Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Φτιάχνουμε παγωτό ροδάκινο

Καλησπέρα σε όλους!

Τί λέτε να καταπολεμήσουμε τη ζέστη με αφράτο, σπιτικό παγωτό; Ένα απολαυστικό, φρουτένιο παγωτό με... πραγματικά φρούτα, λίγα υλικά και υπέροχο αποτέλεσμα


Η εκτέλεση που θα σας πω περιέχει τη χρήση παγωτομηχανής αλλά ως γνωστό μπορείτε να φτιάξετε παγωτό χωρίς να διαθέτετε την ειδική μηχανή, αλλά χτυπώντας το μείγμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μίξερ. Όπως το έκαναν δηλαδή παλιά οι μαμάδες μας! 

Υλικά για ένα κιλό παγωτό
250 μλ. πλήρες γάλα
250 μλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (η κανονική, όχι με χαμηλά λιπαρά) 
150 γρ. λευκή ζάχαρη  
4 κρόκοι αυγών
300 γρ. πολτοποιημένα ώριμα ροδάκινα ή άλλο φρούτο της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
1. Ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της παγωτομηχανής και την ψύχουμε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της. Η δικιά μου θέλει 12 ώρες. 

2. Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους. Ταυτόχρονα βράζουμε σε κατσαρόλι το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσουν τα ρίχνουμε στο μείγμα με τη ζάχαρη και τ' αυγά εξακολουθώντας να τα χτυπάμε με το μίξερ.  


3. Μεταφέρουμε το ομογενοποιημένο μας μείγμα σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον πουρέ ροδάκινου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα ν' αρχίζει να πήζει αλλά όχι να βράσει. 


Μόλις δούμε ότι στην πίσω μεριά της κουτάλας μας δημιουργείται ένα παχύρρευστο φίλμ τότε αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 


4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατάλληλο σκεύος, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και μετά το μεταφέρουμε στο ψυγείο. Μόλις περάσει ο χρόνος που συνιστούν οι προδιαγραφές της παγωτομηχανής (εμένα θέλει 12 ώρες στο ψυγείο) χτυπάμε το παγωτό στη μηχανή κι έπειτα απολαμβάνουμε υπεύθυνα!! 


Εμείς στο τελευταίο στάδιο προσθέσαμε και κάμποσα αμύγδαλα για να κάνουμε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τη γεύση και πραγματικά το παγωτό ήταν υπέροχο! Ελαφρύ, όχι πολύ γλυκό και με έντονη τη φρουτένια γεύση του. 

Ελπίζω να δοκιμάσετε τη συνταγή και να σας αρέσει! 
Ευγενία

4 σχόλια:

Marie-Anne είπε...

Υπέροχο και νοστιμότατο θα είναι σίγουρα το παγωτάκι σου, Ευγενία μου! Καλοφάγωτο!!!
Εγώ είμαι σε φάση που φτιάχνω μόνο γρανίτες και αυτές με γλυκαντικό και όχι ζάχαρη.
Η νέα μου παγωτομηχανή θέλει κι αυτή 12 ώρες στην κατάψυξη! Αυτό μου τα χαλάει λίγο γιατί πρέπει να το προβλέψεις από την παραμονή. 'Ετσι κάνω πιό συχνά γρανίτες στο μπλέντερ από παγωμένα φρούτα με στέβια ή φρουκτόζη.
Φιλιά και καλή εβδομάδα!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Καλημέρα Μαριάννα! Εχεις δίκιο, είναι λίγο κουραστική αυτή η δωδεκάωρη παραμονή κι όντως πρέπει να το προγραμματίσεις. Αλλά και η γρανίτα έχει τη χάρη της, ε; Φιλάκια πολλά.

Μαρία Έλενα είπε...

Φαίνεται πεντανόστιμο
Φιλάκια ...

Κυριακή στο σπίτι | Sunday at Home είπε...

Νοστιμότατο φαίνεται! Δεν έχω παγωτομηχανή οπότε θα το δοκιμάσω με τον κλασσικό τρόπο!