε ξυλάκι για σουβλάκι. Περάστε την από την ουρά ώστε να τοποθετηθεί όλο το σώμα κατά μήκος του ξύλου. Ψήστε πάλι στα κάρβουνα αν δεν βαριέστε ή στο φούρνο. Προσοχή, θέλουν ελάχιστο ψήσιμο, ειδάλλως χάνουν την ουσιά τους κι αφυδατώνονται!
Αφαιρέστε το κέλυφος και το κεφάλι κι αφήστε μόνο την ουρά για όμορφο εφέ. Βάλτε τες σε μπολ και αναμείξτε με αλάτι, λάδι, πιπέρι καγιέν, και μια σκελίδα σκόρδο τριμμένο. Αφήστε τες στο ψηγείο για το ελάχιστο μια ώρα να μαριναρστούν. Μετά περάστε την κάθε γαρίδα σε ξυλάκι για σουβλάκι. Περάστε την από την ουρά ώστε να τοποθετηθεί όλο το σώμα κατά μήκος του ξύλου. Ψήστε πάλι στα κάρβουνα αν δεν βαριέστε ή στο φούρνο. Προσοχή, θέλουν ελάχιστο ψήσιμο, ειδάλλως χάνουν την ουσιά τους κι αφυδατώνονται!
Είμαι σίγουρη ότι θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας, γιατί είναι ανάλαφρα, καλοκαιρινά και διαφορετικά!!
Πραγματικά πολύ καλοκαιρινές και οι δυο προτάσεις σας κορίτσια, και σίγουρα πολύ νόστιμες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας λείψατε!
Φιλάκια!
Μμμ νόστιμα σουβλάκια!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!!!!!
Λείψατε, κοριτσάκια....
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι συνταγές πολύ καλή πρόταση !!Ευχαριστούμε!!!
Επιτέλους κάτι διαφορετικό και να φανταστώ και με χαμηλά λιπαρά εεε;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάαααα!!!
πολυ ωραιες συνταγες!!!μ αρεσει που εχει αλασσινα αυτο τ σουβλακι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία τα σουβλάκια σου Ευγενία μου...να είσαι καλά...Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σας βρήκα, εσάς και το ωραίο blog σας! Πρωτότυπα σουβλάκια πράγματι!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://mysweetartmosphere.blogspot.com/