Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Κεντώντας παιδικά παπλωματάκια με σταυροβελονιά σε καμβά Aida

Σας καλημερίζω από την ηλιόλουστή Λευκάδα, η  οποία τέτοια εποχή βρίσκεται στα καλύτερά της. Κάποιες φίλες blogger επισκέφτηκαν τον τόπο μας και είδαμε πολύ όμορφες φωτογραφίες από τις διακοπές τους.


Στα δικά μας τώρα, όπως σας είχα πει προμηθεύτηκα αυτούς τους υπέροχους καμβάδες Aida για να κεντηθούν και να γίνουν δωράκια. Τα σχέδια διαλέχτηκαν από ένα ιταλικό περιοδικό, οι κλωστές αγοράστηκαν και οι μηχανές πήραν μπρος...




Δεν είναι πολύ τρυφερά σχεδιάκια; Σε λίγες μέρες θα έχουν ετοιμαστεί και θα μπορείτε να τα δείτε ολοκληρωμένα.

Φιλάκια πολλά!


Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ζωάρα!!!!!!

Γεια σας αγαπημένη παρέα!! 
Με τη σημερινή ανάρτηση αποχαιρετώ τη Χίο για λίγο διάστημα και την αφιερώνω στους δυο κάστορες, που παρέμηναν εκεί για να οργανώσουν το έργο που ανέλαβαν!

Οι παρακάτω φωτό τιτλοφορούνται όλες με τον χαρακτηριστικό τίτλο "ΖΩΑΡΑ" που βέβαια, θα διαπιστώσετε και μόνοι το γιατί...Λάβετε θέση κι αν δεν έχετε φύγει ακόμα για διακοπές ελπίζω να σας δροσίσω λιγάκι και να νοιώσετε κι εσείς ότι κάνετε ζωάρα! Καλή διάθεση να υπάρχει...














Αυτά από μένα που ήδη βρίσκομαι στη Λευκάδα και βρίσκομαι επί τω έργω.

Φιλάκια πολλά 


Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Σε ασχολία να βρισκόμαστε...

Γεια σας και πάλι!


Ο τίτλος της σημερινής ανάρτησης ομολογώ ότι είναι τόσο εύστοχος. Το νοικοκυριό στη Χίο στήθηκε, αλλά όταν τα φυσικά υλικά είναι τόσο κοντά σου δεν μπορείς παρά να θέλεις να τα αξιοποιήσεις με κάποιο τρόπο.


Αρχίζω με τα υλικά της θάλασσας: πέτρες εύσχημες κι ασπριδερές και ξύλα που τα έχει λαξεύσει το κύμα είναι η   αφορμή που με γέμισαν έμπνευση. Με τη γνωστή χαρτοπετσέτα διακόσμησα άλλες δύο πετρούλες ακολουθώντας την κατάλληλη τεχνική. 




Σερβίρουμε μπουγιαμπέσα και φρεσκότατα καβούρια!

Επίσης, δυο ξυλάκια που μας περίσσεψαν από κάτι μερεμέτια σκέφτηκα να τα διαμορφώσω ώστε να κάνω ένα διακοσμητικό που να κρέμεται από ένα κομμάτι ξύλο. 


Αφού τα παλαίωσα, εφάρμοσα δυο στένσιλ, δωράκι στο περιοδικό Crafts Beautiful. Τα στένσιλ δεν πολυπέτυχαν γιατί έβαλα πολύ μπογιά, αλλά εν τέλει μου αρέσει το αποτέλεσμα...δείχνει πιο vintage (έτσι ονόμασα την κακοτεχνία!!!!).



Για το τέλος σας κράτησα μια φανταστική ανακάλυψη. Σε μαγαζί με είδη κεντήματος βρήκα την καταπληκτική σειρά Aida της DMC. Εξηγούμαι: είναι καμβάδες με έτοιμο φόντο που δυστυχώς στα κεντρικότερα καταστήματα της Αθήνας δεν κυκλοφορούσε ούτε δείγμα! Προμηθεύτηκα αυτά τα υπέροχα κομμάτια και είμαι έτοιμη να δράσω.


Μην ξεχνάτε, θα με περιμένουν και τρία νεογέννητα ανηψάκια στη Λευκάδα.


Θα τα κεντήσω με σκοπό να γίνουν παπλωματάκια για την κούνια τους. Βέβαια, έχω κλείσει και βοηθό τη μαμά, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει τόση δουλειά γρήγορα!

Σας αφήνω ελπίζοντας να επιστρέψω με περισσότερες δημιουργίες. 

Φιλάκια    


Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Φτιάχνοντας κουρτίνα από κορδέλες

Χαίρεται!


Το θερμόμετρο είναι στο κόκκινο σε όλη την Ελλάδα κι εδώ στη Χίο ο αέρας που φυσάει είναι ζεστός. Δεν παραπονιέμαι όμως, η θερμοκρασία είναι ακόμα υποφερτή.


Στο νέο μας σπίτι η καφετιά εξώπορτα κόβει αρκετό φως από το εσωτερικό, γι' αυτό και συνηθίζουμε να την αφήνουμε ανοιχτή. Ωστόσο, θέλαμε να περιορίζεται κατά κάποιο τρόπο και η ορατότητα απο το στενό δρομάκι μας, το οποίο μάλιστα τυγχάνει ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος από τους ξένους επισκέπτες. Μόλις δουν γατάκι τα φλάς αστράφτουν!!! 


Προσάρμοσα μια ιδέα που βρήκα στο "Country home and interiors" και βάλθηκα να φτιάξω μια κουρτίνα από σατέν κορδέλες κι από οργάτζα.


Ο εξωτερικός σωλήνας του καλοριφέρ που διατρέχει το πάνω μέρος της πόρτας μετατράπηκε σε  κουρτινόξυλο.


Προμηθεύτηκα τις κορδέλες, προσπαθώντας να μην μπλέξω πολύ τα χρώματα. Μέτρησα το ύψος της πόρτας κι έκοψα τις κορδέλες υπολογίζοντας και 15 πόντους επιπλέον για να κάνω τη θυλιά. Για να στερεώσω τις κορδέλες έραψα σε κάθε μια μία μεταλλική σούστα.


Ομολογώ ότι πήρε ώρα μέχρι να ράψω τις σούστες σε όλες τις κορδέλες, αν και αρχικά δεν του φαινόταν! Τέλος κρέμασα τις κορδέλες και η κουτίνα μας ήταν έτοιμη.


Πώς σας φαίνεται; Ομολογώ τη δουλειά της την κάνει μια χαρά και τα χρώματα δίνουν μια όμορφη νότα στο χώρο μας.


Κλείνοντας σας δείχνω και τις πρώτες απόπειρες ντεκουπαζ και στένσιλ πάνω σε πέτρα.



 Φιλάκια πολλά!

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Προστατεύοντας τις γλάστρες από τις γάτες

Γεια χαρά και πάλι!


αναγνωριστικές κινήσεις...
Στο νέο σπίτι υπάρχει μια μικρή αυλή που όπως καταλαβαίνετε δε θα μπορούσε να μείνει αναξιοποίητη. Αφού καθαρίσαμε το εσωτερικό καταπιαστήκαμε σίγα σιγά και με τον εξωτερικό χώρο. Ζαρντινιέρες, βάσεις, γλάστρες, λουλούδια και αρωματικά ήταν τα βασικά. Αλλά το πρόβλημα όπως καταλαβαίνετε, επρόκειτο να είναι οι γάτες...οι άπειρες γάτες που ξεχύνονται από τα παράθυρα του απέναντι σπιτιού!!!


Σαν να ξεθαρέψαμε...
αλλά πιαστήκαμε επ' αυτοφόρω!
Τα ξυλάκια από τα σουβλάκια είναι η πιο γνωστή λύση, μα πράγματι τα φυτά μου φαίνονταν φυλακισμένα! Με αφορμή μια ιδέα που είδα εδώ σκέφτηκα να φτιάξω χάρτινες πεταλούδες και να διακοσμήσω κάποια από τα ξυλάκια. Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ κι απ' ό,τι φαίνεται λειτουργεί ως ώρας. Το συγκεκριμένο γατάκι, που γίνεται σιγά σιγά κατοικίδιό μας, παίζει εξ επαφής, αλλά δεν έχει στρογγυλοκαθήσει μέσα στα λουλούδια.

τελικά βαρεθήκαμε και κοιμηθήκαμε!!!
Αν έχετε αντίστοιχο πρόβλημα με τις γλάστρες σας, να θυμάστε ότι τις απωθεί πολύ το άρωμα από φλούδες πορτοκαλιού.




Φιλάκια πολλά!


Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Στη Χίο φτιάχνοντας κρεμάστρες με την τεχνική της χαρτοπετσέτας

Γεια χαρά μπλογκοπαρέα και καλό μήνα!!!

Μπορεί να χαθήκαμε λιγάκι αλλά οι εξελίξεις τρέχουν. Η Ευαγγελία γέννησε την προηγούμενη Τετάρτη κι εγώ είμαι στη Χιο σουλουπώνοντας και τακτοποιώντας το σπίτι. Γι' αυτό θα σας μιλήσω άλλη φορά...τώρα θα επικεντρωθώ στις κρεμάστρες που βάλθηκα να φτιάξω για να δώσω τη δική μου πινελιά στο ντεκόρ του νέου μας σπιτικού.

Αφού προμηθεύτηκα ξύλα mdf από τον μαραγκό της γειτονιάς και τα απαραίτητα σύνεργα για την τεχνική της παλαίωσης και της χαρτοπετσέτας έστησα το εργαστήρι μου!


Το θέμα της χαρτοπετσέτας μου άρεσε εξ αρχής και το χρησημοποίησα για μια κρεμάστρα στην κουζίνα και μια άλλη για πανωφόρια και τσάντες.



Τα δυο μικρά κομμάτια ξύλου προορίζονται για κρεμάστρες στην τουαλέτα.


Αφού τελείωσα τη δική μου δουλειά, μετά ανέλαβε ο Βασίλης. Έβγαλε τα εργαλεία του κι άρχισε να βιδώνει και να καρφώνει.



Τελειώσαμε τη μία και με τον ίδιο τρόπο θα ολοκληρωθούν και τα άλλα έργα.




Πώς σας φαίνονται; Εγώ ενθουσιάστηκα, το ομολογώ, μιας και πρώτη φορά έφτιαξα κάτι τέτοιο. Βρήκα και κάτι ωραίες πέτρες στην παραλία σήμερα για να συνεχίσω τους πειραματισμούς.

Και για το κλείσιμο της ανάρτησης σας παρουσιάζω κάτι αξιαγάπητα γατάκια που την καταβρίσκουν στην μικρή αυλή μας. Το πρώτο μας φαίνεται ότι έχει ένα πρόβλημα με το μάτι του και μάλλον πρέπει να δράσουμε!







 Πάντως είναι πολύ παιγνιδιάρικα κι αξιαγάπητα!

Φιλάκια πολλά!