Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Κρέμα λεμόνι να την φας ...στο ποτήρι!

Kαι τι καλύτερο μετά από τη συνταγή για τη σπιτική λεμονάδα, μια συνταγή για μια κρέμα λεμόνι, που και ελαφριά είναι και αλλάζει τη γεύση μας μετά από ένα γεύμα. Επίσης είναι πολύ δροσιστική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολλές συνταγές, αλλά και με άλλες γεύσεις.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 4-6 άτομα:

500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (μην κάνετε περικοπές...δε θα σταθεί η κρέμα)
110 gr ζάχαρη
50-60 ml χυμό λεμονιού (ένα με ενάμιση λεμόνι)
ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Βάζουμε στην κρέμα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βάζουμε να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει και να φουσκώνει, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμη. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτάκια να κρυώσει ελαφρώς. Μοιράζουμε σε μπολάκια ή καλύτερα ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να σταθούν.
Μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια από μπισκότα, πριν βάλουμε την κρέμα στα μπολάκια, εάν μας αρέσει να ποτίσουν και να είναι μαλακά όταν τα τρώμε. Εάν προτιμούμε τραγανά τα μπισκότα, τότε κάνουμε τρίμματα τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο, όπως στο cheesecake και τα προσθέτουμε από πάνω αφού πήξει η κρέμα.

Τολμήστε να αντικαταστήσετε το χυμό λεμονιού με άλλο υγρό, όπως σιρόπι από γλυκό του κουταλιού. Εμείς κάναμε και μια δόση με σιρόπι από σπιτικό γλυκό φράουλα και προσθέσαμε μια φραουλίτσα από το γλυκό κουταλιού πάνω από την κρέμα, μόλις αυτή κρύωσε.

Καλή σας απόλαυση!!

14 σχόλια:

  1. Τι τέλεια και εύκολη συνταγή. Θα το προσπαθήσω το βράδυ. Να είσαι καλά. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκέτη απόλαυση για όσους αγαπούν το λεμονάκι, όπως εγώ!!
    Τέλειο κορίτσια!!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μ αρεσει πολύ το λεμονι σε γλυκα και το κραταω για μελλοντικη χρηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμ! Πολυ νοστιμες πρεπει να ειναι! Συμφωνω με την Ελπινικη!Το λεμονι στα γλυκα ειναι πολυ νοστιμο! Τρελαινομαι για μια καλη λεμονοπιτα! Νιαμ! Ευχαριστω πολυ για τη συνταγη αυτη, ειναι και ευκολη!!! Μπορει να τη δοκιμασω! Αχ! αυτος ο καιρος τι μας κανει ε; Δεν πηγες στην blogoσυναντηση; Εγινε τελικα; Τωρα σταματησε παλι! Ευχομαι να φτιαξει αυριο! Παω να τσεκαρω τον καιρο ;ο) Καλο σ/κο! Φιλια πολλα Ευγενια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευγενία τέλειο ακούγεται!!!
    Μυρσινάκι έγινε έγινε!!Αχ!γιατί δεν ήρθατε;;;
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eιρήνη, το ομολογώ...δείλιασα μπροστά σ' αυτό τον καιρό! Αχ, την επόμενη φορά τωρα. Κάτι θα μαγειρεύεται, δεν μπορεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλό κ εύκολο!!!Κ η ιδέα να βάλουμε σιρόπι πολύ καλή...Ευχαριστούμε!!!Φιλιά!!!

    el.mar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πρέπει να έχετε πολλλλλλάααα λεμόνια^^
    χαχαχα Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε, τι νοικοκυροκόριτσα είστε εσείς!!! Μου ήθρε μια λιγούρα για γλυκό μόλις διάβασα την ανάρτηση, το κρίμα στο λαιμό σας ότι ακολουθήσει...γιατί θ ακολουθήσει είναι σίγουρο, δεν θα περάσει έτσι!
    χαχαχα Καλή και γλυκειά εβδομάδα έστω και με 35% λιπαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mmmmm...πολύ δροσερή κρεμούλα!Ευχαριστούμε Ευγενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά, βλέπω σας άρεσε η κρέμα. Τη μοιράστηκε μαζί μας η Ευαγγελία. Είναι ένα από τα επιδόρπια του μεζεδοπωλείου της! Εν τω μεταξύ ο Blogger στο evacreates της κάνει νερά και δεν μπορεί να βάλει ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευγενία μου πάρα πολύ ωραίο...το γλυκάκι σου...το σημειώνω για να γίνει από τα must του καλοκαιριού.. Φιλάκια πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΟΟΛΑ!