Αυτό είναι το σοκολατένιο κέικ που εξαφανίστηκε σε μια μέρα! Το βρήκαμε στο βιβλίο "Cookbook for Girls", που παραγγείλαμε από το Amazon μαζί με άλλα βιβλία χειροτεχνίας. Πρόκειται για μια παρόρμηση της τελευταίας στιγμής, μιας και μας δελέασε τόσο η εικονογράφηση. Πραγματικά χαριτωμένη κι 100% girlie!!
Η πρώτη συνταγή που δοκιμάσαμε είναι αυτό το κέικ και τη μοιραζόμαστε μαζί σας!
Υλικά:
Για το κέικ
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά χτυπημένα
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. σκόνη κακάο (3 κουταλιές σούπας γεμάτες)
1 κουταλάκι bakin powder
30 μλ. γάλα (3 κουταλιές σούπας)
Για τη σοκολάτα γκανας (ganache)
200 μλ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
200 γρ. σοκολάτα μαύρη, καλής ποιότητος
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα 2 στρογγυλά ταψιά της ίδιας διαμέτρου (20 εκ.). Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ μέχρι να αποκτήσουν μια απαλή, πηχτή υφή. Μοιράζουμε το μίγμα στα δύο ταψιά και ψήνουμε για 20 λεπτά. Μόλις ψηθούν, κρυώνουμε τα κέικ πάνω σε σχάρες.
Για την επικάλυψη της γκανάς κάνουμε το εξής: σε τηγάνι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και μόλις αρχίζει να παίρνει μια βράση το μίγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σύνθεση:
Βάζουμε τον πρώτο δίσκο σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω μέρος από τη σοκολάτα για να κάνουμε μια στρώση. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο δίσκο του κέικ και καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη σοκολάτα. Αν θέλουμε, διακοσμούμε με τρούφα, φλύδες σοκολάτας, κ.α.
Πραγματικά πρόκειται για ένα γρήγορο και πολύ αφράτο γλυκο. Μοιάζει πολύ με αυτά που σερβίρουν σε καφετέριες και είναι τόσο κολαστικά!!!
Καλή επιτυχία!
Πρέπει να είναι κόλαση...Αχ!τι μας κάνετε μεσημεριάτικα..να ξεκουβαλιόμαστε να τρέχουμε σούπερ μάρκετ;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Αχ, για καλό τα γράφετε αυτά κορίτσια μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω, πω φαινεται τέλειο! Ευτυχώς εχουν μείνει λίγα μηλοπιτάκια από χθες και θα υποκαταστήσουν το σοκολατένιο πειρασμό σας- για σήμερα τουλάχιστον...
κορίτσια, δοκιμάστε να το φτιάξετε με την πρώτη ευκαιρία! Είναι το πιο ζουμερό κέικ που γίνεται εύκολα και πατεσπάνι, αλλά και η κρέμα...μμμμ! Τι να λέμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήWOW!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφήνω τις ενοχές στην άκρη και σερβίρομαι μεγάααλο κομμάτι!!!
Το βιβλίο φαίνεται πολύ καλό, το βαλα στο μάτι!
Φιλιά!!!
αυτό είναι που λέμε σοκόλαση!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, βρε κορίτσια, τι μας κάνετε;;;; Ακόμα δεν εχω συνέλθει από την διπλή δόση μακαρονόπιτας που έφαγα το Σάββατο (στην οποία πρόσθεσα και μπείκον!!!). Τώρα περιμένω να διπλασιαστεί η ζύμη για τα ρολάκια κανέλας της Ειρήνης...Το κεικ θα το αφήσω για τα γενέθλια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαινεται πεντανοστιμο. κοριτσια νομιζω οτι μολις με καταστρεψατε γιατι απλα δεν θα καταφερω να αντισταθω κ να μην τ φτιαξω!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΚΥΛΟΣ ΓΛΥΚΑΤΖΟΥ ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ!!!!!!!111ΚΛΑΨ!!!!!!!!!!1ΑΧ!!!!!!!!1ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφήpe8ainw!
ΑπάντησηΔιαγραφήουπς ! ακουσα σοκολάτα και μαζεύτηκα !!! τι θα κάνουμε βρε παιδιά με την σοκολατομάνια μας ???
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο το γλυκάκι σου Ευγενίτσα μου, οπως τέλειο είναι και το σερβίτσιο σου, έχω και εγώ ενα παρόμοιο!!!
καλημέρα και φιλια πολλά
ax ti m kaneis ti m kaneis......... Tetoies meres pou erxetai h anoiksh!!!!!!!! prepei nomizw na apagoreutei sth blogogeitonia na anartei gluka mexri to kalokairi parakalw...... :P
ΑπάντησηΔιαγραφήSignorinaTina
Έχω πάθει υπογλυκαιμία αυτή την στιγμή.... Είμαι και σε δίαιτα...!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαινεται καταπληκτικο!! τι διαμετρο περιπου νε ειναι τα ταψακια για το κεικ??
ΑπάντησηΔιαγραφή