Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Οργανώνοντας την ντουλάπα και τα υφάσματα στο δωμάτιο ραπτικής.

Γεια χαρά σε όλη την παρέα και χρόνια πολλά σε όσους κι όσες γιορτάζουν σήμερα! Εύχομαι επίσης, καλή σχολική χρονιά σε όλους μας και πάνω απ' όλα στα παιδιά. 

Εδώ και λίγες μέρες επιστρέψαμε πια στην Αθήνα και βάλαμε μπρος για νέες περιπέτειες! Ούτως ή άλλως, ο Σεπτέμβρης είναι ο καλύτερος μήνας για κάθε νέα αρχή, οργάνωση, πλάνα κι όνειρα! Και μπορεί αυτός ο μήνας να στρεσάρει αρκετό κόσμο, εμένα προσωπικώς μου αρέσει πολύ για όλους τους παραπάνω λόγους. Μου αρέσει ο αέρας ανανέωσης που κρύβει μέσα του ο Σεπτεμβρης. Και μιας και είμαι τύπος οργανωτικός που ψάχνει την καλύτερη δυνατή λύση, καταπιάστηκα γενικότερα με τις ντουλάπες του σπιτιού κάνοντας τις καθιερωμένες εκκαθαρίσεις για να εξοικονομήσω λίγο επιπλέον ελεύθερο χώρο και λειτουργικότητα στην καθημερινότητά μας. 


Ύστερα από δουλίτσα δυο τριών ημερών κατάφερα πραγματικά να εξασφαλίσω αρκετό χώρο στη ντουλάπα που βρίσκεται στο δωμάτιο που ατύπως έχει γίνει το εργαστήριό μου. Κι επειδή στη ραπτική αυτό που αγαπάς περισσότερο είναι τα υφάσματα και θες να έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτά ένιωσα κι εγώ ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να τα βγάλω από τα μεγάλα, πλαστικά κουτιά στα οποία τα είχα όλ' αυτά τα χρόνια φυλαγμένα.


Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο για μηχανισμούς ντουλάπας μου έδωσε την καλύτερη δυνατή λύση για μόλις 87 ευρώ και δέκα λεπτά συναρμολόγησης. Αυτό βέβαια, το άφησα στον Βασίλη, γιατί εγώ ακόμα θα συναρμολογούσα...

Πλέον, τα υφάσματα διπλώθηκαν και μπήκαν στα καλάθια κυρίως ανά χρώμα. Το πλεονέκτημα είναι προφανές: μπορώ να βλέπω όλα τα υφάσματα με μια ματιά και να διαλέγω κάθε φορά αυτά που χρειάζομαι και ταιριάζουν πιο πολύ στο πρότζεκτ μου. 

Επίσης, ξέρω ακριβώς τί διαθέτω μιας και όλα είναι συγκεντρωμένα σε μια μεριά κι όχι χωμένα δεξιά κι αριστερά. Ετσι πλέον, το δωμάτιο είναι τακτοποιημένο, ξεκούραστο και πιο ευχάριστο! 

Και για να μην ξεχνιόμαστε, η επιστροφή στο ράψιμο έφερε και νέες δημιουργίες. Τί άλλο, μάσκες έραψα. Αφού έφτιαξα λίγες για μας είπα να πειραματιστώ με νέο σχέδιο για τα παιδιά της αδερφής μου. 

Εκανα μια μικρή πρόβα με ένα σχέδιο που έχει ραφή στο κέντρο και πραγματικά η μάσκα φαίνεται να είναι πιο εύχρηστη κι εργονομική. 

Θα έλεγα ότι το σχέδιο πέρασε από έγκριση και τώρα εχω να ράψω κάμποσες για τ' ανηψάκια μου! 

Καλή αρχή με ό,τι καταπιαστείτε, 

Ευγενία


5 σχόλια:

Marie-Anne είπε...

Καλό φθινόπωφο και καλή σχολική χρονιά, Ευγενία μου!
Υπέροχο το σύστημα με τα συρτάρια για τα υφάσματά σου! Τέλεια τακτοποίηση!!
Αυτή την μάσκα με την ραφή την έχω δεί να την φορούν και σκεφτόμουν κι εγώ να την δοκιμάσω...μήπως έχεις έτοιμο πατρόν?
Καλό ράψιμο!!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Γεια σου Μαριάννα! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, πράγματι ως ώρας το σύστημα είναι πολύ λειτουργικό! Οσο για τη μάσκα, ακολούθησα τα βήματα από αυτό το βιντεάκι:
https://www.youtube.com/watch?v=MTlLr6lRhKQ
Η μάσκα είναι για παιδιά 7-9 χρονών και παρέλειψα το βήμα με την θήκη για φίλτρο. Επειδή δείχνει πώς να φτιάξεις το πατρόν εξ αρχής αν το μεγενθύνεις, μάλλον θα προσαρμόζεται και για ενήλικα. Ως ώρας δεν έχω ράψει για μας, αλλά όταν βρω ένα καλό πατρόν με ραφή στο κέντρο θα σου πω!

Marie-Anne είπε...

Ευχαριστώ πολύ Ευγενία μου! Χθες βρήκα και καποια άλλα πατρόν και θα τα δοκιμάσω κι εκείνα...όταν θα έχουμε ρεύμα (για την ραπτομηχανή)...γιατί αλλάζουν τις κολώνες στην γειτονιά μας και μας το κόβουν συνέχεια!!!
Καλό απόγευμα!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Α, ωραία, τότε θα ανταλλάξουμε ιδέες και πατρόν! Φιλάκια πολλά και σύντομα να έρθει το ρεύμα!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ευγενία μου πολύ έξυπνη ιδέα αυτή με τα μεταλλικά συρτάρια.
Πράγματι πολύ εργονομικά είναι έτσι τα υλικά σου και ταχτοποιημένα τέλεια!!
Το παρόν αυτό της μάσκας το έχω κανει και εγώ και είναι πολύ απλό και έχει ωραία εφαρμογή..
Το έκανα στην αρχή με την ραφή στη μέση ... αλλά δοκίμασα και χωρίς να κόψω ολόκληρη την στρογγυλή μεριά ,παρά έκοψα μόνο δυο πενσουλες μία επάνω εκεί που διπλώνει η μασκα στην μέση και μια κατω δεν τη έκοψα ολόκληρη την στρογγύλη
Δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις αλλά είναι πολύ εύκολο το ράψιμο αυτό.. δυστυχώς δεν θυμάμαι σε πιο σάιτ το είδα...
Καλή επάνοδο στην καθημερινότητα και καλό Φθινόπωρο Ευγενία μου...😊