Μεταξύ Φαρομανητών (=διασκέδαση στα Λευκαδίτικα) και Μασκαράτων η θεία Αγνή και οι ξαδέρφες Ευγενία και Παναγιώτα βρήκαν χρόνο για γλυκό! Και τι γλυκό! Παντρέψανε το ξινό λεμονάκι με τη γλύκα της ζαχαρίτσας και το αποτέλεσμα; Ένα γλυκό του κουταλιού, τόσο νόστιμο που το βάζο αδειάζει εν ριπή οφθαλμού, αλλά και με τέτοια υφή που συνοδεύει το ψωμάκι μας και σα μαρμελάδα!
Ορίστε, λοιπόν, η συνταγή όπως ακριβώς την έστειλε η ξαδέρφη από τη Λευκάδα προς δημοσίευση!
ΓΛΥΚΟ – ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΥΛΙΚΑ
Λεμόνια (όσα θέλετε αρκεί να χωράνε στην κατσαρόλα σας)
Ένα με δυο πορτοκάλια (ανάλογα τα λεμόνια)
Ζάχαρη (800 γρ. για κάθε κιλό βρασμένων φρούτων)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τα φρούτα και τα βράζουμε με αρκετό νερό για 30-40 λεπτά από όταν πάρουν βράση έως ότου μαλακώσουν.
Χύνουμε το νερό και αφήνουμε τα φρούτα να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε.
Χύνουμε το νερό και αφήνουμε τα φρούτα να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε.
Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες μαζί με τη φλούδα! (αν το θέλουμε για γλυκό μπορούμε να τα κόψουμε και σε μεγαλύτερα κομμάτια.) Προσέχουμε να αφαιρούμε τα κουκούτσια!!!!
Τα ζυγίζουμε και τα ρίχνουμε πάλι στη κατσαρόλα με την αντίστοιχη ζάχαρη!!
(800 γρ. για κάθε 1 κιλό φρούτων)
Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά!!
(ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει από κάτω)
(ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει από κάτω)
ΑΑΑ!!!!!!!! Προσοχή, γιατί κατά τη διάρκεια του βρασίματος πιτσιλάει καυτή ζάχαρη!!!!
Καλή επιτυχία!!!
Υ.Γ. Για την αποστείρωση των βάζων….
Απλά βάλτε τα στον φούρνο σας για 10-15 λεπτά…
(αποστειρώστε και το κουτάλι που θα τοποθετήσετε το γλυκό σε αυτά!!!
Μην βάλετε τα χεριά σας μέσα στα βάζα…
βγάλτε τα από το φούρνο με μια τσιμπίδα!!!!
Ευχαριστούμε πολύ τα άλλα "κορίτσια για σπίτι" της φαμίλιας και τη μαμάς τους για την υπέροχη συνταγή! Εμείς πάντως θα την δοκιμάσουμε!
ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ....ΑΧ!!!!!Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΕ....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικό γλυκάκι.....φαντάζομαι άρωμα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το φτιάξω σίγουρα γιατί τα λεμόνια από τις λεμονιές μας είναι τόσο πολλά, δε θα προλάβουμε να τα καταναλώσουμε φέτος!!
Μοναδική συνταγή!Ευχαριστούμε που τη μοιράζεσαι μαζί μας.ΕΓώ, αφού έφτιαξα το λικέρ μανταρίνι της Χρυσάνθης, με την ίδια συνταγή έφτιαξα και λικερ λεμόνι κι έγινε το ίδιο υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σαββατοκύριακο!
Κοριτσια το γλυκάκι ειναι super και προπαντων πολυ, μα πολυ ευκολο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη επιτυχεια σε ολες!!!!
Και μια ερωτηση η συνταγη για το λικερ μανταρινι που ειναι? Ψαχνω και δεν μπορω να τη βρω!!! Λιγη βοηθεια παρακαλω??????
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ βρε κόρες προκομμένες, βρήκατε το αδύνατο σημείο μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛεμονάκι!!!!
Ενα βάζο για μένα παρακαλώ (αν έχει περισσέψει)
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
NAI NAI!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΡΟΚΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ!!!!
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ!!!!
τελειο ειναι κοριτσια!!συγχαρητηρια στη μαμα και στις αδερφες μου.......
ΑπάντησηΔιαγραφήκατερινα