Φτιάξτε αυτό το αρωματικότατο λάδι και χρησιμοποιήστε το για να συνοδεύσετε τέλεια φρυγανισμένο ψωμί, ωμές και βραστές σαλάτες, ντομάτα και σάλτσα ντομάτας.
Υλικά:
Ελαιόλαδο καλής ποιότητας
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
3 κλωνάρια βασιλικό, πλυμένο και καλά στεγνωμένο
Σε ένα μπουκάλι τοποθετώ το σκόρδο και το βασιλικό και το γεμίζω με λάδι μέχρι πάνω (ο βασιλικός θα πρέπει να καλυφθεί οπωσδήποτε). Φυλάσσω το μπουκάλι σε σκοτεινό και δροσερό μέρος και μετά από 10 μέρες είναι έτοιμο για κατανάλωση. Καλό είναι να αποσύρω το βασιλικό, ειδικά όταν αρχίσει να εξέχει από το λάδι, γιατί θα χαλάσει και μοιραία θα χαλάσει και το λάδι μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΟΟΛΑ!