Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Scrappy patchwork cross blocks

Γεια χαρά σε όλη την παρέα!

Επιτέλους φθινοπώριασε και τέτοιος καιρός είναι ο καλύτερος για να ασχοληθώ με το αγαπημένο μου πατσγορκ. Ένα φλυτζάνι ζεστός καφές, τα ρετάλια αραδιασμένα πάνω στα τραπέζια και διάθεση αυτοσχεδιασμού είναι τα άκρως απαραίτητα για να ξεχαστώ από την καθημερινή ρουτίνα και ν' αποτοξινωθώ από αρνητικές σκέψεις. Σχεδόν θεραπευτικό θα το έλεγα το πατσγορκ, μια τέλεια αφορμή για δημιουργηκότητα, πειραματισμό κι αφοσίωση, όπως βέβαια και κάθε άλλη χειροτεχνία. 


Έτσι, το Σαββατοκύριακο, που είχα ανάγκη για κάτι εντελώς διαφορετικό, ξέθαψα από μια πλαστική κούτα κάτι ρετάλια που είχα αποθηκεύσει ευλαβικά πριν τη μετακόμιση για να μην χάσω το μπούσουλα μαζί τους με την άφιξή μας στην Αθήνα. 


Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που άρχισα πέρισυ στην Κρήτη και που προχώραγε αργά και σταθερά κόβωντας εμπριμέ τετράγωνα των 2 ιντσών και ράβοντάς τα με τρόπο ώστε να δημιουργείται ένας σταυρός. Ο συνδυασμός των τετραγώνων γινόταν κατά βάση εντελώς αυθόρμητα, χωρίς ν' ακολουθώ κάποιον χρωματικό κανόνα. Άλλωστε, ούτε τόσο βαθειά γνώση έχω ούτε είχα χρόνο να σκεφτώ περίπλοκα. 


Απ' ότι φάνηκε, είχα ήδη ολοκληρώσει πολλά τετράγωνα κι έτσι το Σαββατοκύριακο έραψα άλλα 10 τετράγωνα για να μπορεί να φτιαχτεί ένα μονό πάπλωμα. Όπως βλέπετε, το τετράγωνο είναι πολύ απλό στη σύλληψή του και οι τελικές του διαστάσεις είναι 9 x 9 ίντσες. Κατάφερα μάλιστα να αρχίσω να συνθέτω το quilt top, το οποίο είναι πολύ χαριτωμένο και φωτεινό. 


Κι όπως βέβαια έχετε καταλάβει, τον τελευταίο καιρό έχω μια εμμονή με τις τσάντες και τις δοκιμές. Θέλοντας λοιπόν ν' αξιοποιήσω τα ρετάλια μου βρήκα ένα πατρόν για πορτοφολάκι κι άρχισαν οι πρόβες μου...


Σας αποχαιρετώ και σας εύχομαι καλές δημιουργίες.
Ευγενία    

3 σχόλια:

Maria είπε...

Συμφωνώ απόλυτα τους χαρακτηρισμούς που δίνεις για το patchwork, προσωπικά δεν καταλαβαίνω για πότε περνάει η ώρα.Αναμενουμε να δούμε το έργο σου ολοκληρωμένο,τα πορτοφόλακια είναι πολύ όμορφα!!!!
Καλή συνέχεια!!!
Φίλακια!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ευγενια μου απο τοτε που εμαθες να ραβεις πριν απο χρονια θυμαμαι σου ειχα γραψει οτι...θα το λατρεψεις το ραψιμο με τις επιλογες που σου δινει για δημιουργιες..και βλεπω οτι έχεις εξελιχθεί παρα πολύ στις τεχνικες του ..στο πατσγουορκ δενεισαι αξεπεραστη θα περιμενουμε να δουμε το αποτεσμα..κια στα πορτοφολακια .. το σακίδιο δε εγινε τελειο.. μπραβο Ευγενια μου να περνας ομορφα με οτι κανεις ..
υ.γ. μακαρι να ειχαμε γνωριστει οταν ησουν εδω στο Ηρακλειο .. δεν ετυχε..ισως καποια φορα που θα ξαναερθεις ..θα χαρω νατα πουμε...καλο και ομορφο μηνα φιλιακια!!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Ειμαι σίγουρη οτι τίποτα δε θα μείνει ανεκμετάλλευτο και θα δημιουργήσεις θαύματα,μικρά (πορτοφολάκια) και μεγάλα (παπλωματάκια)!!!!
Μπράβο Ευγενία μου,καλή συνέχεια σου ευχομαι και πολλές εμπνεύσεις