Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τα αερόστατα μετατράπηκαν σε μπομπονιέρες!

Οι βαφτίσεις είχαν την τιμητική τους αυτό το Σαββατοκύριακο κι εμείς βρήκαμε αφορμή για ταξίδι αστραπή στην Αθήνα. Στην πρώτη είχαμε κι ενεργότατο ρόλο αφού επιμεληθήκαμε εμείς τις παιδικές μπομπονιέρες για τη βάφτιση του Κωνσταντίνου


Με θέμα το ταξίδι, η έμπνευση της μαμάς Νάσιας ήταν τα πάνινα αερόστατα. Κι επειδή θέλησε να ξεφύγει από την πολυφορεμένη navy ιδέα του μπλε-κόκκινου συνδυασμού, κινήθηκε σε πιο παστέλ λύσεις αναμιγνύοντας καφετιά, θαλασσί, μπλε σκούρα κι εμπριμέ στοιχεία. 


Τα βαμβακερά υφάσματα χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτεί το μπαλόνι του αερόστατου και γαζώθηκαν στη ραπτομηχανή. Η κατασκευή συμπληρώθηκε με τα φελτ καλαθάκια που έγιναν στο χέρι και διακοσμήθηκαν με νήμα για έμφαση στη λεπτομέρεια! Παίξαμε με τις βελονιές και κεντήσαμε διάφορα μοτίβα, όπως σταυροβελονιά και ζικ-ζακ και φυσικά τα καλαθάκια φιλοξένησαν και τα κουφέτα της μπομπονιέρας!

Το project είχε πολύ κόψε-ράψε όπως καταλαβαίνεται και πολύ δουλειά στο χέρι, αλλά το αποτέλεσμα ενθουσίασε όλους τους καλεσμένους και μαζί κι εμάς!! 


Ετοιμάσαμε πλούσιο φωτορεπορτάζ για να πάρετε κάποιες ιδέες για μελλοντικές βαφτίσεις και φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις με το ίδιο θέμα!


Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Huge drawstring bag....

Μπορείς να το πεις και μοντέρνο τσουβάλι, σάκο...ως και στρατιωτικό λουκάνικο το χαρακτήρισε ο Βασίλης! Ένα είναι βέβαιο, ότι ράφτηκε για ειδικό σκοπό αυτό το σακίδιο και πραγματικά οι διαστάσεις του είναι ...τρομακτικές: στρογγυλός πάτος με 38 εκ. διάμετρο και ύψος 72 εκ. 


Στην παραγγελία συμπεριλαμβάνονταν και patchwork στοιχεία, ενώ προστέθηκε κι αποσπώμενο λουράκι. Πέρα από την πρωταρχική του χρήση, που θα σας την αποκαλύψω μελλοντικά, είναι τέλειος αποθηκευτικός χώρος για τα παιγνίδια στο παιδικό δωμάτιο. 


Κι αν ακόμα δεν έχετε αντιληφθεί για τί δυνατότητες χώρου σας κάνω λόγο η τελευταία φωτογραφία τα λέει όλα. 


Ομολογώ ότι στην αρχή ήμουν διστακτική με αυτό το project, αλλά η κουμπάρα αυτό ζήτησε κι εγώ το εκτέλεσα πιστά. Δύσκολο στην κατασκευή του σε ορισμένες φάσεις, αφού ο σάκος όχι μόνο είναι ογκώδης αλλά κι επενδεδυμένος με βάτα για να μην χάνει το σχήμα του.


Εν τέλει τον συμπάθησα τον σάκο ώστε του έκανα κι ολόκληρη φωτογράφιση! Σε λίγες μέρες θα σας αποκαλύψω και την παράδοξη αιτία κατασκευής του!!   

Φιλάκια και καλή συνέχεια!

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Κασετίνες για καλή σχολική χρονιά!

Ανάμεσα στις μπομπονιέρες που έραβα όλο το καλοκαίρι κάπου κάπου ξέκλεβα και λίγο χρόνο για πειραματισμούς και νέες αναζητήσεις. Το Φθινόπωρο πλησίαζε κι ένας από τους πιο ανώδυνους τρόπους για να εξασκήσω την τεχνική μου στα φερμουάρ ήταν να κατασκευάσω κασετίνες για πολλές χρήσεις, αλλά έχοντας πάνω απ' όλα στο μυαλό τα ανιψάκια που είναι εξαρτημένα από μαρκαδόρους, κηρομπογιές κι άλλα τέτοια και τα κουβαλάνε πάντα μαζί τους!!!! Ηταν και κάποια υφάσματα που περίμεναν καιρό τώρα στην αναμονή για το κατάλληλο project και ήθελα οπωσδήποτε να τα δω να μεταμορφώνονται. 



Το πρώτο σχέδιο ήταν εύκολο, επίπεδο, αλλά του πρόσθεσα βάτα στο ενδιάμεσο για να παίξω λίγο με το quilting ενώ διάλεξα με επιμέλεια τα υφάσματα για τη φόδρα για έντονο και παιγνιδιάρικο αποτέλεσμα. 


Το δεύτερο σχέδιο το διάλεξα από περιέργεια κυρίως, για να δω πώς εκτελείται. Τί η λεπτομέρειες στα τελειώματα του φερμουάρ, τι ο πάτος, με έπιασε στα δίχτυα του το πατρόν. Και η αλήθεια είναι ότι ο πάτος του χαρίζει έξτρα χωρητικότητα. Κι ως δασκάλα, μέσα στην κασετίνα μου θέλω να χωρούν τα πάντα!! Εδώ τα υφάσματα επιλέχθηκαν με βάση τα κοριτσίστικα γούστα ενώ πρόσθεσα κι εδώ βάτα για να γίνουν σταθερές οι κασετίνες και να στέκονται όμορφα!!


Αυτές είχα να σας δείξω για αρχή, αλλά τώρα που τελειώνω κάτι εκκρεμότητες με μια βάφτιση θα επανέλθω δριμύτερη με κασετίνες μιας και περιμένουν τη σειρά τους κι άλλα υφάσματα!!!

Φιλάκια πολλά και καλό ΠΣΚ!!!   

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Οταν τα luggage tags μεταμορφώθηκαν σε μπομπονιέρες!!!

Είχατε πάρει μια ιδέα από αυτό το project μας όταν ακόμα βρισκόταν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης. Που λέτε, η μαμά Κατερίνα ήρθε σε επαφή μαζί μας εκφράζοντας μας την ιδέα της για τις μπομπονιέρες που θα πλαισίωναν τη βάφτιση του γιου της.



Ταξιδιωτικά καρτελάκια για βαλίτσες μας ζήτησε για να δέσουν δημιουργικά με το θέμα της βάφτισης κι εμείς ενθουσιαστήκαμε από την πρώτη στιγμή, γιατί ήταν μια τόσο πρωτότυπη ιδέα! 


Αφού πειραματιστήκαμε με τρία διαφορετικά δείγματα, καταλήξαμε σε σχέδιο και υφάσματα κι αφιερωθήκαμε στην κατασκευή 100 τεμαχίων! Η δε μαμά ανέλαβε να σχεδιάσει και να εκτυπώσει τα καρτελάκια για να γράψουν οι κάτοχοι τα προσωπικά τους στοιχεία κι αφού ανταλλάξαμε απόψεις για το τελικό δέσιμο της μπομπονιέρας κατέληξε σε αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Τα δε μπισκότα-αεροπλανάκια έγιναν κι αυτά με τα χεράκια της και πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν πολύ γουστόζικο κι εντυπωσιακό τόσο για τα παιδικά όσο και τα ενήλικα μάτια!!! 


Η βάφτιση έγινε στις αρχές του μήνα κι απ' ότι μάθαμε τα καρτελάκια άρεσαν πολύ! Εμείς με τη σειρά μας σας ευχόμαστε να ζήσει ο γιος σας και να είναι πάντα χαρούμενος κι ευτυχισμένος! Και φυσικά ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό!!


Κλείνοντας, θέλουμε να πούμε ότι ήταν μια υπέροχη συνεργασία που την ευχαριστηθήκαμε από την αρχή μέχρι το τέλος!!!
Φιλάκια πολλά!

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Καταπληκτικά νηστίσιμα muffins με κακάο

Ναι, ναι, η απουσία μας ήταν μεγάλη, κλείσαμε μήνα χωρίς ανάρτηση. Λίγο οι διακοπές, λίγο η βλάβη του ΟΤΕ που μας άφησε σε πλήρη διαδικτυακά σκοτάδια για περίπου 10 μέρες, λίγο η επίσκεψη των κουμπάρων μας...όλα συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη απουσία! Γι' αυτό κι επιστρέφουμε με καταπληκτικά, πανάλαφρα muffins, μπας και σας καλοπιάσουμε! Μας τα κέρασε η φίλη Νατάσα και δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στη γεύση τους. Τα φωτογραφήσαμε, "κλέψαμε" και τη συνταγή και είναι όλη δική σας!!!


Προτού αρχίσουμε την εκτέλεση προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150-160 βαθμούς Κελσίου.

ΥΛΙΚΑ ΠΡΩΤΗΣ ΦΑΣΗΣ:

1 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. αραβοσιτέλαιο
1 1/2 κουτ. σούπας ξύδι
1 1/2 κουτ. κουνιάκ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα 2 πορτοκαλιών

  • Ανακατεύουμε τα παραπάνω υλικά σε ένα μπωλ.


ΥΛΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΦΑΣΗΣ:

2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. γλ. σόδα μαγειρική
1 φλ. νερό

  • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού ανακατεύοντας πάνω από το μπωλ με τα υλικά της πρώτης φάσης. Προσοχή, η σόδα θα αρχίσει να αφρίζει και να φουσκώνει οπότε και τη χύνουμε στο μπωλ. Προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε.


ΥΛΙΚΑ ΤΡΙΤΗΣ ΦΑΣΗΣ:
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. κακάο
3 κουτ. γλ. bakin powder

  • Κοσκινίζουμε όλα τα υλικά της τρίτης φάσης και τα προσθέτουμε στο μπωλ με το βασικό μείγμα. Ανακατεύουμε ελαφρώς. 
  • Λαδώνουμε μικρά φορμάκια και ψήνουμε στους 150-160 βαθμούς Κελσιού για 20 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί στο εσωτερικό τους με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει καθαρή τότε είναι έτοιμα!!  



Απλή δεν είναι η συνταγή μας; Ελπίζουμε να τη δοκιμάσετε και να σας αρέσει!
Φιλάκια πολλά!!