Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

A bit of romance! Γιρλάντα με σημαιάκια από λινάτσα για ένα γάμο...

Η γιρλάντα αυτή φτιάχτηκε με πολύ μεράκι και φροντίδα για δύο αγαπημένους μας φίλους που θα παντρευτούν στο τέλος του Αυγούστου. Παίρνοντας έμπνευση από το διαδίκτυο και τις ωραίες δημιουργίες που κατακλύζουν το Pinterest και το Etsy αποφάσισα να δοκιμάσω μια ιδέα λιτή αλλά πολύ γουστόζικη και ρομαντική. 


Η λινάτσα ταιριάζει σε κάθε ντεκόρ κατά ένα μαγικό τρόπο, ενώ οι καρδιές ζωγραφίστηκαν με λευκή ακρυλική μπογιά! Πιο ασφαλείς επιλογές δεν θα υπήρχαν για το σχεδιασμό της!!!

Τί χρειάστηκα:
λινάτσα εκ των προτέρων σιδερωμένη
χαρτόνι για το πατρόν της σημαίας
σπάγκο
υπολογιστή για αναζήτηση πατρόν καρδιάς
εκτυπωτή για εκτύπωση καρδιάς
στυλό
πιστόλι σιλικόνης
ακρυλική μπογιά
σφουγγαράκι για να απλώσω τη μπογιά
επιφάνεια κοπής
ροδέλα κοπής ή ψαλίδι
freezer paper για να φτιάξω το πατρόν του στένσιλ
κοπίδι για το στένσιλ
σίδερο για να κολλήσω το freezer paper
Αν δεν έχετε freezer paper χρησιμοποιήστε άλλο είδος χαρτιού, όπως λαδόκολλα ή χαρτόνι και στερεώστε το με ταινία.

1. Σχεδίασα το σημαιάκι μου πάνω στο χαρτόνι στις διαστάσεις που επιθυμούσα κι έκοψα με το κοπίδι το πατρόν. Με το χάρτινο πατρόν και τη βοήθεια του χάρακα και της ροδέλας έκοψα 8 σημαιάκια από λινάτσα.


2. Με το χάρακα και το στυλό μάρκαρα μια γραμμή 1/2 ίντσας πιο κάτω από τη βάση του τριγώνου. Μετά δίπλωσα τη λινάτσα και σιδέρωσα καλά ώστε να δημιουργηθεί μια τσάκιση. Μέσα σε αυτή την τσάκιση θα κολληθεί στο τέλος ο σπάγκος.


3. Έπειτα διάλεξα μια καρδιά από το διαδίκτυο και την εκτύπωσα στο freezer paper με σκοπό να ετοιμάσω τα στένσιλ. Με το κοπίδι αφαίρεσα την καρδιά και με το σίδερο κόλλησα τα στένσιλ πάνω στα σημαιάκια κεντράροντας τα. Άφησα μπόλικα περιθώρια τριγύρω από την καρδιά ώστε να αποφύγω να λερωθεί η λινάτσα με περίσσια μπογιάς κατά τη διάρκεια του βαψίματος.


4. Με ένα σφουγγαράκι ταμπονάρισα ελαφρώς το ακρυλικό χρώμα για να αποφύγω να βγει πολλή μπογιά από την πίσω όψη αλλά και για να μην φαίνονται ιδιαιτέρως πολύ τα τετραγωνάκια της ύφανσης της λινάτσας. Άφησα το χρώμα να στεγνώσει πολύ καλά κι έπειτα αφαίρεσα το freezer paper. 

5. Μετά έκοψα τις γωνίες που εξείχαν στο σημείο που δημιούργησα την τσάκιση (βήμα 2) και γύρισα ανάποδα τα σημαιάκια. Θέρμανα το πιστόλι σιλικόνης και έκανα μια γραμμή με την κόλλα ακριβώς μέσα στην τσάκιση κι εκεί πέρασα το σπάγκο. Δίπλωσα πολύ καλά την τσάκιση και πάτησα με το χέρι για να κολλήσουν καλά οι δυο μεριές της λινάτσας και να παραμείνει ο σπάγκος σταθερός στη θέση του. 

6. Για το τέλος κρέμασα λίγα κορδελάκια στις δύο άκρες της γιρλάντας για να δώσουν ένα πιο παιγνιδιάρικο τόνο! 


Αυτό ήταν!!!! Δεν πήρε πολύ χρόνο επειδή είναι καλοκαίρι και η μπογιά στέγνωσε γρήγορα! Μας άρεσε πολύ που κάναμε και... ειδική φωτογράφιση για να σας την παρουσιάσουμε! 



Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!!   

  

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Δημιουργικό χάος εν μέσω καλοκαιριού!

Ωραίο το καλοκαιράκι, ε; Το απολαμβάνετε; Σας το ευχόμαστε!!! Εμείς κάνουμε τις βουτιές μας και σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε για τις διακοπές μας στη γειτονική Λέσβο! Τις αναμένουμε με λαχτάρα... Αλλά, δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια απολαμβάνοντας τη μεσημεριανή ραστώνη, πού τέτοια...Το αντίθετο θα έλεγα, γιατί το φανατικό κοινό μας (βλέπε ξαδέρφια, θείες, κπλ) μας έκαναν τις παραγγελιές του κι εμείς δεν μπορούσαμε να πούμε όχι στο σόι!

Έτσι λοιπόν, τη τσάντα της μαμάς, εκείνο το πείραμα που έκανα για τα γενέθλιά της, τη ζήλεψε και η θεία και ζήτησε κι εκείνη τη δική της εκδοχή! Ανασκουμπώθηκα, απλοποίησα το θέμα του patchwork ενώ έκανα το κλασσικό καπιτονάρισμα με μεγάλα, χορταστικά τετράγωνα. Σύμμαχός μου αυτή τη φορά ήταν και το καταπληκτικό walking foot (ανάθεμα κι αν ξέρω πώς το ζητάει κανείς στην Ελλάδα!) το οποίο κατέφτασε εγκαίρως από Αμερική κι έκανε το ράψιμό μου τόσο άνετο κι ευχάριστο! Παιγνιδάκι σας λέω!!!!


Έπειτα έφτασε παραγγελιά για βρεφικό σεντονάκι: απλό, λιτό κι απέριττο το ήθελε η ξαδέρφη. Μόνο πεταλούδες μου ζήτησε κι αποχρώσεις σαφώς κοριτσίστικες!! 



Το όνομα απλικαρίστηκε με ρόζ, μονόχρωμο ύφασμα ενώ πουά και λουλουδάτες πεταλούδες τριγυρίζουν ανάμεσα στα γράμματα! Στο ενδιάμεσο βέβαια, δεν έλειψε και η κατασκευή κύβων, δεινοσαύρων κ.α. για το etsy


Για το τέλος σας άφησα τις μπομπονιέρες που επιμελούμαστε για μια αγορίστικη βάφτιση με θέμα το ταξίδι και τα αεροπλανάκια. Η μαμά είχε τη φοβερή ιδέα η μπομπονιέρα να είναι καρτελάκι για τις αποσκευές. Τι πιο πρωτότυπο και ταιριαστό! Μετά τα δείγματα που τις ετοιμάσαμε περάσαμε και στην παραγωγή! 
Και για το τέλος, δε θα μπορούσε να λείπει και λίγη κόλλα από τα δάχτυλά μου, δειγματίζοντας σημειωματάρια και note pads δουλεύοντας πάνω στην ιδέα της βάφτισης! 


Φιλάκια και να περνάτε καλά!