Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Χριστούγεννα στην πόλη

Γεια χαρά σε όλους και καλή χρονιά!

Αυτή τη φορά σας χαιρετώ από την Αθήνα, μιας και βρισκόμαστε ακόμη εδώ απολαμβάνοντας τις γιορτές με αγαπημένους φίλους και συγγενείς! Πέρα από τις καθιερωμένες επισκέψεις σε βαφτιστήρια κι ανήψια, δε χάσαμε την ευκαιρία να βολτάρουμε στο κέντρο της Αθήνας -μιας και μένουμε πολύ κοντά- για να δούμε από κοντά τις εξελίξεις της πρωτεύουσας.

Ο εθνικός κήπος είναι πάντοτε ένας αγαπημένος προορισμός αφού βρίσκεται μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από τη γειτονιά μας. 


Μια στάση στη λιμνούλα με τις πάπιες και τις χήνες είναι πάντα απαραίτητη. 


Αυτή τη φορά λόγω της έλλειψης κόσμου τις απολαύσαμε να κάνουν με ηρεμία το μπάνιο τους, τα μακροβούτια τους και τα παιγνιδίσματά τους στο νερό. 




Έτσι, κι εγώ δεν έχασα στιγμή να τις φωτογραφίσω. Πιο πέρα τα παπαγαλάκια. Κάνουν πάντα τέτοιο σαματά που δεν μπορείς να τα προσπεράσεις! 





Βγαίνοντας από τον κήπο πέσαμε πάνω στα γνωστά ρωμαϊκά αρχαία και τον επιβλητικό κέδρο και κατευθυνθήκαμε προς την Πλάκα



Μα υπάρχει πιο όμορφος προορισμός όταν βρεθείς στο κέντρο; Οσες φορές κι αν την περπατήσουμε πάντα κάτι νέο θ' ανακαλύψουμε. Αυτή τη φορά προτού διασχίσουμε τη Φιλελλήνων πέσαμε πάνω σ' ένα αυτοκίνητο γεμάτο μπαλόνια, μάλλον η πραμάτια ενός πλανόδιου πωλητή... Ο Μικυ Μάους προσπαθεί να διατηρήσει το χαμόγελό του, έτσι στριμωγμένος!


Η Πλάκα ήταν πλημμυρισμένη από επισκέπτες και φυσικά φορούσε τα γιορτινά της! 


Άλλοτε τουριστική, άλλοτε παραδοσιακή, οι προσεγμένες βιτρίνες και η διάθεση του κόσμου δημιουργούσαν όμορφη ατμόσφαιρα. 




Σ' αυτή τη γειτονιά πάντα χάνομαι, αλλά σήμερα θα έλεγα ότι είχαμε κι εμείς σχεδόν τουριστική διάθεση κι αφησαμε την έμπνευση της στιγμής να γίνει ο οδηγός μας. 



Με εντυπωσίασε το πόσα πολλά γκράφιτι έχουν κατακλύσει τους τοίχους των εγκαταλελειμμένων σπιτιών. 


Άλλα ενδιαφέροντα, άλλα αδιάφορα, άλλα άσχημα. Ακόμη κι ένα λουκέτο προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις του καλλιτέχνη. 



Σας αποχαιρετώ με αυτό το ενδιαφέρον μήνυμα που βρήκαμε κολλημένο σε μια πόρτα και σας εύχομαι υγεία και δημιουργικότητα!


Φιλάκια, 
Ευγενία      

12 σχόλια:

Maria είπε...

Καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία αγάπη και ευημερία εύχομαι Ευγενία μου, με όλα τα καλά του Θεού μέσα στο σπιτικό σας!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

χρονια πολλα!
καλη χρονια!
με υγεια και καθε καλο!
φιλια πολλα!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά Ευγενία μου .
Υγεία και χαρά στο σπιτικό σας.
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

drastiria είπε...

Πολύ ωραία η βόλτα που μας χάρισες να κάνουμε μαζί σου, Ευγενία μου! Μου άρεσε το γκράφιτι με το λουκέτο, εντυπωσιακό και με λεπτομέρεια. Πολύ καλά έκανες και το φωτογράφισες. Το μήνυμα στο τέλος φοβερό και επίκαιρο. Καλή χρονιά σου εύχομαι με υγεία κι ευτυχία!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλή και ευλογημένη χρονιά φίλη μου ,με υγεία, αγάπη, ευημερία, εύχομαι με όλα τα καλά του Θεού πάντα στο σπιτικό σου.Ευχαριστώ για την βολτίτσα!

LitsArt είπε...

ωραία βόλτα!
Καλή χρονιά με υγεία , αγάπη και πολλές δημιουργικές στιγμές!!
Χρόνια πολλά!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Ευγενία μου κι ετσι όπως ξεκίνησε σίγουρα θάναι! Θ ατο πιστέψεις οτι τόσα χρόνια ανεβοκατεβαίνω ΑΘήνα δεν έτυχε ποτέ να πάω Χριστουγεννα; Θα το θελα πάρα πολύ,αλλά τωρα μέσα απο τα μάτια τα δικά σου πήρα λίγη ικανοποίηση.Πώς να χορτάσεις την Πλάκα;ΟΛΕΣ ΤΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!Χαίρομαι που η Πλάκα πια κατοικείται και δεν είναι μόνο τα νυχτομάγαζα ή τα καφέ και γίνεται τόσο όμορφη,τόσο αρχοντική παρά τις ορδές των Τουριστών!
Οσο για το μνμ μακάρι να το ενστερνιστούμε όλοι και ν αφήσουμε κατά μέρος τς διακρίσεις και να συμφιλιωθούμε με τον συνάνθρωπο.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

DIMI είπε...

Χρόνια πολλά Ευγενία μου! Καλή χρονια με υγεία και ευτυχία και πολλες όμορφες δημιουργιες!!
Υπεροχες όλες οι φωτογραφίες σου,και ειδικά αυτές με την χήνα!!
Εχω πολλά χρονια να κατέβω Αθήνα,και δεν ήξερα οτι υπάρχη λίμνη με αυτά τα πανέμορφα πουλιά!
Εκπληκτικη η λήψη του παπαγάλου!! Καλό Σ/Κ!! Φιλάκια!!

Τζέσσυ είπε...

Χρόνια Πολλά!!! Καλή ευλογημένη χρονιά Ευγενία μου!!! Η Πλάκα είναι από τα ομορφότερα μέρη στην Αθήνα! Πολλές φορές μου θυμίζει νησί, κάποιες άλλες χωριουδάκι, άλλες πάλι μοιάζει σα να βγήκε από άλλη εποχή! Ελπίζω να απόλαυσες τη βόλτα σου στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα!!!

χρυσάνθη είπε...

Καλή, χαρούμενη, ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά Ευγενία μου. Και του χρόνου με υγεία . Φιλιά πολλά

nikol είπε...

Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά Ευγενία μου!! Πραγματικά το κέντρο της Αθήνας είναι πάντα μοναδικό και όσες φορές και αν πας πάλι δεν χορταίνεις!!
Φαντάζομαι τώρα θα είστε πάλι πίσω !!! ΠΟλλά φιλιά

Κυριακή στο σπίτι | Sunday at Home είπε...

Καλή χρονιά Ευγενία μου! Τελικά αν κάνεις βόλτες βρίσκεις όμορφους κρυμμένους θησαυρούς που πολλές φορές προσπερνάμε στην τρέλα της καθημερινοτητας!