Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Καλοκαιρινό βραβείο

Γεια χαρά σε όλους!!


Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Η σημερινή ανάρτηση συντάσσεται από τη Λευκάδα, μιας και βρήκα την ευκαιρία να φύγω για λίγες μέρες από την Αθήνα με σκοπό να δω το αδερφάκι λίγες μέρες πριν το μεγάλο γεγονός!! Τη Δευτέρα είναι η καταληκτική ημερομηνία και όλα είναι πιθανά αυτές τις ώρες που σας γράφω. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να γεννήσει πράγματι με ένα πόνο. Η Ευαγγελία είναι μια χαρά, ακάθεκτη, λίγο "βαριά" μιας και είναι στις μέρες της, αλλά πάντα δραστήρια. Ευτυχώς εδώ δεν κάνει υπερβολική ζέστη οπότε όλα είναι πιο ανεκτά...

Στα δικά μας τώρα, η καλή φίλη Tante Kiki μας δώρισε αυτό το άκρως καλοκαιρινό βραβείο




και βρίσκω την αφορμή για να μοιραστώ μαζί σας τα 5 πράγματα που αγαπώ το καλοκαίρι.
-Τα κεράσια και τα βερίκοκα
-Το μπάνιο στη θάλασσα τις πρωινές ώρες
-Τις βόλτες με το ποδήλατό μου (το μοναδικό όχημα που αγαπώ να οδηγώ και μου είναι πιστό από τα μαθητικά μου χρόνια)
-Να ποτίζω τον κήπο της μαμάς και του μπαμπά
-Να πίνω με την Ευαγγελία ένα κρύο Moscato d' Asti τη νύχτα, αφού τελειώσει η δουλειά

Το βραβείο αυτό το δωρίζω με τη σειρά μου στα παρακάτω μπλογκς:

http://theonewithallthetastes.blogspot.com/
http://giagia-antigonh.blogspot.gr/
http://keywoman.blogspot.gr/
http://jenny-jennysstory.blogspot.gr/
http://dimiourgiespsihis.blogspot.gr/

Φιλάκια πολλά  





Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Παιδικά μπλουζάκια που μυρίζουν καλοκαίρι!

Γεια σας καλοί μου φίλοι!!

Ζέστη σήμερα και τί δε θα 'δινα για μια βουτιά σε δροσερά νερά...Ελπίζω η πλειοψηφία από εσάς να χαλαρώνει σε κάποια παραλία. Ευτυχώς οι εδώ υποχρεώσεις τελειώνουν σιγά σιγά οπότε πού θα πάει, θα κάνω τις πολυπόθητες βουτιές μου. 
 
Ως ώρας τη θάλασσα τη φαντάζομαι και γι' αυτό έφτιαξα αυτό το αξιαγάπητο μπλουζάκι, που με γέμισε περηφάνεια, μιας κι έγινε όλο στο χέρι. 
 
 
Το γαλάζιο φόντο δε θα μπορούσε παρά να με οδηγήσει σε άκρως καλοκαιρινό θέμα και... να 'σου και ξεπρόβαλε ενα παιγνιδιάρικο ριγέ ψαράκι με πουά πτερύγια. 
 
 
Μετά τον τεράστιο ενθουσιασμό πέρασα και σε αυτό εδώ το ζουζούνι, καλοκαιρινό το φαντάστηκα κι αυτό, να πετάει δεξια κι αριστερά ελεύθερο κι ωραίο. 
 
 
Σε αυτό είπα να κάνω απόπειρα να το γαζώσω στη ραπτομηχανή, γιατί ήδη είχα ενοχλήσεις στον καρπό. Να πω την αλήθεια δεν τα πήγα κι άσχημα, αλλά σε κάποιες φάσεις ήταν σαν το δρόμο της Κατάρας το γαζί.
 
 
Το ξήλωσα κι εγώ και το έκανα όλο από την αρχή. 
 
 
Καταλαβαίνετε τώρα πού οφείλεται η καλή μου τενοντίτιδα αλλά την ομολογώ την αμαρτία μου...δεν μπορούσα να αντισταθώ στον ενθουσιασμό!  Το γαλάζιο μπλουζάκι τον βρήκε τον προορισμό του. Τώρα απομένει και το ζουζουνάκι μου να πετάξει προς κάποιο μωράκι...
 
Φιλάκια πολλά

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δημιουργίες ντεκουπάζ εν όψει μετακόμισης...

Γεια χαρά όμορφη γειτονιά!

Σήμερα η μέρα άρχισε με μεγάλες δόσεις βαρεμάρας κι εξηγούμαι αμέσως. Ο Βασίλης απουσιάζει εδω και δυο βδομάδες στη Χίο για επαγγελματικούς λόγους. Μόνη στο σπίτι, ούσα άνεργη, οι δουλειές δεν αρκούσαν για να με κρατήσουν απασχολημένη. Κούρασα και το χέρι με τόσα μπλουζάκια που βάλθηκα να φτιάξω και είπα να το χαλαρώσω. 
η σημερινή μου πραμάτεια
Βαρεμάρα, βαρεμάρα, βαρεμάρα! Αλλά ξάφνου κι ως δια μαγείας βρέθηκα μπροστά σε χαρτοπετσέτες και διάφορα εξαρτήματα για decoupage. Σκέφτηκα στρατηγικά και είπα "Ε, πόσο να επιβαρυνθεί η τενοντίτιδα; Τί βάρος έχει ένα φύλλο χαρτοπετσέτας;" Αμέσως το μυαλό στρόφαρε και βρήκα εκείνα τα μεταλλικά κουτάκια που μάζευα τόσο καιρό.
αυτές οι χαρτοπετσέτες πολύ μου αρέσουν
Άρχισα να τα μεταμορφώνω και να τους αλλάζω την όψη για να πάρουν μέρος κι αυτά στη μετακόμιση που θα κάνουμε στα τέλη του μήνα. 

Το ομολογώ, αγαπημένη παρέα, μετακομίζουμε στη Χίο  το ελάχιστο για ένα χρόνο!!!! Η εταιρία του Βασίλη ανέλαβε την ανέγερση του Μουσείου Μαστίχας κι έλαχε στον ίδιο να πλαισιώσει το εκεί εργοτάξιο. 

Τα βαζάκια θα πάρουν τη θέση τους στην νέα κουζίνα. Αλάτι, πιπέρι, καφές, ζάχαρη, μπαχάρια κάπου πρέπει να φυλαχτούν. Κι επειδή δεν θέλουμε να ξεκουβαλήσουμε όλα μας τα προικιά, αυτά τα μεταλλικά βαζάκια έχουν τα προτερήματά τους: δεν σπάνε, είναι βολικά κι ελαφριά. 
Βέβαια, για να πω και την πάσα αλήθεια, μετά τη μετακόμιση θα πάω Λευκάδα κι από Σεπτέμβρη Χίο. 
Τέλος έχω και μια ερώτηση να απευθύνω στις ιέρειες του decoupage. Από αθεράπευτη βαρεμάρα τα καμβαδάκια, αφού τοποθέτησα τη χαρτοπετσέτα, τα πέρασα κατευθύαν με βερνίκι χωρίς να περάσω πρώτα κόλλα ντεκουπάζ. Για πείτε, τα κατέστρεψα;;; 

μάλλον ο βάτραχος αναρωτιέται αν τον κατέστρεψα!!

ευτυχώς εδώ οι κυρίες πίνουν και τρωνε ανέμελες!



Φιλάκια πολλά  

Υ.Γ. Ό,τι γνωρίζετε για τη Χίο πείτε το. Να ξέρω τί να περιμένω. Σκεφτείτε, μπορεί να μείνω εκεί 2,5 χρόνια! 

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Panna cotta all' espresso

Χαίρεται αγαπημένη γειτονιά!

Εστω και καθυστερημένα θα ευχηθούμε κι εμείς καλό μήνα και καλό καλοκαίρι! Η διαφορά είναι αισθητή κι ελπίζουμε ο καιρός να μην μας κρύβει ανατροπές...

Αύριο είναι του Αγιόυ Πνεύματος και στη Λευκάδα έχουμε μεγάλη γιορτή, αφού γιορτάζει η Πολυούχος μας, Παναγία η Φανερωμένη. Μιας και είναι αργία για τους περισσότερους εργασιακούς κλάδους αδράξαμε την ευκαιρία για να κάνουμε ένα μικρό τραπέζι σε φίλους καλούς. Κι επειδή το γλυκό στο τέλος δεν μπορεί να λείπει, τί πιο καλή ιδέα για μια ελαφριά και βελούδινη πανακότα αρωματισμένη με εσπρέσσο. Σας δίνουμε τη συνταγή για να τη δοκιμάσετε κι εσείς. 
panna cotta all' espresso

Υλικά για 8 άτομα:
300μλ. γάλα
600μλ. κρέμα γάλακτος
100μλ. καφέ εσπρέσσο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης ή 12γρ. 

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τον εσπρέσσο και μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσουν. 
Ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το αποσύρουμε από τη φωτιά. 
Στύβουμε τις ζελατίνες με το χέρι και τις προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύοντας δυνατά ώστε να διαλυθούν τελείως. Προσθέτουμε και τον καφέ κι ανακατεύουμε. 
Αφού κρυώσει το μίγμα το μοιράζουμε σε φορμάκια ατομικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να πήξει η πανακότα. 
Ξεφορμάρουμε βουτώντας για λίγα δευτερόλεπτα τα φορμάκια σε ζεστό νερό και διακοσμούμε με σοκολατάκια σε σχήμα κόκκου καφέ, έτσι για να κάνουμε και μια τσιριτζάντζουλα!!

Εύκολο, απλό και φίνο γλυκό που δεν μας κοστίζει τίποτα. Κι αν βαριόμαστε το ξεφορμάρισμα το τρώμε κι από το μπολάκι!

Φιλάκια πολλά