Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Let's party! Άλλο ένα λαχταριστό μπλουζάκι με απλικέ στοιχεία

Να 'μαστε πάλι εδώ με μια δημιουργία που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Η ιδέα ήρθε με αφορμή την πρόσφατη  βάφτιση της ξαδέρφης. Θυμάστε πόσο σας άρεσε η ιδέα της να δωρίσει μπλουζάκια στους μικρούς της καλεσμένους; Εκείνη τα είχε διακοσμήσει με χρώματα για ρούχα. Εμείς  προσαρμόσαμε την ιδέα της χρησιμοποιώντας υφάσματα και να το αποτέλεσμα. 


Ενα λαχταριστό cupcake, που τόσο αρέσει σε μικρούς και μεγάλους κι από κάτω προσθέσαμε με ροζ γράμματα τη λέξη "party".
το απλικέ έγινε στο χέρι με θεσμοκολλητικό χαρτί και γαζί περιμετρικά

η τέχνη μας εμπνέει!

Μπορεί να είναι ένα ωραίο δωράκι για τα παιδικά πάρτυ, αλλά και για όσους έχουν πάντα διάθεση για διασκέδαση!

μετά από τόση εξάσκηση στο γαζί το χέρι πλέον πάει πιο γρήγορα!
Βέβαια, μπορεί να είναι και μια ωραία ιδέα να μαζευτούν οι φίλες στο σπίτι και να φτιάξουν τα δικά τους μπλουζάκια πάντα με την επιτήρηση της μαμάς!

Φιλάκια πολλά


Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Φραουλένια βότκα και αρωματισμένο ξύδι με φράουλες

Γεια σας και πάλι!

Επιστρέφουμε στο αφιέρωμα για τις φράουλες με μια τελευταία ανάρτηση γεμάτη γευστικές προκλήσεις!!

Αρχίζουμε με τη φραουλένια βότκα. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην Πολωνία οι αρωματισμένες βότκες είναι κάτι σύνηθες. Στο περσινό μας ταξίδι είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποιες. 

Για να φτιάξουμε τη δική μας εκδοχή με αυτό το υπέροχο, παλλόμενο χρώμα θα χρειαστούμε 500γρ. φράουλες και δύο φλ. τσαγιού βότκα. Δεν χρειάζεται να είναι εξαιρετικής ποιότητας! 

φραουλένια βότκα
Βάζουμε τα δύο υλικά σε γυάλινο βάζο για μια εβδομάδα. Φυλάσσουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος και ανακινούμε κάπου κάπου. Οι φράουλες θα αποχρωματιστούν σχεδόν ολοσχερώς! 
το άρωμα είναι υπέροχο, έχουν εκχυλιστεί όλες οι ουσίες του φρούτου

Μετά το πέρας της εβδομάδας σουρώνουμε τη βότκα σε ένα μπωλ και πιέζουμε τις φράουλες με ένα κουτάλι για να βγουν όλοι οι χυμοί. 


Ξανασουρώνουμε και φυλάσσουμε σε καθαρό γυάλινο μπουκάλι. Αυτό ήταν! Καθόλου δύσκολο, αλλά εξαιρετικά πρωτότυπο. Πίνεται κρύα ή γίνεται βάση για διάφορα κοκτέιλς. Μια βόλτα στο διαδίκτυο θα σας δώσει ιδέες! 

 Για το φραουλένιο ξύδι θα χρειαστούμε 500γρ. κομμένες φράουλες και δύο φλ. τσαγιού λευκό ξύδι. Βάζουμε τα υλικά σε γυάλα για 7-15 μέρες σε σκιερό και δροσερό μέρος. Ανακινούμε κάθε τόσο και μέτα την έβδομη μέρα δοκιμάζουμε το ξύδι. Ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της φράουλας αποφασίζουμε πότε θα σουρώσουμε το ξύδι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που κάναμε και στη βότκα μόνο που εδώ είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε τουλουπάνι για να πάρουμε ένα πιο "καθαρό" ξύδι. 
το λευκό ξύδι χρωματίστηκε από τις χρωστικές της φράουλας

Χρησιμοποιείστε το για τις σαλάτες σας ετοιμάζοντας τη δική σας βινεγκρέτ! 

Φιλάκια πολλά  

  

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Ένα φανελάκι με ροζ cupcake για το ροζ διαγωνισμό και βραβειάκια

Καλημέρα!

Είμαι σίγουρη ότι έχετε καταλάβει περί τίνος πρόκειται η σημερινή ανάρτηση, αφού ο διαγωνισμός την Βιβίκας μας έχει βάλει σε ροζ, δημιουργικό οίστρο! 


Η συμμετοχή του μπλόγκ μας γίνεται με ένα φανελάκι που το μετατρέψαμε σε μπλουζάκι με θέμα ένα cupcake και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία: στρασάκια, φιογκάκια... ό,τι ταιριάζει σε ένα ροζ διαγωνισμό! 


Το απλικέ στο cupcake έγινε  με θερμοκολλητικό χαρτί και το γαζί έγινε στο χέρι. Η βάση με καφετί, ριγέ ύφασμα και το topping με ροζ, πουά ύφασμα. Ενα διακοσμητικό, κίτρινο λουλούδι με ροζ στρασάκι ολοκληρώνει το σύνολο. Τα φιογκάκια έγιναν στο χέρι με το ίδιο ριγέ ύφασμα και το σύνθημα της μπλούζας γράφτηκε με ασημί στρασάκια για λίγη παραπάνω λάμψη. Κορίτσια είμαστε άλλωστε... Άλλο αν το φανελάκι προορίζεται για κοριτσάκια 3-4 χρονών! 


Σχετικά με τα βραβεία ευχαριστούμε τη φίλη Χρυσόσκονη για το 

Σήμερα θα εκτεθώ εγώ με τα 7 τυχαία πράγματα για μένα, γιατί η Ευαγγελία τη γλύτωσε λόγω εγκυμοσύνης!!! Εχουμε και λέμε...
  1. Όταν παθιάζομαι με κάτι (ταινία, βιβλίο, ο,τιδήποτε) ξεχνάω τους πάντες μέχρι να μου περάσει...
  2. Όταν κολλάει ο εγκέφαλός μου (με ο,τιδήποτε) οι γύρω μου υποφέρουν...
  3. Κολλάω με τα βιβλία συνήθως...
  4. Τα αγαπημένα μου βιβλία τα χιλιοδιαβάζω!
  5. Όταν σφινωθεί μια ιδέα στο μυαλό μου δεν την εγκαταλείπω ποτέ...κι ας αργώ να την υλοποιήσω!
  6. Είμαι λίγο φοβιτσιάρα.
  7. Συνήθως αρχίσω πολλά πράγματα μαζί και λίγα τελειώνω σε λογικα χρονικά όρια...Έτσι είναι οι καλλιτέχνες (εδώ γελάμε όλοι μαζί)! 
Το επόμενο βραβείο μας χάρισε μια ξακουστή Επτανήσια, η Χαρά με το Καντο με αγάπη και την ευχαριστούμε πολύ!


Εμείς με τη σειρά μας χαρίζουμε τα δύο βραβεία στα παρακάτω μπλογκς: 
  1. http://sofan-handmade.blogspot.com/
  2. http://zizellitsa.blogspot.com/
  3. http://mysweetmarilia.blogspot.com/
  4. http://e-crochet.blogspot.com/
  5. http://taelia88.blogspot.com/ 
  6. http://smart-0-mania.blogspot.com/
  7. http://nenakarascreations.blogspot.com/
  8. http://vefasart.blogspot.com/
  9. http://christinad-christinascorner.blogspot.com/
  10. http://stitchingcanbefun.blogspot.com/
  11. http://e-aloe.blogspot.com/
  12. http://handmade-by-spyridoula.blogspot.com/
  13. http://littlemomentscount-andim.blogspot.com/
  14. http://eirinixeiropoihmata.blogspot.com/ 
  15. http://scrapglitter.blogspot.com/
Φιλάκια πολλά! 

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Χειροποίητες κουβερτούλες για μια μπέμπα που καταφτάνει!

Καλημέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!

Η μαμά μας γίνεται γιαγιά σε λίγο καιρό κι απ' όταν έμαθε τα ευχάριστα δημιουργεί με πυρετώδεις ρυθμούς σεντονάκια, κουβερτούλες και τα συναφή για να υποδεχτεί το πρώτο της εγγονάκι! Κι αν και πολλές φορές όλες αυτές οι εξάρσεις δημιουργίας φαντάζουν υπερβολικές, όταν βλέπουμε τα έργα της ολοκληρωμένα εκείνη δικαιώνεται!!!

εργόχειρα φτιαγμένα με φροντίδα
Το Πάσχα βρήκα αφορμή να φωτογραφίσω για σας δύο κουβέρτες, μια πλεχτή και μια κεντημένη με σταυροβελονιά. Και μιας και η μαμά δεν κάνει μισές δουλειές κέντησε και ασορτί φάσες για μαξιλαροθήκες. 


πλεχτή κουβέρτα διακοσμημένη με κεντημένα ζωάκια 
λεπτομέρεια...ένα τσαχπίνικο γατί


Να κι ένα χαρωπό λαγουδάκι
κουβέρτα κεντημένη με σταυροβελονιά...το παραμύθι είναι γνωστό!
το παλάτι...
και η νεράιδα...

σε αυτό το τεύχος του "Εκείνη" υπάρχει το σχέδιο


ζωηρά μωράκια φτιαγμένα με σταυροβελονιά
Πήρατε μια γεύση κι ελπίζουμε να σας άρεσε! Πρωτού κλείσω να ευχηθώ χρόνια πολλά και στο μπαμπά μας!!!

 

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Παιδικά μπλουζάκια διακοσμημένα με stencil και applique

Γεια χαρά σε όλη την παρέα!

Κάνοντας μια παύση από το μικρό αφιέρωμα στη συντήρηση της φράουλας, σήμερα θα σας παρουσιάσω κάποιους πειραματισμούς με stencil και applique πάνω σε μονόχρωμα, παιδικά μπλουζάκια. 


Το μοτίβο με το καπέλο είναι μια ιδέα που βρήκα στο διαδίκτυο και μου άρεσε τόσο πολύ, που έκανα παραλλαγές. Στο πρώτο μπλουζάκι χρησιμοποίησα το freezer paper κι εφάρμοσα την τεχνική στένσιλ που σας έδειξα εδώ. Διακόσμησα και με ένα λουλουδάκι φτιαγμένο από υφάσματα.


Στα άλλα δύο μπλουζάκια το απλικέ έγινε πανεύκολα με τη χρήση θερμοκολλητικού χαρτιού. Θα σας πω λεπτομέρειες σε επόμενη ανάρτηση. 

Το καπελάκι διακοσμήθηκε με θερμοκολλητικά στρασάκια και το σχέδιο της φάλαινας το βρήκα στο ίντερνετ και πήρε τη θέση του στο κίτρινο μπλουζάκι!


Τείνω να παθαίνω εξάρτηση με αυτές τις δύο τεχνικές, που πραγματικά δίνουν άπειρα αποτελέσματα!!!
 
Αύριο που έχω λαϊκή θα εφοδιαστώ με φράουλες για να σας δείξω πώς να φτιάξετε ξύδι με φράουλες!!

Φιλάκια πολλά!!

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Η sauce φραουλας γίνεται παγάκι και συντηρείται στην κατάψυξη

Γεια χαρά σε όλους!

Το μικρό αφιέρωμα στη συντήρηση της φράουλας συνεχίζεται και σας προσκαλούμε να πειραματιστείτε σε νέους τρόπους που επιτρέπουν να γευόμαστε αυτό το όμορφο φρούτο κι εκτός εποχής. 

Σήμερα τη φράουλα την κάνουμε... παγάκι αφού πρώτα την κάνουμε σάλτσα με ένα εύκολο και γρήγορο τρόπο. Τα βήματα είναι τα ακόλουθα: 

  1. Πλένουμε τις φράουλες, ακόμη κι εκείνες που έχουν αρχίσει να μαλακώνουν και μετά αφαιρούμε το κοτσάνι. 
  2. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα και πολτοποιούμε κάποιες για να απελευθερωθούν οι χυμοί τους. 
  3. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τις φράουλες να βράσουν κι ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην κολλήσουν. Σιγοβράσουμε για 15' περίπου, μέχρι οι χυμοί να συμπυκνωθούν και οι φράουλες να διαλυθούν. 
  4. Προσθέτουμε λίγο μέλι ή ζάχαρη σε περίπτωση που θέλουμε πιο γλυκιά τη σάλτσα μας. 
  5. Είναι πιθανό οι φράουλες να μην έχουν διαλυθεί εντελώς, οπότε ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή το μούλτι. 
Η σάλτσα φράουλας είναι έτοιμη. Μπορούμε να τη συντηρήσουμε σε μπουκάλι ή τάπερ στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Διαφορετικά παίρνουμε παγοκυψέλες, τις γεμίζουμε με τη φράουλα και τις συντηρούμε στην κατάψυξη. Μην χρησιμοποιείσετε τις σύγχρονες παγοκυψέλες, γιατί η σάλτσα είναι πυχτή και θα παιδευτείτε υπερβολικά. Πάρτε τις παραδοσιακές με καπάκι που θα σας βολέψουν.
Η σάλτσα φράουλας συνοδεύει παγωτά,  βάφλες, pancakes, γιαούρτι, γίνεται η βάση για καλοκαιρινά κοκτέιλ, ...κι ό,τι άλλο σκεφτείτε εσείς!     

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Πώς να συντηρήσουμε τις φράουλες στην κατάψυξη

Καλημέρα σε όλους σας. 

κατεψυγμένες φράουλες
Σήμερα η ανάρτησή μας είναι αφιερωμένη στις φράουλες, ένα φρούτο ευαίσθητο και με μικρό χρόνο ζωής. Οι συνηθέστεροι τρόποι για να το συντηρήσουμε είναι οι μαρμελάδες και το γλυκό του κουταλιού. Ωστόσο, είναι ένα φρούτο που μπορούμε ακόμα και να το καταψύξουμε. Να ποιά είναι τα βήματα που ακολουθούμε. 
οι φράουλες μέσα στην κατάψυξη
τα μικρά πακετάκια είναι πιο εύχρηστα
  1. Διαλέγουμε φράουλες που να μην είναι χτυπημένες, τις πλένουμε καλά και τους αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. 
  2. Αφαιρούμε την υγρασιά με απορροφητικό χαρτί. 
  3. Στρώνουμε στην κατάψυξή μας ένα κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετούμε επάνω τις φράουλες χωρίς να εφάπτονται μεταξύ τους. Τις αφήνουμε να παγώσουν. Περίπου δύο τρεις ώρες χρειάζονται. 
  4. Αφού παγώσουν τις μεταφέρουμε σε πλαστικά σακουλάκια, αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορούμε. Κολλάμε κι ένα ταμπελάκι με την ημερομηνία που καταψύξαμε τις φράουλες. 
Διατηρούνται για περισσότερους από 6 μήνες. Κάθε φορά που θα χρειάζεστε φράουλες θα παίρνετε ένα σακουλάκι, θα το αποψύχετε και θα έχετε νόστιμες φράουλες ακόμη κι όταν δεν είναι η εποχή τους! 

Φιλιά πολλά!  

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Stencil σε ύφασμα με freezer paper: μια εύκολη και πρακτική εφαρμογή

Καλημέρα σε όλους! 

Ο Μαϊος μας έφερε οίστρο πολύ και στο σπίτι δοκιμάζουμε όλο νέα πράγματα και υλικά! Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος, γιατί ανακαλύπτουμε υλικά που μας λύνουν τα χέρια. Ενα τέτοιο είναι το freezer paper, το οποίο προμηθευτήκαμε προ καιρού από την Αμερική. Αν και αρχικά το επιλέξαμε για άλλου είδους εφαρμογή, καταλάβαμε ότι είχαμε παραγγείλει λάθος χαρτί!!! Ωστόσο, δεν μας στεναχώρησε καθόλου, αφού είδαμε ότι είναι το τέλειο εργαλείο για stencil σε ύφασμα. 

Κάναμε μια αρχική πρόβα σε ένα βαμβακερό ζιπουνάκι και τη μοιραζόμαστε μαζί σας. 

Το freezer paper που αγοράσαμε ήταν ήδη σε διαστάσεις A4, κατάλληλο για εκτύπωση. Εκτυπώσαμε τη λέξη baby και μετά με ψαλίδι αφαιρέσαμε το εσωτερικό των γραμμάτων. Το τοποθετήσαμε στο σημείο που θέλαμε και το σιδερώσαμε για 10 δεύτερα. 


οι τρεις πρώτες φάσεις
Η κολλώδης ουσία που έχει στην πίσω όψη το χαρτί μας επιτρέπει και να σταθεροποιούμε το στένσιλ στην υφασμάτινη επιφάνεια αλλά και να μη διαχέεται το χρώμα στις ίνες του υφάσματος έξω από το σχέδιό μας. 

το χαρτί κόλλησε στο ύφασμα για τα καλά
Μετά, με ειδικό χρώμα για ύφασμα και σφουγγαράκι ταμπονάραμε πάνω στο σχέδιο και αφήσαμε να στεγνώσει πολύ καλά το χρώμα.  Προσοχή, στο εσωτερικό του ρούχου βάλαμε ένα κομμάτι χαρτόνι για να μην περάσει το χρώμα  και στην πλάτη!
με το σφουγγάρι το χρώμα διαχέεται ομοιόμορφα
Έπειτα, αρχίσαμε να ξεκκολάμε το χαρτί αργά αργά και με χαρά διαπιστώσαμε ότι το πείραμα είχε πετύχει!! 
το χαρτί ξεκκολάει πολύ εύκολα χωρίς να αφήνει ίχνη κόλλας
το ζιπουνάκι άλλαξε όψη
Τέλος, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρίας του χρώματος, για να σταθεροποιηθεί το χρώμα σιδερώσαμε τη στάμπα για 3 λεπτά καλύπτωντάς της με ένα υφάσμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες, το ρούχο πλένεται κανονικά ως του 60 βαθμούς.      

Τί λετε; Το freezer paper αφήνει πολλά περιθώρια για εύκολες δημιουργίες και πολλούς πειραματισμούς!

Φιλιά πολλά. 

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Η πρώτη βαμβακερή σαλιάρα με στοιχεία applique είναι γεγονός!

Γεια σας αγαπημένοι φίλοι!

Όλο το μεσημέρι προσπαθούσα να τιθασεύσω αυτό που λέγεται ρέλι κι αισίως τα κατάφερα...με πολλά τρυπήματα στο χέρι, πιάσιμο στην πλάτη και το δεξί καρπό. Δε διαμαρτύρομαι, όμως γιατί το αποτέλεσμα με ευχαρίστησε πολύ!!
βαμβακερή σαλιάρα 24x35εκ. Η πίσω όψη είναι αδιάβροχη!
 Η περιπέτεια της παρθενικής μου σαλιάρας τέτοιου τύπου (έκανα άλλη καριέρα εδώ) άρχισε όταν παραγγείλαμε με την Ευαγγελία διάφορα βιβλία αφιερωμένα στο παιδικό ρούχο και τα αξεσουάρ. 

να το το καλό μου το βιβλίο!
Αφού πέρασα στο στάδιο της αποτοξίνωσης από τη σταυροβελονιά, χθες το πρωί κατέβηκα στο κέντρο και προμηθεύτηκα τα απαραίτητα για το νέο μου εγχείρημα. Το βράδυ μελέτησα καλά (!!!) και σήμερα το πρωί ξύπνησα με διάθεση για δημιουργία.

πάρτε μια ιδέα από το εσωτετικό του βιβλίου
Η πρόκληση μεγάλη, δεδομένου του ότι όλα έπρεπε να γίνουν στο χέρι, αφού ούτε έχω ραπτομηχανή ούτε ξέρω βεβαίως πολλά περί ραπτικής. Οι μόνες εικόνες εκείνες της καταπληκτικής θείας, που είναι μοδίστρα-μαστόρισσα και της μαμάς, που μια ζωή μας κόνταινε τα παντελόνια στο χέρι! Πήρα τα εξαρτήματά μου, ξεσήκωσα σε ριζόχαρτο το πατρόν, το στερέωσα στο ύφασμα και το έκοψα.

φάσεις από τη διαδικασία!
Μετά χρησιμοποίησα ένα ύφασμα με πεταλούδες που είχα αγοράσει πριν μήνες και με μια ειδική τεχνική απλικάρησα τις πεταλούδες χωρίς να χρειάζεται να τις γαζώσω. 

πανεύκολη η τεχνική του απλικαρίσματος, μου έλυσε τα χέρια!
Μετά ήρθε η ώρα για το ρέλι. "Δεν είναι τίποτα!" μου είπε η Ευαγγελία στο τηλέφωνο. Ψευδόταν ασυστολα, γιατί εγώ το ομολογώ ότι έκανα πάνω από δύο ώρες για να το γαζώσω με το χέρι στα τελειώματα της σαλιάρας! Και μετά από αυτή την Οδύσσεια, πέρασα στο "κούμπωμα" της σαλιάρας, το αγαπημένο "σκρατς". 

λεπτομέριες...μαμά κρίνε με επιείκεια!
Τί να σας πω, με κατέκλυσαν συναισθήματα περιφάνειας όταν την είδα ολοκληρωμένη. Τώρα εσείς που το κατέχετε το πράγμα, κάντε λίγο τα στραβά μάτια και μην ξεχνάτε ότι υπήρξε η πρώτη μου προσπάθεια.

Φιλιά πολλά!  

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Granola: η σπιτική εκδοχή του πρωινού με δημητριακά

Καλημέρα σε όλους. 

Τον όρο granola τον πρωτοσυνάντησα πέρυσι σε αμερικάνικα περιοδικά με ιδέες για χειροποίητα, βρώσιμα δώρα. Δεν είχα δώσει και πολύ μεγάλη σημασία, γιατί έψαχνα κάτι πιο φαντεζί, πρωτότυπο και διαφορετικό. Φέτος ξανάπεσε μπροστά μου η granola σε μια συνταγή του Jamie Oliver και σκέφτηκα να της δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. 

Ουσιαστικά η granola ή granula (από μόνη μου υιοθετώ το θηλυκό γένος) υπήρξε όρος των αγορών των ΗΠΑ στα τέλη του 19ου αιώνα, που χρησιμοποιήθηκε για να χαρακτηρίσει τροφές και σνακ ολικής άλεσης ψημένα μέχρι να γίνουν τραγανά. Πλέον ο εμπορικός όρος "granola" χρησιμοποιείται μόνο στην Αυστραλία ενώ στην συνείδηση του καθενός ο όρος παραπέμπει σε τροφές υγιεινές και θρεπτικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο λόγος είναι αυτονόητος, αφού είναι κατά βάση ένα μείγμα από βρώμη, καρπούς και μέλι

Σας παρουσιάζω το δικό μου πείραμα, που βασίζεται σε μια απλή συνταγή που βρήκα χωρίς να βάλω μέλι,  μιας και το προσθέτω μετά. 

Τα βασικά υλικά είναι οι νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης και το μούσλι, τα οποία προμηθεύτηκα από το κατάστημα με βότανα της γειτονιάς. 
Σε ένα ταψί έβαλα μέρος των δημητριακών, καρύδια, αμύγδαλα, λιναρόσπορο, κουκουναρόσπορο, cranberries  κι άλλα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, μπανάνες, δαμάσκηνα και σύκα χοντροκομμένα). Πρόσθεσα μια κουταλιά λάδι, τα ανακάτεψα και τα έψησα στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να καβουρδιστούν οι καρποί και να γίνουν ακόμα πιο τραγανές οι νιφάδες. Αφού κρύωσε το μείγμα το ανακάτεψα με τα υπόλοιπα δημητριακά και ψιλόκοψα μαύρη σοκολάτα. Αυτό ήταν!Το μείγμα φυλάσσεται σε ειδικό τάπερ και είναι νοστιμότατο. Άλλη γεύση δίνουν οι καβουρδισμένοι καρποί, είναι γεγονός. 

Φτιάξτε το δικό σας μείγμα και απολαύστε το με γάλα, γιαούρτι ή εμπλουτίστε τα γλυκά και τις καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες σας! Τέλος, η granola είναι η απόλυτη βάση για σπιτικές μπάρες δημητριακών. 

Φιλιά πολλά