Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μάης χωρίς λουλούδια γίνεται;

Φέτος όλες οι γιορτές μας έπεσαν μαζί, Μ. Εβδομάδα και Πρωτομαγιά αντάμα, Πάσχα και η λίστα συνεχίζεται... Εγώ είπα να πιάσω το Μάη προκαταβολικά μιας και μου ήρθε μια φαεινή ιδέα για τη γιορτή της μητέρας στις 12/05. 

πολύχρωμο, λουλουδένιο στεφάνι

Γενικώς, γιορτές σαν κι αυτή δεν τις συνηθίζαμε γιατί η μητέρα μας δεν είναι καθόλου fun όλων αυτών. Ωστόσο, μιας και πολλές είναι οι νέες μαμάδες στο σόι μας είπα να τις περιποιηθώ λιγάκι και σκέφτηκα να τους ετοιμάσω μικρά δωράκια. 
όλη η συλλογή αραδιασμένη!

Βρήκα ένα πατρόν για κορδέλες για τα μαλλιά σε ένα από τα βιβλία μου, σκέφτηκα πως είναι ό,τι πρέπει για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Έκανα μια πρόβα και μετά φούλαρα τις μηχανές!! 

το σετ για την αδερφούλα μου και τη φοβερή μπέμπα!

Πολύ το διασκέδασα το project και για κάθε σετάκι χρησιμοποίησα ασορτί υφάσματα για μαμά και κόρη!
εδώ έχουμε μαμά με δυο κορούλες, 4 και 2 χρονών

αυτό προορίζεται για μαμά με κόρη 2 ετών

Κι αν σας άρεσε αυτή η ιδέα σας βρήκα και κάποια εύκολα κι ενδιαφέροντα tutorials για να πειραματιστείτε κι εσείς εδώ κι εδώ!!Τώρα το μόνο που απομένει είναι να φτιάξω και μια για μένα γιατί τις ζήλεψα!!!

Καλή Μ. Εβδομάδα να έχετε!
  

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Επιδρομή από τα πιο ανοιξιάτικα ζουζούνια της εποχής!!!

Είστε συλλέκτες πεταλούδων και διαφόρων άλλων ζουζουνιών; Προσωπικώς, ποτέ δεν κατάλαβα αυτού του είδους τις συλλογές, προτιμώ να θαυμάζω τις πεταλούδες ολοζώντανες χωρίς να έχουν μια καρφίτσα περασμένη στο σώμα τους. Τρελαίνομαι, δε για πυγολαμπίδες, το θέαμα είναι εκπληκτικό!! Αλλά, βέβαια καθείς με τα γούστα του.
 
αυτά τα ζουζούνια έγιναν αγαπησιάρικες καρφίτσες!

Η δική μας, σημερινή συλλογή είναι μια ευχάριστη παρέα από φέλτ ζουζουνάκια, κι όπου φέλτ ... από πίσω κρύβεται η Ευαγγελία. 

τί λέτε γι' αυτό το σελιδοδείκτη;

Όλες αυτές οι δημιουργίες αποτέλεσαν διαφορετικές προτάσεις-δείγματα για παιδικές μπομπονιέρες! Εμένα έγιναν οι αγαπημένες μου!!! Ιδιαίτερες, ζωηρότατες  καλοφτιαγμένες, με προσοχή στη λεπτομέρεια και χρηστικές! 
άλλος ένας σελιδοδείκτης με αρχικά

Κι επειδή πού χρόνος για να γράψει μια ολάκερη ανάρτηση η ίδια, άδραξα τhν ευκαιρία και σας τα παρουσιάζω εγώ!! 

Τι λέτε γι' αυτή την κρεμαστή πεταλούδα;  Διακοσμητικό
για πόμολο  παιδικών δωματίων;

Tα έχω ερωτευτεί, το βλέπετε!!!!
Τα τσοχάκια έγιναν παραγγελία στην Αγγλία, είναι σύμμεικτο μαλλί για περισσότερη αντοχή κι απαλή υφή. Και η ποικιλία σε χρώματα κι αποχρώσεις απίστευτη!  
  
Μα δεν είναι σαν ζωντανή;

Τι λέτε, δε ζουζουνίζουν υπέροχα;  

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Τα παχύφυτά μου με αποζημιώνουν!!!

Σχεδόν πριν ένα χρόνο σας περιγράφαμε πώς μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε κάκτους και παχύφυτα και σας δείχναμε τη μικρή συλλογή μας από...κλοπιμαία που φυτεύτηκαν σε πήλινες γλάστρες κάνοντας τα πρώτα μας πειράματα! Σας τράβηξα φωτογραφίες στα τέλη Φλεβάρη, τότε που βρέθηκα για λίγες μέρες στην Αθήνα και δείτε πόσο με αποζημίωσε το θέαμα! 


Τα φυτά μου πλουμιστά, πλουμιστά, με τα άνθη τους, όλα μεγάλωσαν πολύ κι έβγαλαν νέα βλαστάρια!

Μου αρέσουν τα διάφορα ύψη πολύ καθώς και το διαφορετικό πράσινο στα φύλλα, μιας και δημιουργείται ένα ενδιαφέρον παιγνίδισμα. Εδώ θα βρείτε την περσινή ανάρτηση σχετικά με τον πολλαπλασιασμό τους. 


Και για το τέλος, σας αφήνω την ανθισμένη μου ορχιδέα. Την καμάρωσα και μεγάλωσε κι αυτή τόσο που το Σεπτέμβρη μπορούμε να διαχωρίσουμε τους βολβούς από τη γλάστρα και να έχουμε δύο φυτά.
  

Κλείνοντας, σας συστήνω και το νέο μου λουλούδι, υφασμάτινο μεν, πολύ ζωηρό δε!! Το συγκεκριμένο ύφασμα το έχω λατρέψει! 


Έχει γίνει το αγαπημένο μου από την πρώτη φορά που το είδα και το ξετρύπωσε το αδερφάκι, ψάχνοντας στα αθηναϊκά καταστήματα ύφασμα ειδικού σκοπού!!!!  

Καλή εβδομάδα!!

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Επιστρέφοντας στο decoupage με νέες εμπειρίες

Μπορεί η ραπτομηχανή να με ξελόγιασε, αλλά ευτυχώς για λίγες μέρες αφιερώθηκα στο ντεκουπάζ, που τόσο πολύ μου αρέσει. Αν και τεχνικά έχω μείνει πάααααρα πολύ πίσω, ευτυχώς τα βασικά τα θυμάμαι!

Κίνητρο για την πρώτη κατασκευή ήταν μια από τις αγαπημένες μου χαρτοπετσέτες και κάποια υπέροχα ακρυλικά χρώματα που βρήκα στο Πλαίσιο. 


Πολύ παστέλ, πολύ shabby θα έλεγα, θέλω πολύ να δοκιμάζω το ασημί με λευκό για να δω τί αποτέλεσμα θα βγάλει. Τα τρία χρώματα εκτός από το ασημί τα χρησιμοποίησα πάνω σε μια κομμένη τάβλα από παλιό κρεβάτι ακολουθώντας την τεχνική της παλαίωσης. Έπειτα εφάρμοσα τη χαρτοπετσέτα και συνέχισα με τη γνωστή διαδικασία. 

Το σανίδι παραμένει ως ώρας σανίδι αν και σχεδιάστηκε για να γίνει κρεμάστρα, δώρο στην αδερφή μου. 



Κι αν κι έφαγα τη Βύσσης για να βρω παρόμοια κρεμαστράκια με της φωτό, 



δεν κυκλοφορούσε τίποτε. Με κοίταζαν αποσβολωμένοι περιγράφοντάς τους τα. Ευτυχώς που τράβηξα κι αυτή τη φωτό (στα Zara Home τα βρήκα) κι εν τέλει γινόμουν κατανοητή!!!! Άραγε εσείς ξέρετε πού μπορώ να βρω κάτι παρόμοιο; 

Μετά, καταπιάστηκα με δυο λαμπάδες για δυο φανταστικά μωράκια. Ανέτρεξα στην ανάρτηση της Χρυσόσκονης, μιας και θυμόμουν τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα κεράκια της και είπα να κάνω την τύχη μου.



Η τεχνική ήταν μαγική και το αποτέλεσμα τέλειο! Τα μοτίβα ενσωματώθηκαν χωρίς κόπο και οι λαμπάδες έγιναν πολύ χαριτωμένες και παιδικές. Κι επειδή όλα έγιναν τόοοοοοοοσο βιαστικά, ένα κορδελάκι τυλίχτηκε όλο κι όλο σε κάθε μια, αλλά παρ' όλ' αυτά άρεσαν! 

Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε!  

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ήθελε και το λεξικό το γιατρό του!!!

Για όσους σχετίζονται με την ελληνική γραμματεία το λεξικό του κου. Κουμανούδη είναι ευαγγέλιο στα χέρια κάθε επιστήμονα κι εραστή της ελληνικής γλώσσας. Έτσι κι ο πεθερός μου, ανήκοντας στην κατηγορία των ερασιτεχνών που μελετά επισταμένως την ελληνική γλώσσα χρησιμοποιεί καθημερινά το εν λόγω λεξικό, το οποίο δεν άντεξε και τώρα τελευταία το εξώφυλλο αυτονομήθηκε από το σώμα του βιβλίου, ενώ κάποιες κλωστές έσπασαν και τα τελευταία φύλλα διέθεταν συμπαθέστατες τρύπες!!! Το αποκορύφωμα, βέβαια ήταν κομμάτια σελοτέιπ να μπαλώνουν τα... αμπάλωτα.

Ανέλαβα να το συμμορφώσω, μεγάλη πρόκληση όπως καταλαβαίνεται γιατί πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα του πεθερούλη, αλλά ο επιμένων νικά. Η αλήθεια είναι ότι ως βιομηχανοποιημένο προϊόν ανακάλυψα ότι έλειπαν κάποια ουσιαστικά βήματα κατά τη διάρκεια της βιβλιοδεσίας και ήταν μοιραίο να σκιστεί αφού πρόκειται για ένα πολυσέλιδο, βαρύ βιβλίο. 


Αρχίζοντας από τα εξώφυλλα, επέλεξα να τα ντύσω με κυπαρισσί δέρμα ακολουθώντας τη γαλλική βιβλιοδεσία. Έπειτα ασχολήθηκα με τη ράχη του βιβλίου. Αφαίρεσα τα κεφαλάρια κι έφτιαξα νέα από το ίδιο δέρμα, ενώ ενίσχυσα τη ράχη με δύο κομμάτια από craft χαρτί. 


Μετά έπρεπε να επιδιορθώσω τις τρύπες που βρίσκονταν στις τελευταίες σελίδες. Επειδή δεν είχα πολλές επιλογές, αυτοσχεδίασα και φτιάχνοντας αλευρόκολλα κόλλησα μεταξύ τους τις σελίδες στον μισό πόντο, ώστε να μπορούν να γυρίζουν τα φύλλα άνετα.


Κανονικά θα έπρεπε να λύσω όλο το βιβλίο και να μερεμετίσω τις τρύπες χρησιμοποιώντας ιαπωνικό χαρτί αλλά δεν άξιζε τον κόπο. Ευτυχώς ο αυτοσχεδιασμός πέτυχε. 

Η προτελευταία φάση ήταν να κολλήσω 2 εμπροσθόφυλλα και 2 οπισθόφυλλα, τους λεγόμενους φύλακες του βιβλίου. Συνήθως χρησιμοποιούμε σαμουά χαρτί των 90 γραμμαρίων, αλλά επειδή το βιβλίο είναι βαρύ διάλεξα ένα πιο βαρύ χαρτί μετά από προτροπή του δασκάλου μου, ένα fabriano, των 160 γρ. αν θυμάμαι καλά. 

To τελευταίο στάδιο ήταν να κολλήσω τα εξώφυλλα στο σώμα. Με μεγάλη προσοχή και γρήγορες κινήσεις προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Και το πείραμα πέτυχε!!!!! 

Τώρα το λεξικό έχει νέο εξώφυλλο, είναι πολύ καλά δεμένο
και το μόνο που απομένει είναι χτυπηθεί ο τίτλος στο καινούργιο, δερματόδετο εξώφυλλο σε κάποιο τυπογραφείο της Σόλωνος, πράγμα αρκετά ακριβό απ' όσο ξέρω. Για να καταλάβετε εδώ στη Χίο κάθε γράμμα κοστίζει 3 ευρώ!!!!!!

Λοιπόν, πώς σας φαίνεται το ανανεωμένο λεξικό; 
Φιλάκια πολλά και καλό τέλος εβδομάδας!! 

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Φτιάχνουμε πιάστρες για την κουζίνα

Καλό μήνα φίλοι μας! 

Οδεύουμε σιγά σιγά στο Πάσχα και ήδη οι αναρτήσεις σας με πασχαλινά θέματα μας κρατάνε συντροφιά και μας εμπνέουν. Εμείς, όπως σας δείξαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση ήδη ετοιμάζουμε τα δώρα στα ανιψάκια, αρχίζοντας με παιδικές ποδιές. Και για να εμπλουτίσουμε τα δωράκια μας σκεφτήκαμε να φτιάξουμε και πιάστρες κουζίνας. Και βέβαια, ήταν μια ευκαιρία να ασχοληθούμε και με το quilting, να κόψουμε μικρά κομματάκια υφάσματος και να εξασκηθούμε στην ακρίβεια και τη λεπτομέρεια. Αν σας αρέσει κι εσάς η ιδέα ακολουθήστε τις οδηγίες και φτιάξετε κι εσείς τις δικές σας. 


Χρειαζόμαστε δύο επιφάνειες υφάσματος και μια επιφάνεια υαλοβάμβακα. Για την μία επιφάνεια κόψαμε μικρά κομματάκια υφάσματος ασορτί με την ποδιά και τα ενώσαμε με τον τρόπο που σας δείξαμε εδώ. Μετά κόψαμε τη δεύτερη επιφάνεια και τον υαλοβάμβακα 2.5εκ. μεγαλύτερα από την επιφάνεια του patchwork. 


Με ένα χάρακα και σαπούνι μοδιστρικής τραβήξαμε παράλληλες διαγώνιες γραμμές, που λειτούργησαν ως οδηγοί για να γαζώσουμε πάνω σε αυτούς και φτιάξαμε το "σάντουιτς" ως εξής: η μεγάλη επιφάνεια υφάσματος με την καλή όψη προς τα κάτω, στη μέση ο υαλοβάμβακας και από πάνω η επιφάνεια του patchwork με την καλή όψη προς τα πάνω. Κεντράραμε και στερεώσαμε όλα τα στρώματα με καρφίτσες και παραμάνες.




Μετά αρχίσαμε να γαζώνουμε πάνω στους οδηγούς, προσέχοντας να κρατάμε τεντωμένο το "σάντουιτς". Επόμενη κίνηση ήταν να κόψουμε τα περισσεύματα του υαλοβάμβακα και της κάτω επιφάνειας και μετά με ένα ποτήρι σχεδιάσαμε στις τέσσερις γωνίες ένα τόξο. Κόψαμε για να δημιουργήσουμε τις παραδοσιακές καμπύλες της πιάστρας και μετά αρχίσαμε να τοποθετούμε το ρέλι τριγύρω ράβοντας κι ένα θηλάκι. 



Προσωπικά το ρέλι είναι πολύ μπελαλίδικη δουλειά αλλά το παλεύω, δεν το βάζω κάτω!!!!! Οπότε μην εστιάσετε στις ατέλειες αλλά στο χαρούμενο αποτέλεσμα!! 



Και θα σας αφήσουμε με μια φωτογραφία γεμάτη Άνοιξη. Η Ευαγγελία κι εγώ μέσα σε ένα λιβάδι με άγριες τουλίπες, λαλάδες όπως τις αποκαλούν στη Χίο!  


Καλή συνέχεια σε όλους!!!