Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Καλό καλοκαίρι!!!

Αγαπημένη μπλογκογειτονιά,

ήρθε και η δική μας σειρά να σας αποχαιρετήσουμε για λίγες μέρες, καθότι θα πάμε Λευκάδα για να δούμε τους δικούς και αν μη τι άλλο να δροσιστούμε λιγάκι.

Θα σας στείλουμε τις ευχές μας για καλό καλοκαίρι με μια υπέροχη συγκυρία-φωτογραφία. Εξηγούμαστε αμέσως!

Αναγνωρίζετε αυτό το κολιέ;




Είναι μια σύνθεση της Ευαγγελίας, που είχε φτιάξει προ πολλού και είχε αναρτήσει στο προσωπικό της μπλόγκ, Eva creates. Μια μέρα καθώς περπατούσαμε στο Παγκράτι είδαμε σε ένα χειμερινό κινηματογράφο το κλασσικό μήνυμα "Καλό καλοκαίρι, ραντεβού το Σεπτέμβρη!".


Φόντο σε αυτό το μήνυμα είχαν τοποθετήσει τη φωτογραφία που είχε αναρτήσει. Μήναμε λίγο άφωνες, πάνω απ' όλα με τη συμπτωση του να πέσουμε πάνω σε αυτό το σινεμά και να δούμε το κολιέ της στο συγκεκριμένο μήνυμα!!


Οπως καταλάβατε, χαρήκαμε και το φωτογραφίσαμε βεβαίως, βεβαίως! Με αυτές τις φωτογραφίες θα σας ευχηθούμε κι εμείς, ωστόσο θα τα πούμε πριν το Σεπτέμβρη!!!



Φιλάκια πολλά και να περάσετε υπέροχα!

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Σπιτάκι κεντημένο

Καλημέρα σας!!

Πήραμε φόρα όπως καταλάβατε, βάλαμε τους καμβάδες μας κάτω και τα καρμπόν κι ό,τι δεν κεντήσαμε μια χρονιά το κεντάμε τώρα!!

Η νεραϊδούλα ολοκληρώθηκε και είναι σχεδόν έτοιμο και το σπιτάκι. Είναι χάρμα οφθαλμών, τί λέτε;




Κι επειδή όλος αυτός ο δημιουργικός οίστρος μας βρήκε εν μέσω καύσωνα, είπαμε να δροσιστούμε λιγάκι με μια ωραιότατη κι απολαυστική συνταγή, που βρίκαμε στο εξαιρετικό Sugar buzz!! Φτιάξαμε πανεύκολα popsicles ή αλλιώς παγωμένα γλειφιτζούρια με γιαούρτι. Τα βάλαμε σε φορμάκια που διαθέταμε, τα καταψύξαμε και μετα ...τα απολαύσαμε!



Τα κεντήματα θα καδραριστούν στη Λευκάδα, στην οποία θα πάμε την Τρίτη. Φυσικά θα τα φωτογραφίσουμε και θα σας τα δείξουμε για να δείτε και το τελικό αποτέλεσμα!

Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Τα εργόχειρα καλά κρατούν!

Γεια σας και πάλι!!

Μπορεί τα δάχτυλά μας να είναι έτοιμα να βγάλουν κάλους, αλλά εμείς δεν το βάζουμε κάτω! Το κέντημα που σας δείξαμε χθες ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα και μας αρέσουν πολύ!!




Και μιας και πήραμε φόρα, χθες σχεδιάσαμε και μια νεραϊδούλα που κοντεύουμε να την ολοκληρώσουμε κι αυτή! Είναι γλυκιά και παιγνιδιάρα, γι' αυτό και τις κάναμε μια λεπτομέρια στα φτερά της!






Αφού ολοκληρώσουμε κι αυτό το σχέδιο σειρά έχει ένα σπιτάκι, σαν αυτά τα στρουμφοσπιτάκια, τα μανιταρένια! Ευελπιστούμε να σας το δείξουμε αύριο!

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Διάθεση για κέντημα

Καλησπέρα μπλογκογειτονιά!

Σήμερα είπαμε να κάνουμε μια παύση από μαγειρέματα και κηπουρική, δεδομένης και της ζέστης. Και παρά την οικολογική μας συνείδηση, ανάψαμε το κλιματιστικό κι αποφασίσαμε να κεντήσουμε κάτι για να περάσει δημιουργικά η ώρα.

Η έμπνευση ήρθε κατευθύαν, πώς να μην έρθει όταν έχουν καταφτάσει στη ζωή μας δύο ομορφότατες ανηψιούλες και υπάρχει κι άλλη μια που μας έχει κλέψει εδώ και καιρό την καρδιά! Ξεφυλλίσαμε τα βιβλία μας κι αποφασίσαμε αρχικά να κεντησούμε ένα κλαδάκι με 4 πουλάκια. Τώρα ειδικά με το twitter έχουν γίνει ευρέως κοινά και βέβαια είναι πολύ χαριτωμένα.

Αρχικά εκτυπώσαμε το σχέδιο από το CD-ROM και μετά το μεταφέραμε στο ύφασμα με τη βοήθεια ενός καρμπόν.



Έπειτα διαλέξαμε τα χρώματα σύμφωνα με το σχέδιο κι αρχίσαμε τη δουλειά! Πισοβελονιά και αλυσίδα επιλέξαμε για να προχωράει γρήγορα το σχέδιο.



Μετά θα το καδράρουμε και θα το δωρίσουμε. Πώς σας φαίνεται ως ώρας ;

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Λιαστές ντομάτες

Γεια σας και πάλι φίλοι μας!
Εκεί που είχαμε βρει τον καλοκαιρινό μας ρυθμό και είχαμε και τις ιδέες μας, μια ωραία βραδιά το σύστημα μας έκανε νάζια και πείσματα και δεν είχαμε σύνδεση στο διαδίκτυο!!Κλαψ, κλαψ, σνιφ, σνιφ...Ευτυχώς, χθες το βράδυ τα πράγματα επανήλθαν!

Σήμερα θα κρατήσουμε την αξεπέραστη γεύση της ντομάτας σφραγισμένη σε υπέροχα βαζάκια για το χειμώνα. Να πούμε την αλήθεια, εμείς στο σπίτι μας ακολουθούμε την αρχή της εποχικότητας και δεν αγοράζουμε ντομάτες εν μέσω χειμώνα. Άρα, επωφελούμαστε του καλοκαιριού και προνοούμε για τις άλλες εποχές!

Η αλήθεια είναι ότι δε θα φτιάξουμε λιαστές ντομάτες...όνομα και πράμα, γιατί θα τις αποξηράνουμε στο φούρνο μας. Για να τις κάνουμε παραδοσιακά χρειαζόμαστε ιδανικές συνθήκες, όπως ήλιο που καίει και ξηρό αέρα για 5-6 μέρες ώστε να μην προλάβουν οι ντομάτες να μουχλιάσουν. Δε ρισκάρουμε και χρησιμοποιούμε τον ωραιότατο φούρνο μας!

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδος ντομάτας αρκεί να μην είναι άγουρες. Προτιμούμε τα ντοματίνια γιατί έχουν συμπυκνωμένη γεύση.

Τί θα χρειαστούμε; Ντοματίνια, αλάτι μπόλικο, λάδι κι αποστειρωμένα βαζάκια.

Εκτέλεση:

Βήμα πρώτο: Παίρνουμε τα ντοματίνια και τα πλένουμε καλά. Τα αφήνουμε λιγάκι να στεγνώσουν και μετά τα χαράζουμε βαθιά σε σχήμα σταυρού. Μετά γεμίζουμε τις χαρακιές με μπόλικο αλάτι.





Βήμα δεύτερο: Αφού αλατίσουμε όλες τις ντομάτες, τις αραδιάζουμε πάνω στη σχάρα του φούρνου. Από κάτω βάζουμε κι ένα ταψί για να μαζέψει τα ζουμιά αλλά και καμιά ντομάτα. Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 85 βαθμούς και ψήνουμε για 9-10 ώρες. Οι ντομάτες μας θα έχουν ζαρώσει και θα έχουν αφυδατωθεί σε μεγάλο βαθμό.


Βήμα τρίτο: Βάζουμε τις ντομάτες σε γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα και γεμίζουμε με λάδι μέχρι πάνω. Αν θέλουμε, αρωματίζουμε με μια σκελίδα σκόρδο ή ένα κλωνάρι βασιλικού.
Ό, τι τραβάει η όρεξή μας!
Τις διατηρούμε στο ψηγείο για 6 μήνες. Βέβαια, είμαστε σίγουρες ότι θα σας αρέσουν τόσο πολύ που δεν θα μπορέσετε να τους αντισταθείτε. Εμάς ήδη το πρώτο βάζο αδειάζει με επικίνδυνους ρυθμούς!!!!


Παρατήρηση: Αφού ο φούρνος θα είναι κατειλημμένος για πολλές ώρες επωφεληθείτε τις νυχτερινές ώρες, που το τιμολόγιο του ρεύματος είναι πιο οικονομικό!

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Project κήπος: ολική επαναφορά

Είναι γεγονός ότι μία από τις αφορμές για να σχεδιαστεί αυτό το ιστολόγιο ήταν η ιδέα μας να διαμορφώσουμε τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας μας σε κήπο. Μάλιστα, ο στόχος είχε προχωρήσει αρκετά καλά. Είχαμε συνθέσει τον κάθετο κήπο μας, είχαμε μετατρέψει μια παλέτα σε παρτέρι και είχαμε επενδύσει πολλά χρήματα σε λουλούδια, βολβούς και σπόρους για να μπορούμε να καμαρώνουμε τώρα τα ωραία αποτελέσματα.

Ωστόσο, συστηματικές συγκυρίες μας αποκάρδιωσαν πραγματικά, αφού βλέπαμε τους ανεπτυγμένους μας σπόρους να καταστρέφονται, φυτά να ξεραίνονται σε μια μέρα και συνεχή ρήψη σκουπιδιών κι απόνερων στο χώρο. Και ναι, είναι γεγονός ότι τα φυτά δεν μας τα ξέρανε η ζέστη-άλλωστε δε βιώσαμε ούτε ένα καύσωνα- ούτε η έλλειψη φροντίδας από μέρους μας.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην πατάμε στον κήπο για περίπου ένα μήνα. Πότισμα περιστασιακό για να μην ξεραθούν τα λίγα που μας είχαν απομήνει κι όχι πολλά πολλά! Μα δεν αντέξαμε άλλο. Αποφασίσαμε να μην μας πάρει εμάς από κάτω η ακαλαισθησία των διπλανών μας και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ακόμη και σε αντίξοες καταστάσεις. Άλλωστε, έχω την αίσθηση ότι τότε το αποτέλεσμα βγαίνει καλύτερο, γιατί όντως προσπαθείς για το καλύτερο.

Ανασκουμπωθήκαμε, αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε τον ελεύθερο χρόνο μας κι αρχικά εφοδιαστίκαμε με πινέλα και χρώματα. Επιτέλους η παλέτα βάφτηκε κι απέκτησε ύφος.

ΠΡΙΝ


ΜΕΤΑ
Άλλαξε όψη, δεν μπορείτε να πείτε. Βάφτηκε δυο φορές με λαδομπογιά με βάση το νερό. Πλέον φιλοξενεί τη συλλογή των μυρωδικών μας, τρεις ντοματιές, μια πιπεριά τσίλι και δύο μελιτζανιές. Τα λαχανικά τα είχαμε αγοράσει σε σπόρους στις αρχές της Άνοιξης.

ΠΡΙΝ


ΜΕΤΑ


Οι ντοματιές μας σε ανθοφορία! Όπου να' ναι θα φάμε και τους καρπούς των υπομονετικών μας κόπων!!


μέντα


βασιλικός και φασκόμηλο


δεντρολίβανο και ματζουράνα


καλοκαιρινά μαρούλια

Στον κάθετο κήπο οι φυλλωσιές από τις κολοκυθιές και την αγγουριά είναι το κάτι άλλο!









Τέλος διαμορφώσαμε ξανά μια γωνιά του ακάλυπτου εκμεταλλευόμενοι τα υπάρχοντα φυτά. Καμαρώσαμε όμως και μερικά τζίννια που μήνανε όρθια από τη βάναυση συμπεριφορά των γειτόνων!!!

δαφνούλες...οι ανθεκτικές!!


πορτουλάκα κίτρινη, από τα αγαπημένα μας


πετούνιες και τζίννια, έτοιμα να ανθίσουν όπου να' ναι


τζίννια... τα επιζήσαντα!


ωραίο φύλλο ή αλλιώς solenostemon, προτιμά τη σκιά


διαφορετικό ωραίο φύλλο

Για το τέλος θα κάνουμε μια παρατήρηση. Παρακολουθούμε συστηματικά στο Πρισμα Plus μια αγγλική εκπομπή με τίτλο "Γυρίζοντας τον κόσμο σε 80 κήπους" κι όντως ο παρουσιαστής Monty Don έχει περιδιαβεί όλο τον κόσμο κι έχει σχολιάσει πολύ εύστοχα το ύφος κάθε κήπου ενταγμένου μέσα στη χώρα, την ιστορία και το περιβάλλον του. Δεν είναι τυχαίο, τείνουμε να αναλογιστούμε ότι δεν επισκέφτηκε την Ελλάδα, γιατί ενδεχομένως δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο κι οργανωμένο να δει κανείς (δεν μιλάμε για προσωπικές, ιδιωτικές πρωτοβουλίες). Η προσωπική καλαισθησία και το γούστο του καθενός, βέβαια, φαίνεται στο μπαλκόνι του. Όμως, εν τέλει ως χώρα κι ως σύνολο ακόμη δε μας αγγίζει το θέμα, όταν τα δημόσια παρτέρια καταπατόνται και γίνονται τασάκια και όταν εκεί που υπάρχει ταμπελίτσα με το μήνυμα "Μην πατάτε το πράσινο" τα πόδια μας το πατάνε με τη μεγαλύτερη μανία που διαθέτουν!

Ευτυχώς, πιστεύουμε ότι μάλλον τώρα τελευταία όλο και κάτι γίνεται κυρίως από τους νέους ανθρώπους.